MacroDroid – Android-automatisering til færdige scenarier

Når mit hjem Wi-Fi faldt, og streaming service Twitch roligt skiftede til det mobile internet og fortsatte udsendelse. Overgangen var glat, og jeg bemærkede det simpelt. Efter et stykke tid opstod en advarsel på telefonen, at trafikken gennem de cellulære netværk kom til en ende. Det er godt, at jeg følger nøje de mobile megabyte, ellers ville jeg have været nødt til at betale meget.

Generelt efter hændelsen begyndte jeg at tænke over, hvordan man kan rulle en tung kraftpåvirkning, hvis internettet vil skifte fra Wi-Fi til mobile data. Jeg kom straks til programmet til Android-automatisering. Fokus på ratingen og antallet af anmeldelser, jeg valgte MacroDroid. En god grænseflade og fuld funktionalitet til fem makroer talte også til fordel for dette værktøj.

MacroDroid

En makro er et script, som applikationen udfører, hvis det registrerer en begivenhed (trigger) og kontrollerer dens udløserkondition. For eksempel kan udløseren være at ryste telefonen, tilstanden – klokkeslættet fra kl. 09.00 til fire om morgenen, og handlingen – inklusion af en lommelygte. Der kan være flere udløsere, betingelser og begivenheder.

MacroDroid indeholder skabeloner til Android-automatisering MacroDroid: Android Automation skabeloner

Så MacroDroid tilbyder 59 udløsere, 92 handlinger og 35 betingelser. Sammen giver de et utal af scenarier. Der er noget at opfinde, selv om du kan bruge allerede forberedte opskrifter, er der hundredvis af dem.

MacroDroid: menu MacroDroid: evnen til at dele makroer

Skabeloner er grupperet i tre kategorier: Lokalt på lokalsproget, populært blandt det internationale publikum, og de sidste er tilføjet. Klik på en hvilken som helst makro for at redigere den eller tilføj den til samlingen uden ændringer.

Kunne lide og virker – læg fingeren op. Så makroen vil hurtigt vinde popularitet og blive højere i rangordningen. Troede noget særligt – del med andre. Sandt nok er der ikke længere nogen stor succes for den store succes. Smarte specifikke scenarier er usandsynligt at få det krævede antal lignende, og de mest almindelige skabeloner er allerede stærkt forankret øverst i bedømmelsen.

Kortfattet vil jeg beskrive de fem bedste makroer ifølge brugerne af MacroDroid:

  • Søg efter en telefon ved hjælp af en SMS-besked, hvis tekst indeholder sætningen FIND ME. Esasmasca kan fås fra ethvert tal.
  • Tænd for flashen, når du rykker på smarttelefonen. Skriften er lånt fra Moto X.
  • Et billede fra frontkameraet efter to mislykkede forsøg på at låse enheden op. Gentager CrookCatchers funktionalitet.
  • Tænd optageren, hvis smartphone er vendt på hovedet. Spion ting, du ved.
  • Aktivering og deaktivering af Wi-Fi efter vågning og fading af skærmen. Sparer batteristrøm i al sin herlighed.

Som du kan se, er skabeloner virkelig nyttige. Det er synd, at kun fem makroer kan bruges i basisversionen.

MacroDroid Pro

Fuld eller ret ubegrænset version af MacroDroid er 2,6 dollars. Du skal dog ikke skynde dig at købe, før du er sikker på, at alt fungerer korrekt. Hvorfor er det sådan? For det første kræver nogle scripts root-rettigheder. For det andet tager det tid at forstå, hvordan denne eller den pågældende makro påvirker batteriet. Endelig kan funktionerne i firmwaren og de specifikke indstillinger for smarttelefonen være uforenelige med udløseren eller hændelsen.

Tjek og beslut om, om der skal betales ekstra for fjernelse af restriktioner. Og glem ikke at dele dine opskrifter i kommentarerne.