Sådan køber du på “black Friday” og “cyber Monday” og ikke lad dig blive bedraget

Hvad er “black Friday” og “cyber Monday”

“Black Friday” er begyndelsen på salg før jul i USA og rundt om i verden, som følger umiddelbart efter Thanksgiving. Sæson rabat vil vare lidt mere end en måned, men minimumspriserne og de mest generøse tilbud er planlagt til “sort fredag”. I USA på denne dag ændrer mange butikker deres arbejdsplan og åbner ved midnat, og foran dørene på handelsforretninger er der store køer.

I de seneste år er salget ikke kun offline, men også online, så det er ikke længere nødvendigt at stå i mængden i kulden.

I 2017 falder “Black Friday” den 24. november. Men i de fleste russiske butikker begynder rabat at begynde at fungere 23. november kl. 19.00 i Moskva.

For dem, der ikke har tid til at bestille på “Black Friday”, er der “Cyber ​​Monday”. I år falder den 27. november. Offline butikker på denne dag med svimlende rabatter tilbyder ikke, men internetsiden arrangerer en attraktion af hidtil uset generøsitet.

Hvorfor “black Friday” og “cyber Monday” er ikke en skilsmisse

I Rusland dannede en “black Friday” og “cyber Monday” et kontroversielt billede. En del af dette er fejlen af ​​samvittighedsløse sælgere, dels – den nationale ambition om at søge efter i alt tricket. Faktisk hvorfor tilbyde reelle rabatter på gode produkter, hvis du kan sælge dem til regelmæssige priser?

Årsagerne til salget kan være flere:

 1. Slip hurtigt hylder og lager til at fylde dem med specifikke varer til nytårsferien.
 2. Forøg indtægterne. Butikker på denne dag tjener på grund af store mængder af salg og salg af relaterede produkter.
 3. Få ud vinderen fra konkurrencen. Du kan bruge en stor mængde på reklame eller tilbyde rabatter til kunder og danne et loyalt publikum ved gerning, ikke for ord.

Dette betyder imidlertid ikke, at under salget er det nødvendigt at stole på alle.

Hvordan at snyde på “Black Friday” og “Cyber ​​Monday”

Rabat fra overpris

Nogle gange er rabatter virkelig imponerende: 70-90% af den oprindelige pris, som rapporteret af en særlig reklameplade. Faktisk kan det vise sig, at varens salgspris er endnu højere end den sædvanlige. For eksempel sælger sælgeren en rabat på 50 procent på telefonen for 30.000 rubler, men en uge før gadgeten “Black Friday” blev solgt til kun 13.990 rubler.

Begrænset tilbud

Butikken tilbyder reelle rabatter, men siger ikke, at det til en overkommelig pris kun sælger et par eksemplarer af varerne. Derfor kan du kun gemme i de første timer efter starten af ​​salget.

Sælger illikvide

Sælgere kan tilbyde rabat på rabatprøver fra showcases eller produkter, der ikke er meget populære blandt købere. Et sådant fokus går godt sammen med ting, der ikke kan udveksles og returneres, hvis de ikke har tekniske problemer: gadgets, husholdningsapparater og andre ting.

Rabatter på den manglende vare

Du gik til webstedet, bedraget af den store rabat for det produkt, der ikke er tilgængeligt. Der er chancer for, at du stadig ikke vil forlade butikken uden at købe, hvilket er, hvad detailhandleren forsøger at opnå.

Sådan forbereder du på “Black Friday” og “Cyber ​​Monday”

Lav en indkøbsliste

Tænk på, hvad du skal købe, i det mindste ca. Og inkludere både kortsigtede og langsigtede mål i listen. For eksempel har du ikke en vinterjakke og en elektronisk bog er brudt ned – det er logisk at medtage dem på listen over nødvendige. Nu skal du tænke på fremtiden. For eksempel kan du købe sneakers til foråret og spare betydeligt.

Vælg butikker

Beslut dig om de steder, hvor du kan shoppe, så på salgsdagen ikke ransacker hele internettet. For eksempel har du brug for en vaskemaskine, to basale t-shirts, en klap til poolen og kattefoder. Pick up et par butikker, der allerede har annonceret deres deltagelse i “Black Friday”. Så på den fastsatte tid skal du vælge mellem to eller tre muligheder, ikke fra tusindvis af muligheder.

Lav et budget

Bestem, hvor meget du er villig til at bruge. Først overfør dette beløb til det kort, du betaler online. Og så, bare i tilfælde af at der stadig tilføje 10-15% af dette beløb, selvom din vilje er stærk, som en diamant, kan du ikke modstå de allerbedste tilbud, så lad det være en lille reserve af midler, der overstiger den planen.

Husk at “black Friday” efterfølges af “cyber Monday”, så tab ikke alle pengene i de første åbningstider.

Bestem leveringen

I forvejen skal du se på leveringsbetingelserne fra de valgte butikker. Hvordan og for hvor meget de sender varerne. Køb gaver til nytår, hvis levering er to måneder, ikke det værd.

Hvordan og hvor man skal søge efter salg

Læs nyhedsbreve

Stop med at sende reklamebrev til spammappen og begynd at læse SMS fra butikker. Det er i udsendelserne, at sælgere giver dig besked om betingelserne for de aktier, de har udarbejdet. Du kan forstå på forhånd, hvis forslag er den mest rentable, og læse anmeldelser.

Find websteder med butikslister

I Rusland er der flere “sorte fredag” -steder, hvor de russiske deltagere i salget sorteres efter rubrikker. Lær for eksempel Real Black Friday, Blackfriday-Russia og BlackFridaySale. Lignende steder findes for udenlandske butikker.

Specielle tilbud er også skrevet om gavnlige tilbud på “cyber-mandag”. Blandt dem – cyber-monday.rf og c-monday.com.

Brug prisaggregatorer

De giver dig mulighed for at køre i søgefeltet navnet på produktet og finde ud af, hvilken butik prisen er den mest rentable. Blandt dem:

 • “Af Yandex.Market”;
 • “Google Shopping”;
 • «Товары@Mail.Ru»;
 • Sravni.com;
 • price.ru;
 • aport.ru;
 • Billige Ass Gamer (specialiseret i at finde rabatter på spil).

Det skal bemærkes, at ikke alle butikker falder i synsfeltet for aggregatorer.

Sporprisændringer

For at sikre, at rabatten på salget er reel, skal du kontrollere, hvordan prisen ændres til “Black Friday” eller “Cyber ​​Monday”.

Fetchee

Denne udvidelse til Chrome, Opera, “Yandex.Browser”, som sporer prisændringen for de ting, du valgte. I Fetchee kan du tilføje produkter fra absolut enhver butik, hvilket gør det nyttigt ikke kun på “Black Friday”.

Fetchee →

Tjenester til Amazon.com

 • Website Camelcamelcamel.
 • Keepa er en udvidelse til Firefox og Chrome til at spore prisudviklinger på Amazon.com.

Keepa for Firefox →

Tjenester til AliExpress

 • Udvidelse til de mest populære browsere Aliexpress Shopping Assistant.

Aliexpress Shopping Assistant for Firefox →

 • AliExpress Radar.
 • AliExpress Advisor.
 • Udvidelse og anvendelse AliTools (Vis også sælgerens rating og fortæl dig om du skal stole på ham).

Sådan redder du endnu mere

Keshbek tjenester

Keshbek-tjenester modtager fra butikkerne penge for, hvad kunderne fører, og derefter deler en lille procentdel af køb hos brugerne. For at returnere nogle af omkostningerne skal du logge ind på online-butikken via webstedet eller tjenesteapplikationen.

Når du vælger en mellemmand, være opmærksom på, hvor mange butikker han samarbejder med og hvad keshbek tilbyder. I begge tilfælde fungerer et princip: jo mere jo bedre.

Kampagnekoder

Ved hjælp af hemmelige kombinationer af tal og bogstaver kan du gøre en rabat endnu mere, spar på forsendelse eller modtag en gave. Kampagnekoder kommer sædvanligvis i forsendelser fra butikker eller offentliggøres på partnerwebsteder. Men den nemmeste måde er at finde dem på aggregeringssteder.

Hvilke butikker deltager i “Black Friday” og “Cyber ​​Monday”

 • Lamoda;
 • La Redoute;
 • booking.com;
 • eBay;
 • GearBest;
 • OZON.ru;
 • “The Messenger”;
 • AliExpress;
 • “Citylink”;
 • iHerb;
 • Wildberries;
 • ASOS.com;
 • “Sportmaster”;
 • Amazon.com.