Къде да изтеглите и как да опитате новата Remix OS в действие

Независимите разработчици многократно са правили опити да прехвърлят мобилни устройства за Android към настолни компютри. Remix OS е най-успешният проект по рода си. Инсталиране на операционната система на вашия компютър (Windows, Linux или OS X), получаваме обикновено многозадачност, способността за работа в прозоречен режим, поддръжка на клавиатура и мишка, удобен лентата на задачите и стартиране на приложения в менюто – накратко, всички неща, които са свикнали за много години десктоп потребители. В допълнение, операционната система има ниски системни изисквания, което й позволява да се използва на бюджета или на остарели компютри. Но най-важното е, разбира се, огромен брой Android приложения от каталога на Google Play, много от които нямат аналози на други платформи.

Нова операционна система, разработена от Jide на базата на Android Lollipop, трябваше да бъде пусната на 12 януари. Възникна обаче изтичане и една от предварителните версии стана безплатна навигация малко по-рано от този път. С нея можете да се запознаете точно сега. Ето какво трябва да направите, за да инсталирате Remix OS 2.0 на вашия компютър.

Системни изисквания за Remix OS 2.0:

 • Stick USB 3.0 с възможност за форматиране в FAT32, минимален капацитет 8 GB и скорост на четене от 20 MB / s.
 • Компютър с възможност за зареждане от USB-стик.
 1. Изтеглете необходимите файлове по тази връзка (магнит). За да направите това, трябва да използвате инсталиран торент клиент.
 2. Форматирате USB флаш устройството в FAT32 като стандартна помощна програма за Windows. Не забравяйте, че всички данни от него ще бъдат загубени.
 3. Отворете папката, която сте изтеглили, и намерете програмата в нея remixos-USB-tool.exe. Това е помощна програма за записване на системното изображение на USB флаш устройство. Помощ за записване на изображението на системата на USB флаш устройство
 4. След като стартирате помощната програма, в полето ISO File задайте системното изображение в същата папка. Уверете се, че полето USB Disk съдържа правилната стойност – буквата на устройството, присвоена на вашето USB флаш устройство. Стартирайте програмата
 5. След като кликнете върху бутона OK, процесът на записване на изображението на системата към USB паметта започва. Необходимото време зависи от скоростта на запис, но е малко вероятно да надвиши 10-15 минути.
 6. Когато създаването на стартиращото флаш устройство приключи, ще трябва да рестартирате и да въведете настройките на BIOS или UEFI. Тук трябва да промените реда на устройствата за зареждане, така че USB устройството да е първото. За различните производители тези настройки могат да се различават значително, затова е най-добре да се свържете с тях за подробни указания.
  Remix OS 2.0: промяна на реда на зареждане
 7. След като запазите новите настройки за зареждане, трябва да рестартирате отново. Този път системата ще започне да се зарежда от USB флаш устройството, ще видите следното меню.
  Remix OS 2.0: Менюто

Първият елемент в него ще ви позволи да изтеглите Remix OS като жива система. Това означава, че всички настройки, които сте направили, инсталирани програми и данни, ще бъдат напълно изгубени при рестартиране. Ако изберете опцията Постоянен режим, можете да работите с Remix OS като с обикновена операционна система. Можете да инсталирате всяка програма от Google Play, да конфигурирате системата, да съхранявате документи. Всички ваши данни ще бъдат съхранени в отделен раздел на USB флаш паметта и винаги можете да получите достъп до тях. По този начин получаваме удобна и функционална операционна система, която се намира на USB стик и е готова да работи на всяко устройство, към което го свързвате.

Пишете ни в коментарите за вашия опит, инсталирайки Remix OS 2.0 на вашия компютър. Дали всичко се оказа, какви проблеми възникнаха? И как се чувствате за новата система?

Loading...