6 Uporaba USB OTG uređaja s Android uređajima

Da biste koristili USB OTG, vaš Android uređaj bi, naravno, trebao podržati. Najlakši način da saznate je pogledati upute ili posjetiti službenu web stranicu proizvođača. Za lijenost postoji još jedna mogućnost: besplatna aplikacija za USB OTG Checker, koja se može preuzeti s usluge Google Play.

Naravno, također nam je potreban poseban kabel. Neki su ga proizvođači stavili u komplet, ali ne i svi. Srećom, to je jeftin i prodaje u svakom kutku. Ako želite (i sposobnost rukovanja sa lemljenjem), OTG kabel može se samostalno izraditi.

Zato smo provjerili kompatibilnost uređaja i držali kabel. Što se može učiniti sa svim tim gospodarstvom?

Povezivanje USB flash pogona ili tvrdog diska

Koristite USB OTG: spojite USB bljesak ili tvrdi disk
Adam Radosavljević / shutterstock.com

Slažem se, ovo je prva stvar koja dolazi u obzir osobu s OTG kabelom i Android-smartphoneom. S običnim flash pogonima sve je jednostavno: oni rade bez ikakvih problema, ali s vanjskim tvrdim diskovima, uvijek lutrija, osobito s prijenosnim uređajima, koje pokreću USB priključak. Veliki pogoni s vlastitim napajanjem će raditi u 99% slučajeva.

Sustav datoteka je još jedna stvar koju trebate obratiti pozornost na. FAT32 je uvijek podržan, dok NTFS može imati problema. Za ispravno uklanjanje diskova, aplikacija StickMount je korisna. Istina, to zahtijeva korijenski pristup.

Povezivanje gamepada

Koristite USB OTG: spojite gamepad
Christian Bertrand / shutterstock.com

Ovo je druga najpopularnija aplikacija OTG-a. Većina kod nas kod kuće ima konzolu za igru ​​ili jednostavno gamepad za PC, koji je tako težak za povezivanje s pametnim telefonom ili tabletom na Androidu.

Vlasnici Xbox 360 bili su sretniji: njihove gamepads rade izvan okvira, bez ikakvih dodatnih manipulacija. Kontroleri s PS3 mogu se povezati samo s “kontroliranim” uređajima. S računalnim joystickima pojedinačno, trebate pokušati. I, naravno, ne zaboravite da igra također treba imati podršku za gamepads, inače neće raditi.

Povezivanje tipkovnice i miša

Koristite USB OTG: spojite tipkovnicu i miša
Nata-Lia / shutterstock.com

Otvorenost Androida omogućuje vam korištenje tipkovnice i miša kao kontrola. Možete jednostavno pretvoriti svoje tabletno računalo u laptop i pisati članke na njega ili surfati Internetom s lakoćom. Većina tipkovnica i miševa (oba ožičena i bežična) dobro funkcioniraju s Android uređajima.

Pogodno je koristiti setove tipkovnice + miša koji imaju zajednički prijemnik. U suprotnom, morat ćete potražiti radni USB koncentrator za istodobno povezivanje dvaju uređaja i to može biti pravi problem.

Povezivanje pisača

Korištenje USB OTG-a: Povezivanje pisača
leungchopan / shutterstock.com

Poput tipkovnica, pisači su Plug-and-Play periferni uređaji i rade s Android uređajima odmah nakon povezivanja. Dokument možete ispisati na bilo kojem, čak i starom pisaču bez Wi-Fi modula, bez potrebe za pomoć računalom.

Ovisno o modelu pisača za ispis fotografija, uređaj će morati prebaciti na način rada fotoaparata ili pogona. PrintHand aplikacija također bi trebala pomoći.

Spajanje 3G / LTE modema

Koristite USB OTG: spojite 3G / LTE modem
Elsa Hoffmann / shutterstock.com

Ideja, koja na prvi pogled čini apsurdnom, potpuno je opravdana onima koji su odlučili uštedjeti novac i kupili tabletu bez mobilnog modula. Nije lako, ali stvarno: imaju superuser prava i poseban alat, odnosno widget, zviždaljku se može raditi. Nije najneobičniji zadatak, koji je, međutim, riješen s obzirom na ustrajnost i neko iskustvo.

Upotreba uređaja za upravljanje DSLR fotoaparatom

Koristite USB OTG: kontrolu DSLR fotoaparata
Pavelk / shutterstock.com

To bi se trebalo svidjeti fotografima. Pomoću Android uređaja možete upravljati kamerom pomoću zaslona kao tražila. To se posebno odnosi na tablete i tablete.

Da biste dodali tu funkciju, morate preuzeti aplikaciju DSLR Controller s usluge Google Play. Idealno, potrebna vam je kamera tvrtke Canon. Nikon i Sony također su podržani, ali ne i svi modeli. Budući da je aplikacija plaćena, preporučujemo da objasnite sve pojedinosti o podršci fotoaparata na službenim stranicama programera.

Koristite li OTG na svojim uređajima sa sustavom Android? Ako je tako, podijelite svoje iskustvo: recite mi u komentarima koje vam se povezujete i koliko dobro funkcionira.