Как да освободите място на вашия Android смартфон или таблет

Независимо колко памет има в таблета ви или в смартфона ви с Android, все още ще се сблъскате с проблема с липсата на свободно място на устройствата за съхранение на устройството си. Съвременните триизмерни игри, мегапикселови снимки, музика с високо качество и филми успяват да хапе толкова бързо гигабайта, че много скоро след покупката на Android вече започва да те изхвърли предупреждения за липса на място, както и грешки при инсталиране на софтуер. Ето защо е необходимо да се предприемат спешни мерки за общо почистване. В тази статия ще намерите подробен план за действие, който ще ви помогне да върнете обратно своите гигабайти.

1. Оценка на използването на паметта

Преди да продължите с първите стъпки, трябва да проведете разузнаване на терена и да оцените степента на пълнота на диска. След като сте научили колко пространство е заето от различни данни, ще бъде по-лесно да решите, че е необходимо да предприемете определени действия. Един от най-добрите комунални услуги за тази цел е DiskUsage, който ви позволява да видите пълната картина на разположението на данните си в проста и визуална форма. Гледането на диаграмата ще бъде достатъчно, за да се разкрият най-злокобните яденици на пространството на картата. Между другото, можете да започнете почистване на този етап, тъй като директно от приложението можете да изтриете някои файлове, които не ви трябват.

Друга полезност от този тип е “Дискове, Съхранение и SD карти“. Това интерактивно приложение служи за визуализация на паметта и устройството за съхранение. Това ще ви помогне да освободите място на картата с памет, бързо да намерите и премахнете големи и вече ненужни файлове във вътрешното хранилище.

2. Прехвърляне на програми на външна карта с памет

Почти всички устройства с Android ви позволяват да използвате допълнителна SD карта, която е много по-голяма от количеството вътрешна памет. Следователно, определено трябва да опитате да прехвърлите инсталираните програми към външната си карта. Можете да го направите както вътрешно с инструментите, така и с помощта на специални помощни средства, което е много по-удобно. Например, AppMgr III (по-рано App 2 SD) може не само да премества приложения на вътрешно или външно хранилище, за да освободи допълнително пространство, но също така може да скрие вградените системни програми и да има възможност да деинсталира програмите.

3. Изтриване на предварително зададени програми

Много производители се опитват да напълнят устройствата си с максимален брой приложения, без да се безпокоят дали те се нуждаят от вас или не. И за да ги премахнете по обичайния начин, по правило е невъзможно, така че трябва да се примирите с това боклук, напразно да заемате пространството и ресурсите на устройството.

Ако обаче имате вкоренено устройство, ситуацията е напълно отстраняема. Използване на програмата Изтриване на коренното приложение можете и двете да изкорени напълно допълнителните програми и просто да ги изключите. Това е полезно за вас, когато не сте много сигурни в сигурността на премахването на системното приложение. Просто го замразявайте за известно време, а след това, ако всичко работи както трябва, можете да го изтриете за постоянно.

4. Почистване на боклука

В хода на работата им операционната система и отделните приложения създават много временни и спомагателни файлове, които, натрупващи се във времето, започват да заемат доста значителна сума. Поради това периодично се препоръчва да почистите кеша на приложението, остатъците от отдалечени програми, празни папки и други боклуци. С тази задача, програмата Чисто магистър, за което пишехме в тази статия. Моля, само имайте предвид, че за последен път, авторите на тази молба са успели да се натъпча целия си набор от допълнителни функции, така че не забравяйте да изключите всички настройки в спомагателните модули, програмата не е твърде ви притеснява с техните грижи.

5. Запишете данни на външна карта

Има много програми, които получават от мрежата и съхраняват данните си в устройството. Това могат да бъдат подкасти, онлайн музикални плейъри, читатели и т.н. Обикновено всички те ви позволяват да изберете директория, за да ги съхранявате. Ако сте видели, че вградената памет на притурката е пълна с изтеглена музика, видеоклипове и документи, не се мързеляйте да се вкопчите в настройките на съответните програми и да определите подходящите директории на външната карта.

6. Използвайте облачните услуги

Нека да не забравяме, че интернет е двупосочна улица, чрез която не само можете да изтегляте данни на устройството си, но и да ги качвате в мрежата. Поради наличието на облачни услуги и все по-широкото разпространение на широколентови връзки вече няма нужда да се съхраняват данни на всички мобилни телефони в мобилни телефони или таблети, достатъчно е да имате само това, от което имате нужда в този момент.

Например, Google Музика ви позволява да запазите обширна музикална колекция (20 000 песни) на отдалечен сървър и да зареждате само това, което искате да слушате, когато не се свържете с мрежата. Не по-малко ефективни могат да бъдат разгледани депозитите на снимки и заснети реклами. Просто инсталирате Dropbox или, например, социална мрежа Google+ опция в даден клиент включен, за да изтеглите автоматично изображения като всички те ще бъдат прехвърлени на сигурно съхранение в облака, и ще можете да ги изтриете от устройството, освобождавайки така необходимата площ.

Има и други начини да освободите допълнително място на смартфон или таблет с Android, но те са твърде сложни или нямат значителен ефект. Затова решихме да се ограничим до тези неща, които са гарантирани, че ще ви върнат необходимото място. И ако имате тайна тайна за борба с ненужните гигабайти, тогава не забравяйте да ни пишете за това в коментарите.