“Yandex.Dictation”: a beszéd szöveggé alakítása

A “Yandex” cég a YaC 2014 konferencián bemutatta a “Yandex.Dictation” alkalmazást, Úgy tervezték, hogy minimalizálja a szöveg írását a modul érintőpadján.

A program elve a SpeechKit technológiáján alapul, amely jól működik a vállalat más termékeiben. Ahhoz, hogy aktiváljuk a Yandex.Dicture-t, elegendő kimondani a “Yandex, írd le” kifejezést. Ezután a program elkezdi hallgatni, amit mond, és azonnal átváltja a szövegeket szöveggé. Az alkalmazás is tudja, hogyan lehet önállóan gondoskodni írásjelekről, a beszéd szüneteire összpontosítva.

A Yandex.Dicture egy érdekes tulajdonsága sok hangutasítás támogatása. Ebben az esetben nem feltétlenül kell a sablon. Például kérheti az utolsó szó törlését, az egész bekezdés kiválasztását, az új vonal elindítását, vagy akár egy mosolygós arcot is – az alkalmazás teljesíti az Ön kívánságát.

Ha beírtuk a jegyzeteket, a parancs: „olvassa” kérheti „Yandeks.Diktovku” hangját, és a szövegeket tegye közzé a szociális hálózatok, mentse el a figyelmét, küldje el e-mail üzenetet vagy üzeneteket.

Az alkalmazás letölthető teljesen ingyen a Yandex.Store-ban. Hamarosan “Yandex.Dicture” is megjelenik az App Store és a Google Playen.

Loading...