Sådan vasker du dig bedre, hurtigere og sjovere

1. Brug reglen af ​​en sæbe svamp

Når et helt bjerg retter opsamles i køkkenet, ser det ud til, at det er en ægte oplevelse at rydde det af fedt og snavs. Forsøg at lette dig selv ved at bruge reglen af ​​en sæbe svamp: vask op til svampen skummes. Når produktet ender, skal du tage en pause og gøre noget andet. Hemmeligheden er, at proceduren, opdelt i flere små faser, er psykologisk lettere at udføre.

2. Få smuk opvaskemaskine

Vaskeskål er ikke den mest inspirerende opgave. Men at arbejde med en gammel grim svamp, et middel med en ubehagelig kemisk lugt og i et uinteressant miljø, vil du have endnu mindre.

Nok til at omslutte dig med smukke tilbehør: sæbe med en yndig duft, en original dispenser eller smukke børster, og udsigten til at vaske op, vil ikke virke så skræmmende længere.

3. Og køb et par gummihandsker

Stop med at oprette Cinderella fra dig selv. Køb gummihandsker, der holder hænderne tørre, beskytter dem mod de skadelige virkninger af kemi og mulig skade under vask. Denne luksus kan du helt sikkert have råd til.

4. Gem vaskemiddelet

I stedet for at klemme produktet direkte på svampen, prøv at opløse en lille mængde af det i en skål med vand og fugt svampen i den. Dette vil reducere forbruget af vaskemiddel betydeligt.

Desuden er redskaber, der ikke rørte rå kød, æg eller smør, det er ikke nødvendigt at vaske med sæbe. Ofte er det nok at skylle det.

5. Brug lifhaki til at fjerne komplekse forureninger

Brændt mad på bunden af ​​en gryde eller stegepande er en forfærdelig drøm om enhver opvaskemaskine. Her er nogle tips til at fjerne snavs lettere og hurtigere.

 • Sæt tomme, snavset op på komfuret og vælg den maksimale temperatur. Dråbe vand i beholderen efter et stykke tid. Hvis dråbet hyser og øjeblikkeligt fordampes, hældes dristigt et helt glas vand ved stuetemperatur. Så snart dampen spredes, tørrer man hensynsløst til forureningen med en træspatel.
 • Fyld opvasken med vand, tilsæt detergent i det og kog i 10-20 minutter. Efter en halv time, når alt er cool, fortsæt med at rense den forurenede overflade.
 • Brug disse anbefalinger.

6. Sprøjt ikke vasken

Vi kom alle på tværs af en situation, hvor en skidt skål i vasken bliver til et stinkende bjerg af retter. Det er selvfølgelig ikke altid nemt at vaske alt, så du kan bruge følgende metode.

Når du har den første og tilstrækkeligt dybe purveyor (fx en pande eller en stor skål), skal du fylde det med varmt vand og vaskemiddel, læg det ved siden af ​​vasken (ikke i!) Og sæt det i en anden snavset skål.

Så du holder først vasken tom, og for det andet forbereder du retterne til hurtig rengøring. Gennemblødt i varmt vand, det vil vaske hurtigere, du vil have mindre fristelser til at forlade det til senere, og køkkenet er usandsynligt, at det bliver til Augean stalde.

7. Vask ikke alt i opvaskemaskinen

Selvom du er en glad ejer af opvaskemaskine, kan du stadig undgå at vaske op på traditionel måde. I det mindste, hvis du ikke vil skade køkkenredskaber og dyrt udstyr.

Her er en liste over ting, der ikke skal sendes til opvaskemaskinen:

 • Produkter fremstillet af støbejern. De kræver mere omhyggelig og omsorgsfuld pleje.
 • Gode ​​knive. Kraftig hurtigere, hvis du vasker dem i en bil, ikke med dine hænder.
 • Crystal. Kan knække eller ridse.
 • Træprodukter. Kan deformeres.
 • Kogegrej med non-stick coating. Det hele afhænger af mærket: nogle modeller kan vaskes i en opvaskemaskine, andre – ikke. Hvis du ikke ved det helt sikkert, er det bedre at bruge gamle gode hænder. Ellers risikerer dine stegepander at miste deres færdigheder.
 • Kobber køkkengrej. Kan ændre farven.
 • Plast. Undtagelsen er produkterne af hård plastik, som fabrikanten har angivet, at de kan vaskes i bilen.
 • Gilded ware. Maskinen kan ødelægge en ædle belægning.
 • Retter med etiketter. Under indflydelse af høj temperatur kan de blive unstuck og tilstoppe opvaskemaskinen.

8. Slip tørretumbleren og opvaskemaskinen i tide.

For at vaske snavsede retter vil du endnu mindre, hvis før det er nødvendigt at udføre en ekstra operation: Fjern og arranger den foregående batch. Derfor skal du sørge for, at der er tilstrækkelig plads i tørretumblerne, og at opvaskemaskinen er fri, før du tilbereder middagen.

9. Lyt til noget behageligt eller sjovt

I stedet for at lide over vasken, skal du mentalt udarbejde en liste over sager i den kommende uge med din yndlingsmusik, radio eller en sjov podcast. Tiden vil flyve ved ubemærket.

10. meditere

Vi har ikke meget tid til at være alene med os selv. Så udånder, slapper af og lad dig ikke tænke over noget. Selv om snavsede retter. Bare vask, vask …

Bruger du vaskemaskiner til vask? Fortæl os om dem i kommentarerne.