Sådan sættes adgangskoden til en mappe i Windows eller MacOS

Sådan indsættes en adgangskode i en mappe i Windows

I Windows er der ingen indbyggede funktioner til denne opgave. Men du kan bruge gratis programmer fra tredjepartsudviklere. Overvej f.eks. 7-Zip arkiveren og værktøjet Anvide Seal Folder.

Brug af 7-Zip

7-Zip arkiverer en mappe, krypterer indholdet og blokerer adgang til det med et kodeord. Sikkert bruger du allerede dette program. Hvis ikke, download 7-Zip fra det officielle websted. Hvis du foretrækker en anden arkiver, så er det sandsynligvis med sin hjælp, du kan sætte adgangskoden på mappen på samme måde.

Sådan indsættes en adgangskode på en mappe i Windows: 7-Zip

Når du har installeret arkivet, skal du højreklikke på den ønskede mappe og vælge 7-Zip → “Add to archive”.

Indtast adgangskoden i det viste vindue under “Kryptering”, og gentag kombinationen. Tjek “Krypter filnavne” og klik på OK.

Derefter vil programmet oprette en kopi af mappen i form af et krypteret arkiv, hvis indhold kun kan ses efter indtastning af adgangskoden. Den originale mappe, der blev overladt uden beskyttelse, skal slettes.

På samme måde giver 7-Zip dig adgang til at beskytte enhver valgt fil.

7-Zip →

Ved hjælp af Anvide Seal Folder

Hvis du ikke vil forstyrre arkivet, kan du indstille adgangskoden direkte til mappen ved hjælp af programmet Anvide Seal Folder. Dette værktøj krypterer indholdet af de valgte mapper og skjuler dem fra nysgerrige øjne. Beskyttede beholdere kan kun åbnes via mappen Indlæsning af mappe efter indtastning af adgangskoden.

Sådan indsættes en adgangskode i en mappe i Windows: Anvide Seal Folder

Programmet er meget nemt at bruge. Ved at klikke på plusknappen, kan du vælge stien til den ønskede mappe eller til flere beholdere igen. Derefter vises listen over tilføjede mapper i hovedmenuen i Anvide Seal Folder. For at sætte en adgangskode på en eller flere af dem, skal du bare vælge dem, klikke på låsen og følge brugsvejledningerne. Du kan også indstille et kodeord for at komme ind i Anvide Seal Folder.

Anvide Seal Folder →

Sådan lægges adgangskoden til en mappe i macOS

I macOS kan du gøre uden tredjeparts programmer. Systemet giver dig mulighed for at oprette et såkaldt mappebillede, som er dets krypterede kopi. Alle filer, der er gemt inde i dette billede, er beskyttet af et kodeord.

For at oprette et sådant billede skal du åbne “Diskværktøj” (“Programmer” → “Hjælpeprogrammer” → “Diskværktøj”).

Klik på “Fil” → “Ny billede” → “Billede fra mappe” og angive stien til den mappe, du vil beskytte.

Indtast navnet på billedet og angiv placeringen på computeren, hvor du vil gemme den, samt adgangskoden for at få adgang til indholdet. For kryptering skal du vælge 128 eller 256 bit og i “Billedformat” – “læs / skrive”. Når du har gemt ændringerne.

Sådan lægges adgangskoden til en mappe i macOS

Åbn det oprettede billede, indtast adgangskoden og sørg for, at alle filerne er på plads.

Slet den oprindelige mappe. Nu kan du bruge det på en beskyttet måde i stedet.

Læs også:

  • Sådan indsætter du adgangskoden på Windows, skal du fjerne den og nulstille den, hvis du glemmer →
  • Guide til paranoiacs: hvordan man undgår overvågning og datatyveri →
  • Sådan låser du op din telefon, hvis du glemmer dit kodeord, PIN eller mønster →