Skal jeg købe en VHI-politik for ikke at gå konkurs i behandling og medicin?

Hvad er VHI, og hvordan virker det?

Frivillig sygesikring er en forsikring, der giver dig mulighed for at modtage lægehjælp i klinikker, der ikke arbejder under det obligatoriske sygesikringsprogram. Groft sagt, med en almindelig politik vender de til statens polyklinik, med VHI-politikken – betalt.

Hvis loven regulerer lovpligtig forsikring, så er der ikke yderligere særskilt dokument. Det vil sige, hvert forsikringsselskab sætter sine egne regler og beslutter hvilke betingelser der skal indgå i kontrakten.

Normalt er en politik en designer. Det vil sige, du bliver tilbudt en grundlæggende service, og til det – et sæt ekstra tjenester. Basen er en minimumstjeneste i klinikken, og listen over mulige muligheder er ubegrænset. Dette er lægenes opkald hjemme, og akutpleje og tandpleje og meget mere.

I Rusland udarbejdes VHI som hovedregel arbejdsgivere, hvilket er en del af en attraktiv social pakke, når de ansættes. Men er det værd at lave en ekstra politik, hvis det ikke er på arbejdspladsen og ikke forventes?

Fordele af frivillig sygesikring

Fordele her er de samme som for betalt behandling før gratis:

 1. Service i private klinikker med højere komfort og teknisk udstyr.
 2. Fravær af køer.
 3. Kvalitetsservice. Dette omfatter den høflige behandling af personale, og sådanne baggrunde som gratis skoomslag og andre engangsartikler.

Hertil kommer, at patienten betaler for den politik LCA én gang, og derefter forsikringen refunderer medicinsk facilitet. Denne fremgangsmåde reducerer antallet af unødvendige tests og opgaver, som til tider lægerne gøre i de betalte centre: forsikringen simpelthen ikke godkende holde manipulation, ikke-standard behandling.

Ulemperne ved frivillig forsikring

Ulempen ved VHI er en, men stor. Det er dyrt.

VHI-politikken er ikke en rabatbillet til et hospitalsbesøg, men et forsikringsprodukt.

Forsikringsselskabet er urentabelt, at du er syg og brugt på hospitaler alle de penge, der blev givet til politikken, så VHI har mange restriktioner. De resulterende beregninger er ofte ikke til fordel for patienten.

Hvad skal du vide, når du registrerer en politik?

Hvis du tænker på at købe forsikring eller få et job, hvor medarbejderne er forsynet med LCA, og du vil medtage familiemedlemmer i programmet, skal du sørge for at afklare en række spørgsmål:

 1. Liste over sygdomme og betingelser, under hvilke politikken ikke formaliseres. Når jeg udarbejder artiklen, læser jeg forsikringsreglerne for et dusin virksomheder. Og overalt nægter at indgå en kontrakt med LCA med hiv og kræftpatienter, samt personer over 65 og personer med kroniske sygdomme i det kardiovaskulære system. Fra forsikringssynspunkt er det urentabelt.
 2. Regler for kontakt med en medicinsk organisation. I henhold til kontrakten kan det vise sig, at før du går til klinikken, skal du ansøge om forsikringen, og den lokale operatør sender dig til lægen. Og hvis du ikke gør det, så vil behandlingen være på din bekostning.
 3. Klinikker, som forsikringsorganisationen arbejder med. Jo mindre valg og jo mere beskedne klinikken er, desto mere sandsynligt vil lægerne ikke være i stand til at foretage en bestemt undersøgelse eller manipulation. Så skal du gå til et andet sted og bruge dine penge.

Læs desuden omhyggeligt alle forsikringsreglerne og selve kontrakten, hvilket angiver hvilke tilfælde der vil være forsikring, og hvilke – ikke.

Hvad er ikke dækket af forsikring

Alle forsikringer har forskellige forhold. Det er muligt, at det er i din kontrakt til en bestemt pris, der vil være, hvad der ikke er i andre kontrakter. Men standardpolitikkerne er i de fleste tilfælde de samme. Udover de allerede nævnte tilfælde af hiv-infektion og ondartede neoplasmer dækker de ikke omkostningerne ved:

 1. Medicin. Du bliver nødt til at købe tabletter til dine penge.
 2. Forebyggende besøg hos lægen. Lad os sige, at du ikke er bekymret for noget, men du ved, at du skal besøge tandlægen og gynækologen hvert år eller endda to gange om året. Hvis du ser dig selv, vil lægen bekræfte, at du er sund. Og denne behandling betragtes ikke som en forsikringsbegivenhed. Det samme kan siges om at besøge en læge, når man f.eks. Skal sætte et frimærke i et certifikat.
 3. Graviditet og fødsel. Disse begivenheder betragtes ikke som en forsikringsbegivenhed, og for medicinsk støtte til graviditetsforsikring og klinikker har separate tilbud.
 4. Psykiatrisk hjælp. På stress, udbrændthed og depression hos en terapeut, vil du tale for dine penge.

Det er lettere at sige, hvornår den grundlæggende politik virker: Når du har noget syg, vendte du dig til lægen og genoprettede uhyggeligt. Hele resten, herunder indlæggelse på hospitalet (i et behageligt værelse), er ekstra chips til ekstra penge.

Hvordan man forstår, om det er værd at købe en LCA-politik

For at finde ud af om det er værd at købe en politik, skal du gøre lidt:

 1. Beregn, hvor meget du bruger til behandling.
 2. Find ud af hvilke servicepakker du har brug for.
 3. Check i hvilken forsikring og for hvilket beløb politikken leveres.

Sidste år tilbragte jeg på behandling i kommercielle klinikker er ikke så mange og søgte hjælp hovedsageligt til rutinemæssig kontrol (i tabellen – afrundede data, priserne er relevante for min region):

service Omkostninger (rub.)
Modtagelse af en gynækolog 2 300
Analyser og undersøgelser 3 750
Medicinsk manipulation og behandling 4540
Profylaktisk undersøgelse af tandlægen 150
Professionel tænder rengøring 3000
Terapeutisk massage 8000
Rådgivning af terapeuten 550
medicin 4724
i alt 27014

Regnemaskinen hos et af forsikringsselskaberne fandt, at en minimumspolitik, som vil omfatte tandpleje, for mig vil koste 35.000 rubler om året. I dette tilfælde vil jeg også bruge penge på behandling, for al forebyggelse, hvis du tror forsikringsreglerne, falder helt på min tegnebog. Det vil sige at massere, børste tænder og købe stoffer – de dyreste ting på min liste – forbliver ude af forsikring.

Du kan købe en politik, der dækker disse omkostninger. Men prisen vil være himmelhøj – under hundrede tusinde rubler.

For interesse, jeg kaldt tilbage i to forsikringsselskaber, hvor ærlige embedsmænd sagde direkte, at der for den enkelte LCA politik er ufordelagtig, som om bekymrede på grund af risikoen for skade eller sygdom, er det logisk at indgå en forsikringsaftale fra en ulykke eller sygdom: Det er mange gange billigere .

Når det giver mening at købe en LCA-politik

Frivillig sygesikring er gavnlig i flere tilfælde:

 1. Ved hjælp af arbejdsgiveren forbinder du familiemedlemmer til forsikringsprogrammet på gunstige vilkår.
 2. Du er meget syg og behandlet i betalte klinikker.
 3. Du har mange penge, og du vil få lægehjælp med maksimal komfort.

Hvis dette ikke er din sag, skal du lade LCA for arbejdsgivere, der tænker på underordnede, ønsker at være attraktiv for stejle specialister og ikke miste folk, fordi de er på grund af en almindelig forkølelse hele dagen protorchali i køen for at se en læge.