App Volume Control: prilagođene postavke za zvučne obavijesti na Androidu

Standardni alati za Android ne dopuštaju postavljanje određenog opsega upozorenja prilikom rada u aplikaciji. Posebno se zaglušuje, kada se pri gledanju filma iznenada raspodjeljuje glasan neugodan zvuk najave. Naravno, možete isključiti zvuk, ali postoji samo rizik od nestanka važnog poziva.

U takvim će situacijama pomoć kontrole glasnoće aplikacije pomoći. Uslužni program vam omogućuje postavljanje vlastitih pravila za izlaz zvuka za svaku aplikaciju na vašem smartphoneu. Prava na superuser nisu potrebna. Trebate samo aktivirati uslugu u postavkama sustava.

App Volume Control: prilagođene postavke za zvučne obavijesti na Androidu photo_2016-03-28_10-24-53

Prvo, korisnik čeka popis aplikacija, koji su pronašli mjesto i sustav. Potrebno je premjestiti prekidač, otvaranje ogromnog polja postavki. Pozvani ste da odaberete što će aplikacija učiniti kada se pojavi upozorenje i što se dogodi poslije.

App Volume Control: prilagođene postavke za zvučne obavijesti na Androidu App Volume Control: prilagođene postavke za zvučne obavijesti na Androidu

Pod start naslovom skrivene su četiri kategorije: Na zvučniku (kada se zvuk šalje iz zvučnika), Na slušalice (s priključenom slušalicom), Na Bluetooth (s priključenim bežičnim audio uređajem) i Postavke. Zadnja stavka skriva izbornik u kojem možete postaviti kašnjenje prije reprodukcije zvuka. Postavljen je u sekundama i, usput, eliminira nepotrebne neugodne zvukove.

Druge kategorije postavki su raznovrsnije. Ovdje možete podesiti glasnoću svake vrste zvuka koju reproducirate: Mediji, Zvuk zvona, Alarm, Obavijest i Zvukovi sustava. Klizač pored odgovarajuće linije postavlja željenu glasnoću. Za daljnju prilagodbu pomoću slušalica ili Bluetooth slušalica možete ići na dva načina: postavite pojedinačne profile ponašanja zvuka za svaku od ponuđenih opcija ili upotrijebite prekidač i duplicirajte postavke pri reprodukciji s zvučnika.

App Volume Control: prilagođene postavke za zvučne obavijesti na Androidu App Volume Control: prilagođene postavke za zvučne obavijesti na Androidu

U izborniku Globalne konfiguracije na glavnom zaslonu programa možete omogućiti ili onemogućiti obavijesti o aplikacijama kao što su vibracije i zvuk. Također postavlja prioritet zvučnih upozorenja prilikom reprodukcije glazbe. Postoje dvije opcije. Prvi sprema glasnoću glazbe i omogućuje vam da zajedno reproducirate signal aplikacije. Druga pauzira player i uključuje upozorenje bez ikakvih vanjskih zvukova.