MacroDroid – автоматизация на Android за готови сценарии

След като моят домашен Wi-Fi падна и услугата за стрийминг услугата Twitch тихо премине към мобилния интернет и продължи да излъчва. Преходът беше гладък и просто не го забелязах. След известно време на телефона се появи предупреждение, че трафикът през клетъчните мрежи свършва. Добре е, че следя мобилните мегабайти, в противен случай би трябвало да плащам много.

По принцип след този инцидент си помислих как да натоварвам тежко приложение, ако интернет преминава от Wi-Fi към мобилен пренос на данни. Веднага дойдох в програмата за автоматизация на Android. Фокусирайки се върху рейтинга и броя на отзивите, избрах MacroDroid. Добър интерфейс и пълна функционалност за пет макроса също говориха в полза на тази програма.

MacroDroid

Макросът е скрипт, който приложението изпълнява, ако открие събитие (задейства) и провери състоянието му на задействане. Например, задействането може да е разклащане на телефона, състоянието – времето от девет до четири сутринта, а действието – включване на фенерче. Възможно е да има няколко задействания, условия и събития.

MacroDroid съдържа шаблони за автоматизиране на Android MacroDroid: Шаблони за автоматизация на Android

Така че, MacroDroid предлага 59 задействания, 92 действия и 35 условия. Заедно те дават безброй сценарии. Има нещо, което да се измисли, въпреки че можете да използвате вече подготвени рецепти, има стотици от тях.

MacroDroid: меню MacroDroid: способността да споделяте макроси

Шаблоните са групирани в три категории: местни на местния език, популярни сред международната аудитория и последните добавени. Кликнете върху който и да е макрос, за да го редактирате или добавите към колекцията без промени.

Харесахте и работите – сложете пръста си нагоре. Така че макросът бързо ще спечели популярност и ще стане по-висок в класирането. Мислех нещо специално – сподели с другите. Вярно е, че вече няма огромен успех за огромния успех. Тесните специфични сценарии е малко вероятно да спечелят необходимия брой харесвания и най-често срещаните шаблони вече са твърдо закрепени в горната част на рейтинга.

Накратко ще опиша петте най-добри макроси според потребителите на MacroDroid:

  • Потърсете телефон, като използвате SMS съобщение, чийто текст съдържа фразата “FIND ME”. Esasmasca може да се получи от всякакъв брой.
  • Включете светкавицата при разклащане на смартфона. Сценарият е заимстван от Moto X.
  • Снимка от предната камера след два неуспешни опита за отключване на устройството. Повтаря функционалността на CrookCatcher.
  • Включете рекордера, ако смартфонът е обърнат наопаки. Шпионирайте нещата, нали знаете.
  • Активиране и деактивиране на Wi-Fi след събуждане и избледняване на екрана. Запазва енергията на батерията в цялата си слава.

Както можете да видите, шаблоните са наистина полезни. Жалко е, че в основната версия могат да се използват само пет макроса.

MacroDroid Pro

Пълната или по-скоро неограничена версия на MacroDroid е 2,6 долара. Въпреки това, не бързайте да купите, докато не сте сигурни, че всичко работи правилно. Защо е така? Първо, някои скриптове изискват права на root. На второ място, отнема време, за да разберем как този макрос влияе на батерията. И накрая, характеристиките на фърмуера и специфичните настройки на смартфона може да са несъвместими със спусъка или събитието.

Проверете и решете дали да плащате допълнително за премахването на ограниченията. И, разбира се, не забравяйте да споделите рецепти в коментарите.