Hogyan kapcsolhatjuk be az Androidot a biztonságos módba és miért szükséges

Először is röviden meg kell oldani, miért kell egy biztonságos rendszerre. Mint tudják, az Android mindig is híres volt a demokráciáról, és lehetővé tette a felhasználók számára olyan cselekvéseket, amelyeket más rendszer nem engedélyez. Harmadik féltől származó szoftverek használata vagy rendszerfájlok kézi szerkesztése esetén az operációs rendszer megjelenése és viselkedése egyszerűen felismerhető. Azonban néha ilyen beavatkozásért fizetnie kell.

Ha az elvégzett módosítások vagy a telepített programok munkája miatt az Android nem működik megfelelően, akkor biztonságos módra van szüksége. Ebben a módban csak a rendszeralkalmazások működnek, és eltávolíthatja a problémát okozó programot, majd újraindulhat normál üzemmódba.

Az Android biztonságos módba való bejelentkezéshez a következőket kell tennie:

  1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik a kikapcsolás menü.
    Android Biztonsági mód 1
  2. Ebben a menüben válassza a “Kikapcsolás” lehetőséget, és tartsa az ujját addig, amíg az alábbi ábrán látható menü meg nem jelenik.
    Android Biztonsági mód 2
  3. Kattintson az “OK” gombra, és várja meg, hogy az eszköz újrainduljon.

Android Biztonsági mód 3

Az asztal megjelenése után a bal alsó sarokban megjelenik a “Biztonságos mód” felirat. Végezze el a szükséges változtatásokat vagy távolítsa el a program zavaró eszközeit. By the way, az átmenet erre a módra segít vizuálisan értékelni, milyen gyorsan a “csupasz” Android fut, és mennyit lassítanak a harmadik felek által indított rakétaindítók, témák, ikonok, háttér programok és más erőforrás-evők, amelyeket telepített.

Visszalépéshez csak indítsa újra a készüléket. Néha nehézséget okoz a gadget visszatérése a normális munkához, és folyamatosan továbbra is biztonságos módban fut. Ebben az esetben csak kapcsolja ki az eszközt, távolítsa el az akkumulátort néhány percig, majd töltse be az Androidot.

Reméljük, hogy ebben a cikkben szereplő információk segítenek megoldani az okostelefon vagy a tabletta működésének problémáit, anélkül, hogy szigorúbb módszereket kellene alkalmazni – a rendszerparaméterek alapértelmezett állapotban történő visszaállítását vagy villogását.