Kako koristiti svoj telefon kao početni disk za vaše računalo

Mi se ni stvarno naviknuti na činjenicu da optički mediji stvar prošlosti, kao što su prijeteći oblaci počinju zgusnuti i preko palice. Brzi razvoj pohrane datoteka u oblaku čini beskorisnim upotrebljavati usb-prekidače za prijenos digitalnih podataka između računala. U drugim slučajevima, mobilni uređaji mogu savršeno podnijeti taj zadatak, veličine prostora na disku koji sve i dalje povećavaju.

Stoga se sve češće javlja da flash diskovi imaju tužnu sudbinu koja se može preuzeti samo kada nam je potrebna druga reinstalacija sustava. Međutim, uslužni program DriveDroid lijeva ih i to – sada možete instalirati sustav na računalo izravno s telefona.

android usb

DriveDroid je aplikacija za uređaje s Androidom koji vam omogućuju korištenje telefona kao medija za podizanje sustava za podizanje računala koristeći ISO slike ili IMG disk slike spremljene na vašem telefonu. To može biti pogodno iz nekoliko razloga. Možda želite da vaš servisni alat za liječenje, održavanje i popravak operativnih sustava uvijek bude s vama. Možda morate ponovo instalirati sustav, ali ništa drugo nego mobilni pri ruci.

Prije svega treba napomenuti da aplikacija DriveDroid radi na Android 2.2 i novijima prava nadzornika. Uz to, vaš uređaj mora podržavati tehnologiju USB Mass Storage i, naravno, trebat će vam kabel za povezivanje s računalom.

unnamed4      unnamed1

Nakon pokretanja aplikacije možete izraditi praznu sliku, učitati sliku diska iz mreže ili dodati postojeću. Nekoliko popularnih Linux sustava dostupni su za preuzimanje. Nakon što ste odredili program za postojeću sliku diska za podizanje sustava ili je preuzeli s Interneta, moguće je preuzeti računalo s njega. Samo postavite BIOS kao prvi USB uređaj za podizanje sustava i ponovno pokrenite sustav.

Unatoč činjenici da je kreator uslužnog programa posvetio više pažnje mogućnosti korištenja Linux-based sustava, Windows se također može instalirati na tako neobičan način. Ovdje se nalazi detaljan vodič o ovom pitanju.

DriveDroid