10 peliä, jotka opettavat lapsen ohjelmointia

Miksi opetella lapsen ohjelmointia? Varsinkin jos sinulla on tulevaisuuden balerina tai jalkapalloilija kasvaa? Vastaus on yksinkertainen: opettaa sinulle, miten ajatella loogisesti ja suunnata toimintasi. Vanhempien mielestä nykyaikaisten lasten lähes vaipoista voi olla tabletteja ja tietokoneita. Kiinnostus teknologiaan ja viihdyttävyyteen voidaan yhdistää oppimiseen ja kehitykseen, tarjoamalla lapsille pelejä, jotka opettavat sinua tekemään algoritmeja ja jopa kirjoittamaan koodia.

Kodable

Miten luulet, millä ikällä sinun on aloitettava oppimisen ohjelmointi? Kodagen luojat väittävät, että heidän peli on kahden vuoden ikäisille. Voit oppia koodin aikaisemmin kuin kirjainten oppiminen. Voit ajaa läpi sokkeloiden hauska kasvot voivat todella jopa lapset, ja samanaikaisesti hallita ohjelmien kokoamista, mikä osoittaa toiminnan järjestystä. Vihjeitä ja suosituksia tehdään grafiikan avulla, joten lapsen lukemista ei tarvitse.

Kodable on suositeltavaa opiskella tietotekniikkaa peruskoulussa: opettajat ja vanhemmat voivat ohjata oppimisprosessia, asettaa monimutkaisuuden tasoja ja seurata menestystä. Hyvä aloitus pienille.

Kodable

Kodable

Code.org

Web-sivustossa Code.org, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio, kansainvälinen liikkeen “Programming Hour”, useita opetuskursseja lapsille ja aikuisille on kerätty. Ikä, josta voit aloittaa, on neljä vuotta. Yksi peli, joka opettaa kaiken ja heti, ei ole, mutta on vaiheittainen pelikoulutus erilaisten sarjakuvien merkkien kanssa. Siirtyminen tasolta tasolle voit oppia ja luoda omia lyhyitä ohjelmia.

Code.org

 Sode.org

Lightbot

Pelissä, joka on saatavilla älypuhelimella tai tablet-laitteella, pieni robotti, joka noudattaa komentoja, pitäisi valaista oikeissa paikoissa hehkulamppuja. Päätehtävä, joka on ennen lapsia, on suunnitella lelun tapa yksinkertaisten komentojen avulla. Vanhempien tehtävänä on kertoa lapsille, mitä kuvat tarkoittavat.

Ei ole tosiasiaa, että Lightbotia kasvattava lapsi kasvaa loistavaksi kehittäjänä, mutta hän varmasti oppii suunnittelemaan toimia ja tekemään yksinkertaisimmat algoritmit. Tätä sovellusta voidaan myös suositella yhdeksi aloituskokeiksi myös 4-6-vuotiaille esikoululaisille. Kehittäjät tarjoavat myös kehittyneempää versiota, joka soveltuu yli yhdeksänvuotiaille lapsille.

Vanhemmat voivat myös mielellään viettää aikaa reittien keräämiseen. Robotti on tarpeeksi huvittavaa miellyttää lapsia, ja tarpeeksi vakava, ettei aikuisille vaivaa.

Lightbot

Lightbot

PiktoMir

Venäjän tiedeakatemian tilaama NIISI RAS: n “PictoMir” on vastauksemme ulkomaalaisille. NIISI RAS on jo kehittänyt “KuMir” -järjestelmän, jossa vanhemmat opiskelijat otetaan käyttöön ohjelmointiin, mutta siinä ei ole pelin elementtiä. “PictoMir”, joka on suunniteltu esikoululaisille, osoittautui kiehtovaksi ja hyvin saatavilla.

Robotti maalaa kentät ja lapsi oppii laatimaan algoritmeja. Kaikki vinkit tehdään avulla kaavioita, joten “PiktoMir” voidaan turvallisesti antaa lapsille, jotka eivät osaa lukea, koska viiden vuoden aikana erityisesti, että tutkijat ovat yrittäneet tehdä toiminnan selkeä, jopa lapsille. Jos vanhemmat eivät tunne englantia ja eivät ymmärrä mitään ohjelmista itsestään, mutta he todella haluavat kehittää loogista ajattelua lapsille, PictoMir on todellinen pelastus. Mobile-versiot ovat saatavilla iOS-, Android- ja Windows Phone -puhelimille, mutta viimeiset kaksi on ladattava kehittäjän sivustosta.

PiktoMir

PiktoMir

Robozzle

Tee tehtäviä ja piirrä algoritmi nuolien liikkumiseen palapelissä – tämä on pelin tarkoitus, jossa nuoret koululaiset voivat pelata. Totta, että tavallinen ampuja ei todennäköisesti siirrä pois seitsemän vuotta pitkään aikaan, varsinkin jos tämä on ensimmäinen tällaisista peleistä. Mutta se voi olla vakavasti kiinnostunut algoritmisoinnista jo perehtyneistä kymmenestä koululaisesta, sillä mielenkiintoisimmat palapelit tapahtuvat tietenkin monimutkaisemmilla tasoilla. Robozzle tarjoaa lähes rajoittamattomia mahdollisuuksia luoda ja etsiä uusia työpaikkoja, joten se sopii parhaiten ei perusopetuksen oppimiseen vaan jatkuvaan toistoon ja harjoitteluun.

Robozzle

 Robozzle

Cargo-Bot

Toinen yksinkertainen peli masteroimiseksi, jonka alkuvaiheessa esiopetustajat tuntevat olonsa mukavalta. Koska tekstissä ei ole tarpeeksi tekstiä, riittää, että lapset voivat erottaa yksittäiset kirjaimet täyttääkseen ensimmäiset tehtävät ja siirtää laatikot vähemmän liikkeitä paikasta toiseen. Yli monimutkaiset yhdistelmät, jopa aikuiset voivat ajatella pitkään. Muiden koulutus- ja viihdeohjelmien joukossa Cargo-Bot erottuu erittäin mukavasta kuvasta. Muuten Cargo-Bot oli täysin ohjelmoitu iPadille.

CodeMonkey

Lifkhaker jo kirjoitti yksityiskohtaisesti Game CodeMonkey-pelistä, joka yksinkertaisesti on otettava arvokas paikka lapsille tarkoitettujen peliohjeiden luettelossa.

Online-peli, jossa askel askeleelta lapset oppivat hallitsemaan hauskaa apina, on rakennettu yksinkertaisesti ja visuaalisesti. Jokainen uusi taso kertoo mahdollisuuksista ohjelmoida ja suorittaa seuraavan tehtävän, sinun on sovellettava tietoa edellisestä oppitunnista. Jotta pääset banaaniin, se kestää muutaman minuutin, joten on kätevää suunnitella oppitunteja niin, että lapsi on houkutteleva eikä sillä ole aikaa väsyä.

CodeMonkey iso plussa on se, että tämä peli antaa käsityksen syntaksin sinänsä, koska joukkue on valittava avulla kuvakkeet, ja peräkkäiset toimenpiteet kirjataan piirtein nykyisen koodin.

CodeMonkey

 CodeMonkey

naarmu

Sisällyttäminen Scratch-luetteloon ei ole täysin oikeudenmukainen, koska se ei ole peli, vaan erityisesti suunniteltu ympäristö lapsille tarkoitettujen ohjelmien opetukseen, eikä siihen sisälly, koska se on erinomainen koulutusväline. Scratchin tekijä kuuluu Massachusettsin teknilliseen yliopistoon, ja yhteisössä suurin osa tiedoista on käännetty venäjäksi, joten Scratch on hyvin laajan yleisön saatavilla.

Naarmuuntumismahdollisuudet ovat todella vaikuttavia, vaikka siinä ei ole mitään tehtäviä ja tasoja, mutta mielikuvituksen meri ja keinot sen soveltamiseen. Koska tavoitteena on perustaa lapsi kussakin hankkeessa itsenäisesti, ei ole olemassa yleismaailmallisia ratkaisuja, mutta luovuutta on tarjolla, mikä puuttuu peleissä, jotka opettavat algoritmisointia. Scratch on täydellinen kahdeksan vuoden ikäisille lapsille, jotka ovat jo kyllästyneet ajo-robotteihin ja apinoihin pitkin tavallisia reittejä.

naarmu

naarmu 

SeeBot

Meidän ei pidä unohtaa klassikoita, edes melko pölyistä. CeeBot-koulutuspelit ilmestyivät vuonna 2003 oppilaitosten erityiskehitykseksi. Alun perin kehittäjät loivat Colobotin – pelin uudesta planeettamme kolonisoinnista, jonka tärkein ominaisuus oli hallita merkkejä, joiden vuoksi oli tarpeen kirjoittaa omia ohjelmiaan.

CeeBot on monista tehtävistä koostuva pelikoulutus, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet. Tarina ohjelmoitava robotit uuden planeetan, tuhoten paikallista eläimistöä tietenkään ei toimi lapsille, mutta nuorille, jotka jo innostua tietojenkäsittelytieteen ja kuvitella, että tämä algoritmi on hyvä työkalu. Katsoo CeeBot nykyaikaisten pelien taustalla vaaleita, mutta mihin muuhun lapsi hoitaa hahmoja ja luo omia ohjelmia, jotka ovat mahdollisimman lähellä C ++ -tekstia?

Seebot

Seebot

CodeCombat

CodeCombat – tämä on vakava, koska tämä peli opettaa tämän koodin ja voittaja saa valmiiksi ohjelmoijan. Voit valita ohjelmointikieli jolla joukkueet täytyy kirjoittaa oman merkin (peli tarjoaa Python, JavaScript, Lua, tai jonkinlainen kokeellinen CoffeScript), ja lähteä matkalle varten kiteitä.

Voit pelata pelin voit poikia ja tyttöjä kahdeksasta vuodesta. Koulutus ja vinkit venäjäksi, 9,99 dollaria, saat kuukausittain uusia tasoja kulkemiseen (ensimmäiset 70 ovat ilmaisia). Peliä voi käyttää kouluissa, opettajille on erillisiä bonuksia.

Pelissä ennen kunkin tason alkua lapsi lukee hauskoja ja motivoivia viittauksia ohjelmoinnista, muistuttaen, että “tämä koodi ei opi itsestään”. CodeCombat kaappaa enemmän kuin tavalliset “rpg” ja “shooters”, yksi parhaista virkistys- ja harjoitteluyhdistelmistä.

Codecombat

 Sodecombat

Loading...