Πώς να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας Android. Το πιο πλήρες εγχειρίδιο

Θέλουμε να προειδοποιήσουμε αμέσως ότι αυτό το εγχειρίδιο είναι απίθανο να ταιριάζει με τους αρχάριους χρήστες, καθώς απαιτεί κάποια γνώση, καθώς και αποφασιστικότητα και επιθυμία να χτυπήσει στα έντερα του Android. Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσουν σε ιστότοπους αγγλικής γλώσσας, ώστε για περισσότερες πληροφορίες θα χρειαστείτε μια βασική γνώση της ξένης γλώσσας. Επιπλέον, εκτελείτε όλες τις ενέργειες με δική σας απειλή και κίνδυνο και δεν είμαστε υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα και πιθανές δυσλειτουργίες στη λειτουργία της συσκευής σας.

Λοιπόν, τώρα που όλες οι διατυπώσεις πληρούνται, ας πάμε!

Τι χρειάζεστε

Πρώτα από όλα, εδώ είναι μια λίστα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το εγχειρίδιο. Κοντά σε μερικούς από αυτούς ανέφερα συνδέσμους σε άρθρα στα οποία μπορείτε να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες. Κάθε ένα από αυτά τα βοηθητικά προγράμματα στο άρθρο θα αφιερωθεί σε ένα ξεχωριστό τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει συνδέσμους για λήψη και μια περιγραφή των βασικών ρυθμίσεων.

 • Root – “Οδηγός για τη λήψη δικαιωμάτων root για το Android.”
 • Xposed Framework – “Xposed Framework – νέα χαρακτηριστικά για το Android σας”.
 • Greenify – “Αποθήκευση της μπαταρίας του smartphone Android με το Greenify”.
 • Ενισχύστε.
 • MyAndroidTools.
 • AppOpsXposed.
 • AdAway – “Τρόπος κατάργησης διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησης και εφαρμογές Android”.
 • PowerNap.

Αλλαγή των βασικών ρυθμίσεων

Ας ξεκινήσουμε τις οδηγίες από αυτό που βρίσκεται στην επιφάνεια. Οι βασικές ρυθμίσεις που περιγράφονται σε αυτή την ενότητα είναι γνωστές σε όλους, αλλά δεν ενοχλούν όλοι όσοι κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να εξασφαλίσουν την κατανάλωση ενέργειας ενός smartphone ή tablet.

1. Ρυθμίσεις οθόνης

Η φωτεινότητα της οθόνης είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η φωτεινότητα, τόσο πιο γρήγορα εκφορτίζεται η μπαταρία. Είναι καλύτερο να αλλάζετε τη φωτεινότητα χειροκίνητα, αντί να εμπιστεύεστε την αυτόματη ρύθμιση. Δεν λειτουργεί πάντα σωστά και ο αισθητήρας φωτός απαιτεί πρόσθετη ισχύ. Μην ξεχάσετε επίσης να ρυθμίσετε τον χρόνο απενεργοποίησης οθόνης για 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Αλλαγή της φωτεινότητας  Όνειρο

2. Διαβίβαση δεδομένων

Αυτό είναι πολύ απλή συμβουλή, αλλά παρατείνει πραγματικά τη ζωή της συσκευής. Αλλάξτε τον τύπο δικτύου από 3G σε 2G για την ώρα που δεν χρειάζεστε ένα κινητό Internet και χρησιμοποιείτε ένα smartphone μόνο για κλήσεις.

Επιλογή μεταφοράς δεδομένων  3G

3. Wi-Fi

Ακόμη και σε εκείνες τις στιγμές που το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο, το smartphone σας αναζητά ένα προσιτό δίκτυο. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις” → Wi-Fi → “Πρόσθετες λειτουργίες” → “Πάντα αναζήτηση για δίκτυα”.

Ρυθμίσεις WiFi  Αναζήτηση WiFi

4. Εντοπισμός

Ένας άλλος απορροφητής ενέργειας είναι η υπηρεσία εντοπισμού θέσης. Απενεργοποιήστε το αν δεν το χρειάζεστε αυτή τη στιγμή: “Ρυθμίσεις” → “Τοποθεσία”.

Ρυθμίσεις προγράμματος

Τώρα που έχετε βελτιστοποιήσει όλες τις βασικές ρυθμίσεις, μπορείτε να αρχίσετε να βουτάτε βαθύτερα. Τα παρακάτω βήματα θα αφορούν τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες του συστήματος που αποκρύπτονται από την άποψη του μέσου χρήστη.

1. Απώλεια πλαισίου

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα περιβάλλον εργασίας που χρησιμεύει για την εκτέλεση των προγραμμάτων που χρειαζόμαστε. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να εγκαταστήσετε το Xposed στη συσκευή σας.

 • Για το Android 4.0.3-4.4, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης εδώ.
 • Για Android 5.0+ (μερική υποστήριξη), όλα τα απαραίτητα αρχεία και οδηγίες μπορούν να βρεθούν σε αυτό το θέμα. Μια λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας εγκατάστασης μπορεί να βρεθεί εδώ.
 • Για το Samsung TouchWiz ROM μπορείτε να κατεβάσετε το Xposed Framework εδώ.

2. Πράσινο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Greenify για να παγώσετε εφαρμογές και υπηρεσίες που δεν χρειάζεστε. Σημειώστε ότι θα χρειαστείτε την έκδοση Greenify (πακέτο δωρεάς), η οποία περιέχει ορισμένες πρόσθετες και πειραματικές λειτουργίες. Αφού εγκαταστήσετε το Greenify, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την κατάλληλη ενότητα στο Xposed. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις λειτουργίες επιτάχυνσης και τις πειραματικές λειτουργίες στις ρυθμίσεις του προγράμματος.

Greenefy xposed  Λειτουργία Greenefy

Προγράμματα “παγώματος” που καταναλώνουν ενέργεια μπαταρίας στο παρασκήνιο. Στην περίπτωσή μου, ο παρακάτω κατάλογος αποδείχθηκε:

 • Browser;
 • Πεζοπορία
 • Instagram;
 • Google+
 • Messenger
 • Μουσική;
 • Walkman;
 • UC Browser;
 • XDA.
 • Hangouts
 • Άλμπουμ
 • Ημερολόγιο.
 • Αποθήκευση Ημερολογίου (Χρησιμοποιήστε εναλλακτικό ημερολόγιο);
 • Κάμερα.
 • Αρχείο Commander;
 • MX Player?
 • SHAREit;
 • Χάρτες.


Μην “κοιμάστε” όλα τα προγράμματα, αλλά μόνο αυτά που τρέχουν στο παρασκήνιο χωρίς να χρειάζεται. Μην παγώσετε τον τηλεφωνητή και το πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε.

3. MyAndroidTools

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις περιττές υπηρεσίες συστήματος και τις διαδικασίες παρασκηνίου. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις Υπηρεσίες Google Play. Ακολουθεί μια λίστα με εκείνες που μπορείτε να μπλοκάρει:

 1. AnalyticsService.
 2. FeedbackService (εξαρτάται από τα Παιχνίδια Play).
 3. AdRequestBrokerService.
 4. NetworkLocationService (υπηρεσία τοποθεσίας).
 5. GoogleLocationManagerService (υπηρεσία τοποθεσίας).
 6. FusedProviderService (υπηρεσία τοποθεσίας).
 7. GeofenceProviderService (υπηρεσία τοποθεσίας).
 8. διαπραγμάτευσηService.
 9. WatchdogService (πιθανώς εξαρτάται από τη Μουσική Google Play).
 10. WearableService (πιθανώς εξαρτάται από τη Μουσική Google Play).

Το μενού του Εργαλεία Android  Η υπηρεσία μου Android Tools

Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το AnalyticsService, το οποίο προστίθεται από το Facebook και το Facebook Messenger. Επιπλέον, στην ενότητα Broadcast Recievers-Actions, απενεργοποιήστε την αυτόματη εκκίνηση περιττών προγραμμάτων.

4. Ενισχύστε

Το Amplify είναι η καλύτερη εφαρμογή για εξοικονόμηση μπαταρίας, η οποία θα πρέπει να εγκατασταθεί στη συσκευή όλων των προηγμένων χρηστών Android. Σας επιτρέπει να μπλοκάρετε τα γεγονότα που οδηγούν στο ξύπνημα του συστήματος. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση αυτού του προγράμματος για όλες τις λειτουργίες του.

Ενίσχυση της λίστας διαδικασιών  Ενισχύστε το χρόνο

Στην δωρεάν έκδοση, η Amplify διαχειρίζεται μόνο τις διαδικασίες του συστήματος που αφορούν περισσότερο τη συσκευή:

Στην πλήρη έκδοση, μπορείτε να ρυθμίσετε τις δικές σας αναλύσεις και χρονοδιαγράμματα αφύπνισης για σχεδόν όλες τις διαδικασίες του συστήματος.

Συναγερμοί (επιτρέπονται κάθε 7.200 δευτερόλεπτα):

Συναγερμοί [LOCATION] (Επιτρέπονται κάθε 40.000 δευτερόλεπτα):

Συναγερμός (Αφήνει κάθε 84.000 δευτερόλεπτα):

Wakelocks (Επιτρέψτε σε κάθε 7,200 δευτερόλεπτα):

Wakelocks (Επιτρέψτε σε κάθε 40.000 δευτερόλεπτα):

Υπηρεσίες (Block / Deny):

5. Power Nap

Power Nap – αυτό είναι ένα δωρεάν αναλογικό τμήμα της διάσημης τεχνολογίας Stamina MOD από τη Sony, αλλά είναι διαθέσιμο, σε αντίθεση με το πρωτότυπο, για οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει Android. Παρέχει το μέγιστο δυνατό ύπνο της συσκευής μετά την απενεργοποίηση της οθόνης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διακοπή των υπηρεσιών υπόβαθρου και μερικές άλλες μαγικές ενέργειες. Στο πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα εξαιρέσεων για εκείνες τις εφαρμογές από τις οποίες εξακολουθείτε να χρειαστεί να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Ενεργοποιήστε το Power Nap  Power Nap λευκή λίστα

6. Ops App

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Ops App για να απενεργοποιήσετε ορισμένα από τα δικαιώματα για τις Υπηρεσίες Google Play και το Πλαίσιο Υπηρεσιών Google.

Υπηρεσίες Google Play:

Πλαίσιο υπηρεσιών Google:

7. AdAway

Διαφημιστικό banner

Ένα ισχυρό πρόγραμμα για την απενεργοποίηση της διαφήμισης. Γιατί πρέπει να ξοδέψετε την ενέργεια της μπαταρίας επίσης για την εμφάνιση banners; Απλά μπλοκάρετε τα!

Πιθανά προβλήματα

Καθυστέρηση ειδοποιήσεων push. Εάν παρατηρήσετε ότι η ειδοποίηση από τις εφαρμογές άρχισε να φτάνει με κάποια καθυστέρηση, τότε χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα Push Notification Fixer, το οποίο γράψαμε σε αυτό το άρθρο, για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Αφύπνιση της συσκευής μόνιμα λόγω του συστήματος Wakelock SystemUpdateService. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο που περιγράφεται σε αυτήν τη σελίδα.

Σας καλώ να σχολιάσετε όλα τα σχόλια, τις διορθώσεις και την ευγνωμοσύνη στα σχόλια. Εκεί μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ρεύματος του Android.

Loading...