Γιατί δεν έχετε μετατρέψει το smartphone σας σε πορτοφόλι;

Ναι, φυσικά, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες που, ακόμα και στις πλαστικές κάρτες εμφάνιση με έκπληξη και δυσπιστία, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ιδιοκτήτες των smartphones με NFC αποθηκεύσετε το χρόνο σας και να εξοικονομήσετε χρόνο, να βοηθήσει τους άλλους.

Μιλάω για smartphones, γιατί οι επαφές χωρίς κάρτα είναι ήδη χτες. Η πληρωμή ενός smartphone με το NFC είναι πιο βολικό από την πληρωμή μιας πλαστικής κάρτας με το NFC και θα σας το αποδείξω.

Οι άνθρωποι διατηρούν smartphones στον ταχύτερο διαθέσιμο χώρο και είμαι έτοιμος να υποστηρίξω ότι θα βγάλετε το κινητό σας από την τσέπη σας πολύ πιο γρήγορα από μια κάρτα από το πορτοφόλι σας. Και ακόμα κι αν είστε βιρτουόζος στην άμεση ανάκτηση μετρητών ή κάρτας από την τσέπη ή το πορτοφόλι σας, τότε τι γίνεται με τη διαδικασία πληρωμής; Μακριά από όλα εξαρτάται από εσάς.

Ας περιγράψουμε τους πραγματικούς τρόπους μεταφοράς χρημάτων για μικρές ημερήσιες αγορές και εκτιμούμε ότι θα είναι ταχύτερη και πιο βολική.

Μετρητά

 1. Βγείτε και ανοίξτε το πορτοφόλι.
 2. Για να βγάλεις ένα μεγάλο λογαριασμό και έχοντας ακούσει το συνηθισμένο “Αφήστε το να πάει, κοιτάξτε λιγότερο”, για να πάρετε το ακριβές ποσό χωρίς παράδοση.
 3. Στείλτε χρήματα στο ταμείο.
 4. Αν η αλλαγή από ένα μεγάλο λογαριασμό βρίσκεται ακόμη, περιμένετε μέχρι το ταμείο:
  • να το διαφωτίσει για αυθεντικότητα.
  • θα ανοίξει το χώρο αποθήκευσης ταμειακών μηχανών?
  • Τοποθετήστε ένα νομοσχέδιο στο θησαυροφυλάκιο και παραλάβετε την αλλαγή.
  • θα δώσει αλλαγή.

Απλή πλαστική κάρτα χωρίς NFC

 1. Αποκτήστε και ανοίξτε ένα πορτοφόλι ή κάτοχο κάρτας.
 2. Αφαιρέστε την κάρτα.
 3. Μεταφέρετε την κάρτα στο ταμείο ή εισάγετε το στο τερματικό πληρωμής.
 4. Αν η κάρτα είναι με το ταμείο, περιμένετε έως ότου εντοπίσει την κάρτα στην πλευρά του από το τερματικό πληρωμής.
 5. Εισαγάγετε τον κωδικό PIN.

Πλαστική κάρτα με NFC

 1. Αποκτήστε και ανοίξτε ένα πορτοφόλι ή κάτοχο κάρτας.
 2. Αφαιρέστε την επιθυμητή κάρτα (συνήθως μερικές κάρτες χωρίς επαφή για ένα άτομο, και επομένως απλά αγγίξτε ένα δερμάτινο πορτοφόλι με μια κάρτα μέσα στο τερματικό δεν λειτουργεί).
 3. Αγγίξτε την κάρτα στο τερματικό πληρωμής.

Smartphone με NFC

 1. Αποκτήστε το smartphone.
 2. Αγγίξτε το smartphone στο τερματικό πληρωμής.

Νιώθεις τη διαφορά; Ναι, τα μετρητά γίνονται αποδεκτά παντού, και δεν λέω με κανένα τρόπο ότι πρέπει να τα εγκαταλείψεις. Αλλά αν μπορείτε να πληρώσετε μέσω του NFC, εξοικονομώντας χρόνο και κάνοντας λιγότερα, γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε;

Smartphone με NFC

Μην σκεφτείτε τρελλό για την υγιεινή σκέτο, αλλά μερικές φορές έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες, βάφονται ξέρει τι το νομοσχέδιο που θέλουν να κάψουν. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παραδώσει τον εαυτό τους από την ανάγκη να αγγίξει και πάλι το χαρτί που έχει περάσει μέσα από χιλιάδες χέρια και μπορεί να λειτουργήσει ως μια πλήρη εγκυκλοπαίδεια των μικροβίων και βακτηριδίων.

Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, τα οχήματα και η στάθμευση προστίθενται στα ψώνια μέσω του NFC και, ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των επίσημων και βόρειων πρωτευουσών πρέπει πρώτα απ ‘όλα να μάθουν άτακτα πληρωμές. Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει να χρησιμοποιήσει το NFC.

Η πληρωμή ενός smartphone με NFC είναι πιο εύκολη από την πληρωμή μιας πλαστικής κάρτας με NFC

Οι κάτοικοι των επαρχιακών πόλεων κάνουν επίσης καλά, επειδή η τεχνολογία NFC είναι δροσερή τόσο για τον αγοραστή όσο και για τον πωλητή. Μειώνει το χρόνο πληρωμής – αυξάνει τη διαπερατότητα ανά λεπτό. Οι έξυπνοι επιχειρηματίες έχουν ήδη αγοράσει τερματικά με NFC, τα μεγάλα εμπορικά δίκτυα εφαρμόζουν ενεργά το NFC. Τα υπόλοιπα θα τα καλύψουν στο εγγύς μέλλον, μην το αμφιβάλλετε.

Πλαστικά εναντίον smartphone

Η τεχνολογία NFC από όλες τις πλευρές είναι καλή και θα ζήσει, μένει μόνο να επιλέξω για εσάς έναν πιο βολικό τρόπο να χρησιμοποιήσετε τις επαφές χωρίς επαφή. Πλαστική κάρτα ή smartphone;

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε κάρτα μισθοδοσίας με NFC για αγορές. Έτσι, θα αποθηκεύσει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν ήθελα να διακινδυνεύσουν τα προσωπικά οικονομικά τους, και ως εκ τούτου για τις καθημερινές αγορές και ειδικά για online αγορές, μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ξεχωριστή κάρτα. Το συμπληρώω με μικρές ποσότητες, αν είναι απαραίτητο, και είμαι ήρεμος.

Το πρόβλημα είναι ότι η λήψη κάρτας στην τράπεζα είναι μακρά και ενοχλητική. Σε γενικές γραμμές, δεν είμαι μιλάμε για μεγάλες ογκώδης τράπεζες (το κάνετε χωρίς ονόματα, έτσι ώστε κανείς δεν προσβάλλεται), επειδή η κάρτα εγγραφής, φροντίστε να έχετε να πάτε στο γραφείο για να υπογράψει τα χαρτιά, περιμένοντας για μέρες και στη συνέχεια να πάτε στο γραφείο για την κάρτα.

Οι πιο σύγχρονες, προηγμένες τράπεζες, φυσικά, είναι πιο φωτεινές. Στην περίπτωσή μου, έχουν περάσει 16 ώρες από την παραλαβή της κάρτας πριν από την άφιξη του courier. Ο courier ήρθε απευθείας στο συντακτικό γραφείο, υπέγραψα έγγραφα και έλαβα μια κάρτα. Θα φαινόταν δροσερό, ε; Αλλά η διατήρηση μιας τέτοιας κάρτας εξακολουθεί να κοστίζει χρήματα.

Υπάρχει και μια άλλη επιλογή – κάρτες κινητής τραπεζικής, οι οποίες μπορούν να κυκλοφορήσουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής Android “Πορτοφόλι”. Από τις δυνατότητες των καρτών αυτών δεν διαφέρουν από τις πλαστικές κάρτες και εκδίδονται σε λίγα λεπτά. Χάρη στην εφαρμογή “Πορτοφόλι”, το smartphone γίνεται μέσο για την απρόσκοπτη πληρωμή. Χωρίς αναμονή, χωρίς χαρτιά και χωρίς να ταξιδέψετε στο γραφείο της τράπεζας.

Το “Πορτοφόλι” είναι η ανάπτυξη του CardsMobile. Η εφαρμογή συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφαλείας και επομένως δεν είναι τρομακτικό να το χρησιμοποιήσετε. Προς το παρόν, μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να εκδώσετε χάρτες τριών ρωσικών τραπεζών:

 • Προπληρωμένη κάρτα “Tinkoff”. Εκδίδεται δωρεάν, χωρίς προμήθεια για υπηρεσία, αναπληρώθηκε χωρίς προμήθεια από οποιαδήποτε πλαστική τραπεζική κάρτα και μέσω τραπεζικών υπηρεσιών.
 • Προπληρωμένη κάρτα της τράπεζας “ρώσικο πρότυπο”. Εκδίδεται δωρεάν, χωρίς προμήθεια για υπηρεσία, ανανεώνεται χωρίς προμήθεια μέσω ΑΤΜ και τραπεζικών υπηρεσιών.
 • Πρόσθετη κάρτα στο λογαριασμό της τράπεζας “Αγία Πετρούπολη”. Η έκδοση σε τραπεζικά επιτόκια, που συνδέονται με τον τρεχούμενο λογαριασμό, δεν απαιτεί αναπλήρωση. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εισάγετε κεφάλαια μέσω υπηρεσιών Διαδικτύου, ΑΤΜ και τμήματα μετρητών της τράπεζας.

Για τους χρήστες της εφαρμογής, υπάρχουν ειδικές προσφορές. Για παράδειγμα, το Νοέμβριο η υπηρεσία καθιστά την πληρωμή για ταξίδια στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης όχι μόνο βολική αλλά και κερδοφόρα: οι χρήστες της αίτησης επιστρέφουν το 10% από κάθε ταξίδι.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​η κινητή κάρτα είναι αποκλεισμένη και αμέσως εκ νέου εκδοθεί με άλλα αντικείμενα. Αν η ιδέα της χρήσης ενός smartphone ως πορτοφόλι δεν κρατιέται, απλά μεταφέρετε τα χρήματα στο πλαστικό και επιστρέψτε στον συνήθη τρόπο πληρωμής για αγορές. Δοκιμάστε το, αξίζει τον κόπο.

Loading...