A Google Fordító Android rendszeren offline lehet

A Google Fordító ma a gépi fordítás legnépszerűbb és legmagasabb színvonalú szolgáltatása. És bár a képességei messze nem érik el az emberi fordítást, de mégis nagyszerű módja annak, hogy megértsük, mit mondanak egy cikkben, egy levélben vagy egy csipogben olyan nyelven, amely nem ismeri Önt. Egyes esetekben a Google Ford az egyetlen és pótolhatatlan asszisztensévé válhat. Például ha megpróbál kommunikálni az idegen országbeli őslakosokkal vagy megérteni a jelző tartalmát, akkor a fordító mobil változata is segíthet ebben a helyzetben.

Van azonban egy nagy probléma – a hálózathoz való folyamatos hozzáférés szükségessége egy tolmács munkájában. Azonban a Google Fordító mobil kliens utolsó frissítésében ez az akadály megszűnt, és a hálózatra való csatlakozás nélkül is lefordíthatja.

2013-03-27 22.59.01

A mobil fordító új verziója lehetővé teszi, hogy letöltsd a szükséges nyelvek szótárt, és használd őket offline fordításokhoz. Az angol szótár alapértelmezés szerint telepítve van a rendszerbe, ezért a programban rendelkezésre álló egyéb nyelvek bármelyikének kiválasztásához és letöltéséhez telefonra kell kattintania. Ehhez nyomja meg a menü gombot és válassza ki Offline fordító.

2013-03-27 22.30.30    2013-03-27 22.30.41

A nyelvi szótár meglehetősen nagy lehet, így a művelet érdekében jobb, ha a Wi-Fi kapcsolatot használják, amit a program figyelmeztet. Például az orosz nyelvhez tartozó szótár több mint 150 MB-ot foglal el.

Bár a Google a blogjában figyelmeztet arra, hogy a helyi szóbázishoz képest kevésbé teljesíthető, mint hálózati kapcsolat használata esetén, ez a frissítés biztosan sok olyan felhasználónak örülne, akik erős zsebeket kapnak, és most is önálló fordító.

Google Fordító (Android 2.3+, ingyenes)