12 подобрени приложения за Android, които заслужават внимание

Augmented Reality (AR) е една от най-обещаващите мобилни технологии. Google и Apple имат големи планове за това и вероятно вече го използвате, без да го знаете. Въз основа на подобрената реалност например маските в Instagram работят, както и играта Pokemon Go, чиято основна черта е AR support.

Но освен приложенията, които всеки има на изслушване, има и други, които също са забележителни.

1. Star Walk 2

Star Walk 2

Приложението ви позволява да насочите телефона към камерата към небето и да видите на екрана истински планети, звезди и съзвездия. Планетариумът на джоба ще бъде незаменимо нещо за учителите, астрономите и всички, които се интересуват от това, което светлинната точка в небето – звездната, Марс или Международната космическа станция наистина е.

2. Google Преводач

Google Преводач

Едно от най-добрите мобилни приложения за пътници. Сред всички свои функции, човек заслужава специално внимание: можете да насочите камерата към пътния знак, меню в кафене или друг текст и веднага да получите превод. Функцията работи на 38 езика. В този случай можете да изтеглите езикови пакети, за да използвате приложението без достъп до мрежата.

3. SketchAR

SketchAR
makeuseof.com

Ако искате да научите как да рисувате за дълго време, но многобройните уроци не ви помагат, опитайте SketchAR. Приложението използва разширената реалност като наставник.

Вземете празен лист, изберете снимка или качете свой собствен и програмата ще визуализира виртуално копие на изображението върху хартията. Остава само да кръжите това, което виждате на екрана на вашия смартфон.

4. Уикипедия

Wikitude

Едно от най-старите AR приложения. Можете да завъртите камерата от една страна на друга и да гледате къде и колко далеч са кафенета, хотели и атракции. Wikitude използва данни от услуги като Wikipedia и Trip Advisor.

Никой не се намесва в използването на обикновеното търсене на текст – затова Wikitude се превръща в удобно приложение за пътуване.

5. Горила

Горилаз 1  Gorillaz 2

Едва ли някой може да се изненада, че виртуалната група има свое собствено приложение на увеличена реалност. Програмата действа като източник на изключително съдържание. Можете да се разхождате из къщата си и извън нея и да намерите различни предмети от клипсите на Gorillaz. Когато кликнете върху такъв обект, вие се намирате в стая с допълнителни материали.

Тези материали могат да изискват различни приложения. Например, можете да намерите песен, която искате да слушате чрез Spotify. И за да взаимодействате с други неща, е полезна каската на виртуалната реалност.

6. Inkhunter

Inkhunter Върнете се в началото

Ако планирате да направите татуировка, тогава Inkhunter ще ви позволи да го опитате на всяка част от тялото, след което да не го съжалявате. Можете свободно да премествате телефона и да гледате татуировката от всякакъв ъгъл. Базата от изображения постоянно се допълва с произведения на професионални художници. Можете да запазите резултата и да го изпратите на вашия господар.

7. Преживяване на ужасите

Приключението на ужасите

Кратка, но вълнуваща игра в жанра на ужасите, която се препоръчва да свири със слушалки и с изключена светлина. Приложението осветява стаята с флаш смартфон и прави изображението на екрана зелено. Така че има чувството, че се скитате в тъмнината с камера, преведена в нощен режим, както в Outlast. Задачата на играча е да търси графити и да ги снима.

8. Lumyer

Lumyer 1 Lumyer 2

Приложението използва приблизително същата технология като Snapchat и Instagram. Въпреки това в лумитър филтрите се наслагват на Selfie в реално време. Първо направете снимка, след което добавете анимирани ефекти и запазете изображението като хифер.

Програмата може да работи с видеоклипове. В този случай филтрите се намират в движение.

9. Безшумни улици

Тихи улици
makeuseof.com

Традиционно търсене, в което движението на героя не се осъществява чрез докосване на екрана с пръста ви, а с помощта на увеличена реалност. И в ролята на героя, разбира се, вие действате сами.

Silent Streets се изпълнява във викториански стил и е изпълнен с интересни загадки. За да ги разрешите, трябва да откриете предмети и да си взаимодействате с тях. За съжаление само малка част от играта е безплатна.

10. Каталогът на IKEA

Каталог на IKEA
makeuseof.com

Приложението ви позволява да видите как това или онази мебел ще изглежда във вашия дом. Можете да поставите кресло в ъгъла на дневната или да поставите лампа на масата. Каталогът включва над 300 заглавия.

11. WallaMe

WallaMe 1 WallaMe 2

Програмата се опитва да ви подготви за бъдещето, в което социалните мрежи стават част от всеки аспект от живота. WallaMe ви позволява да превърнете целия свят в едно огромно платно и да оставяте тайни послания върху него.

Насочете камерата на смартфона към стената на сграда и нарисувайте нещо. Непрофесионалният минувач никога няма да разбере вашето послание, но онези, с които го споделяте или които са наблизо, ще могат да го видят.

12. Ingress

Ingress 1  Ingress 2

Играта от Niantic Labs – разработчиците на Pokemon Go. На основата на технологията Ингрес е популярен мобилен проект за Pokemon, който работи.

Ингрес събитията се развиват в един сложен научно-фантастичен свят. Трябва да изберете една от страните да се бият един срещу друг, да търсите източници на загадъчна енергия и да се възползвате от териториите. Мястото на действие на играта е истинската планета Земя.

Loading...