Google Fit za Android: pretvorite smartphone u fitness tracker

Google je u potpunosti pokrenuo svoju uslugu za praćenje tjelesne aktivnosti Fit, najavio je nekoliko mjeseci ranije. Aplikacija može prikupiti sve statistike poznate takvim proizvodima, kao i raditi s ciljevima koje korisnik može zatražiti.

Google Fit razlikuje pješačenje, trčanje i vožnju bicikla, računajući udaljenost, broj koraka, potrošene kalorije i čak davanje preporuka na temelju vaših postignuća.

Također možete zatražiti određene ciljeve, kao što su trajanje sesije ili broj koraka koje želite proći. Nakon toga, Google Fit izradit će grafičku vizualizaciju za jednostavno praćenje napretka određenog zadatka.

Da biste iskoristili Google Fit, ne trebate dodatne gadgete. Instalirajte aplikaciju na pametni telefon i nemojte zaboraviti uzeti je sa sobom dok ste hodali ili trenirali – pratit će sve pokazatelje pomoću ugrađenih senzora. Nadalje, možete se povezati s aplikacijom trećih strana za praćenje za fitness, usluge i aplikacije za preciznije praćenje tjelesnih aktivnosti. Među najavljenim partnerima su Nike, HTC, LG, RunKeeper, Withings, Motorola, Noom, Runtastic i Polar.

Također možete analizirati svoje rezultate izravno unutar aplikacije ili u pregledniku pomoću posebne web stranice. Preuzimanje Google Fita sada apsolutno besplatno za satove na usluzi Android Wear i svim uređajima s Androidom najmanje 4,0.