Sådan stopper du blod i et snit: universelle tips

Sådan stopper du blodet med en fin udskæring

Sådan stopper du blodet med en fin udskæring
LSaloni / Depositphotos.com
 1. Skyl skæret med rent vand for at fjerne synligt snavs. Isolér såret for at forhindre nye infektioner: Fjern tøj og sko, hvis de kommer i kontakt med skåret.
 2. Desinficere skæret. Det er bedst at tage de bløde farmaceutiske midler: chlorhexidindigluconat (ikke zhzhotsya) Zelenka (hudfarve), hydrogenperoxid (vil boble og brænde). Mere aggressive midler – jod, vodka eller alkohol – brændte hud, og snittet vil helbrede længere. Men hvis der ikke er noget andet til rådighed, tag dem.
 3. Nu skal beskæringen beskyttes mod yderligere indtræk af bakterier. Hvis du har såret din finger eller hånd – er det praktisk at bandage, hvis en større del af kroppen er beskadiget – vil en båndstøtte eller steril gaze hjælpe.
 4. Forsøg ikke såret. Cirkulation af luft vil hjælpe hende til hurtigt at stramme og helbrede.

Hvis der efter et stykke tid begynder at svulme eller bliver unaturlig farve, konsulter en læge. Dette kan være tegn på smitsom infektion.

Hvis du skærer dig i naturen, er der ingen lægemidler til rådighed, og du kan ikke komme til nærmeste apotek. Brug naturlige lifhakas til at stoppe blodet:

 • Vejbred. Som et barn hjalp han os med knuste knæ, og i dag vil han med succes helbrede et stykke. Denne plante har antiseptiske og sårheling egenskaber – med det vil ethvert snit blive trukket uden spor. Skyl blot et par blade af plantainen, husk dem i dine hænder, for at uddrage saften og fastgør den til det ømme sted.
 • Nettet. Hvis du skærer dig selv, går i skoven, stopper blodet med en mild skade, der hjælper det med at male spindelvæv, der ligger over klippet.
 • Brødcrumb. Et stykke papirmasse, taget fra midten af ​​et brød, fugter lidt i vand og sætter det på skæret. Efter et stykke tid vil blodet stoppe.

Sørg for at behandle såret med et antibakterielt lægemiddel ved den første mulighed for at forhindre risikoen for infektion.

Sådan stopper du blodet med et dybt snit

Sådan stopper du blodet med et dybt snit
Wavebreakmedia / Depositphotos.com
 1. Visuelt vurder skaden. Hvis såret er så dybt, at lag af hud, fedt, muskler er synlige, søg omgående lægehjælp!
 2. Når selvbehandling før manipulation af såret, placer det skadede område af kroppen over hjertet. Sid eller ligg passende: Dette vil medvirke til at svække blodbanen på klippestedet.
 3. Hvis kroppen har fremmedlegemer (et stykke glas eller skarpt metal), skal du forsigtigt fjerne dem.
 4. Forsøg ikke straks at trække såret: blodet, der flyder fra skæret, hjælper med at rense det.
 5. Ved hjælp af antiseptisk behandler du klippets kanter, og på selve såret skal du placere et sterilt stykke klud (bandage eller gasbind).
 6. Herefter skal du konsultere en læge så hurtigt som muligt for at undgå risikoen for blodforgiftning eller infektion i såret.

Hvad gør du med nedskæringer? Behandles du hjemme eller går på hospitalet? Fortæl os om din oplevelse i kommentarerne.