MacroDroid – automatizacija Androida za gotove scenarije

Jednom kad mi se Wi-Fi spusti, a usluga prijenosa Twitch tiho se prebacila na mobilni internet i nastavila emitirati. Prijelaz je bio glatki, i jednostavno to nisam primijetio. Nakon nekog vremena na telefonu se pojavio upozorenje da se promet kroz mobilne mreže prestaje. Dobro je da dobro pratim mobilne megabajte, inače bih morao mnogo platiti.

Općenito, nakon incidenta počela sam razmišljati o tome roll zahtjev teške sile, ako je internet će se prebaciti s Wi-Fi na mobilne podatke. Odmah sam došao do programa za automatizaciju Androida. Fokusiranje na ocjena i broja mišljenja, odlučio sam se za MacroDroid. Lijepo sučelje i punu funkcionalnost i do pet makronaredbe također je govorio u prilog korisnosti.

MacroDroid

Makronaredba je skripta koju aplikacija izvodi ako otkrije događaj (okidač) i provjerava stanje okidača. Na primjer, okidač može biti drhtanje telefona, stanje – doba dana od devet ujutro do četiri ujutro, a akcija – uključivanje svjetiljke. Može postojati nekoliko pokretača, uvjeta i događaja.

MacroDroid sadrži predloške za automatizaciju Androida MacroDroid: predlošci automatizacije za Android

Dakle, MacroDroid nudi 59 pokretača, 92 akcija i 35 uvjeta. Zajedno pružaju bezbroj scenarija. Postoji nešto što treba izmisliti, iako možete koristiti već pripremljene recepte, ima ih stotine.

MacroDroid: izbornik MacroDroid: mogućnost dijeljenja makronaredbi

Predlošci su grupirani u tri kategorije: lokalni na lokalnom jeziku, popularni među međunarodnom publikom, a dodani su i posljednji. Kliknite bilo koju makronaredbu da biste je uredili ili dodali u zbirku bez izmjena.

Sviđao se i radi – stavite prst gore. Tako će makronaredba brzo dobiti popularnost i postati veća u poretku. Mislio sam na nešto posebno – podijeliti s drugima. Istina, veliki uspjeh, očito, više ne morate brojati. Visoko specijalizirane scenariji su vjerojatno da će dobiti potreban broj voli, a najčešći su uzorci već čvrsto ukorijenjene u top linije rejtinga.

Ukratko ću opisati pet najboljih makronaredbi prema korisnicima programa MacroDroid:

  • Potražite telefon pomoću SMS poruke čiji tekst sadrži izraz FIND ME. Esasmasca se može dobiti iz bilo kojeg broja.
  • Uključite bljeskalicu prilikom tresenja pametnog telefona. Skripta je posuđena od Moto X.
  • Fotografija s prednje kamere nakon dva neuspješna pokušaja otključavanja uređaja. Ponavlja funkcionalnost CrookCatchera.
  • Uključite rekorder ako je pametni telefon okrenut prema gore. Špijunirajte stvari, znate.
  • Aktivacija i deaktiviranje Wi-Fija nakon buđenja i izbijanja zaslona. Štedi energiju baterije u svim njegovim slavama.

Kao što možete vidjeti, predlošci su stvarno korisni. Šteta je što se u osnovnoj verziji mogu koristiti samo pet makronaredbi.

MacroDroid Pro

Puna, inače neograničena verzija MacroDroida iznosi 2,6 dolara. Međutim, nemojte se truditi kupiti dok niste sigurni da sve radi ispravno. Zašto je tako? Prvo, neke skripte zahtijevaju root-prava. Drugo, potrebno je vremena da shvatimo kako ova ili ona makronaredba utječe na bateriju. Naposljetku, značajke firmvera i posebnih postavki pametnog telefona mogu biti nespojive s okidačem ili događajem.

Provjerite i odlučite hoćete li platiti dodatnu naknadu za uklanjanje ograničenja. I, naravno, nemojte zaboraviti podijeliti svoje recepte u komentarima.