Как да намалим разходите за комуникация в роуминг 10 пъти: Roamer

Използвайте родната си SIM-карта, докато оставате в друга страна, поне е глупаво. Нашите мобилни оператори се различават изненадващо безотговорност по отношение на тарифите за роуминг, ни предлага да правят и получават обаждания 100 рубли в минута, както и да използват интернет, в размер на 50 рубли за мегабайт.

Не е чудно, че много хора предпочитат да свържат локална SIM-карта веднага на летището в страната на местоназначение. Ясно е, че няма да преминете през стария номер и името ви вече няма да бъде подчертано при обаждане вкъщи, но къде да отида? Всъщност има алтернатива и това не е известният Skype.

Днес Layfhaker ви разкажа за скитнически приложение, чрез което не може да се откаже от обичайните си номера в роуминг, и в същото време да се говори само за пари.

Подготовка на

Имаме смартфон и родна SIM карта. Изтеглете роуминг от Google Play или App Store. Самото приложение е безплатно.

Едно малко действие трябва да се направи или преди товаренето в самолета, или след закупуването на локална SIM карта в чужбина.

За да не дадете случайно на оператора няколкостотин рубли за няколко минути при роуминг, ви препоръчваме да стартирате Roamer веднага след изтеглянето и да кликнете върху бутона “Инсталиране на напомняне”. Посочваме датата и часа на пътуването – буквално половин час преди кацането.

Screenshot_2014-02-28-10-29-11

Засега. Ние забравяме за кандидатурата и се подготвяме за пътуването.

Когато дойде времето, Roamer ще ни уведоми, че е време да се погрижим за бюджета си за клетъчна комуникация, докато сте в друга държава.

Стартирайте приложението и кликнете върху “Регистрация”. Посочваме номера си и потвърждаваме неговата валидност с кода, който ще бъде под формата на SMS.

Screenshot_2014-02-28-10-26-28 Screenshot_2014-02-28-10-27-10

Следващата стъпка: паркиране на стаята. С помощта на съответния бутон “Парков номер” зададете пренасочването към номера на услугата за роуминг. В самолет не можете да използвате клетъчен телефон така, че да се отпуснете и да си починете. Преди да пристигне на мястото, нищо повече не е необходимо.

Screenshot_2014-02-28-10-28-19 Screenshot_2014-02-28-10-28-58

Веднъж, когато се намираме на летището на страната на местоназначение, трябва да си купим локална SIM карта с евтини вътрешни разговори и поне някакъв достъп до интернет. Вкарваме тази карта в смартфона и след това я оторизираме в Roamer.

Screenshot_2014-02-28-10-29-21

По този начин свързвахме номера на услугата, на който беше изложена препращането от местния SIM-ki, с местния SIM-koi. Всъщност това завършва конфигурацията на услугата. Вече можете да осъществявате и приемате повиквания.

Как работи

Когато вашият приятел, роднина, колега или бизнес партньор ще ви се обади, обадете се на местните номера ще бъдат изпратени на скитник, а след това – на SIM-картата, закупени в страната на пребиваване.

Изходящите разговори работят на принципа на ОбрПов и изискват краткосрочна интернет връзка: изберете желания номер на заявлението и преси “Позвънете”, а след това ще получите обаждане от скитнически, трябва да се отговори, и да чакат за връзка на лицето, на което звъните. В същото време адресатът показва номер, познат на него, който използвате в родната си страна. В този случай, в допълнение към скоростта скитнически, се изисква малко трафик с придобит на място SIM-карта за изпращане на заявка за обратно повикване.

Къде работи

Съдейки по описанието, Roamer работи в 217 страни по света и паркира домашния си номер в 54 държави. В същото време, граждани на Русия, Украйна и няколко други страни дори нямат място за паркиране и по-рано, преди да напусне страната – това може да бъде направено, след като са пристигнали в страната по местоназначение.

Тарифи и плащане

Тарифите могат да бъдат намерени в заявлението. Не е нужно да си математик, за да усетите разликата в цените от първия поглед.

Screenshot_2014-02-28-10-24-55

Личната сметка на Roamer не е свързана със салдото на SIM картата и се попълва отделно с помощта на всяка банкова карта или чрез PayPal.

Screenshot_2014-02-28-10-28-27

При нас се оказа, че веднага след началото на употребата вече имаше безплатни $ 0.65.

Местна комуникация

Когато се обаждате в страната, в която сте, Roamer не участва. Това означава, че дори не е необходимо да се движи по едно и също време. сервизна концепция едновременно елиминира разпиляването на ресурси в Интернет – която използвате местна SIM-Coy с разумни цени, обикновено 100-200 пъти по-ниска от тази на тарифите с мобилния си оператор за роуминг – за справка, средната цена на 1 мегабайт местно SIM-Ка в чужбина е 30-60 копейки.

интерфейс

Като цяло приложението е доста интуитивно. Целият процес на конфигуриране е стъпка по стъпка и е малко вероятно да се обърка тук. Навигацията се извършва с лесен и лесен спуепами: от тук можете бързо да стигнете до директорията на контактите, историята на обажданията, както и менюто за ръчно набиране.

iOS-версия Roamer е почти напълно обединена с Android и изпълнява същата функционалност. Единствената разлика е, че балансът се възстановява там чрез IAP.

Легално ли е?

Когато става въпрос за такава разлика в разходите, човек не може да помисли за законността на развитието. Учтиво помолихме разработчика: “Легализирано ли е това, което сте направили?”. В отговор ни казаха, че “всичко е законно и по-добро от Skype или Travel-Sims”. С прости думи, тази услуга няма да бъде забранена или прекъсната утре.