Sådan finder du medarbejdere og ikke skruer op: Ansøgerens opfattelse

For ikke så længe siden, jeg var på udkig efter en specialist til et projekt i forbindelse med udvikling af web-applikationer, og i processen med at søge jeg fangede mig selv at tænke, at ikke kun sagsøgerne i deres CV fejl og forkerte taktiske træk, der automatisk reducerer deres værdi i øjnene af arbejdsgiveren. Arbejdsgivere giver også sådanne perler, hvorfra det bliver latterligt (hvis det er et lille kontor) eller trist (hvis det er et stort firma). Gennemgang snesevis af genoptages og et par snese tilbud fra arbejdsgivere i regionen til jobbet, som samles op manden indså, at 90% af alle forslag i øjnene af ansøgerens synes mærkeligt hvis ikke, så i det mindste ufuldstændig. Næste – en liste over de mest almindelige fejl hos arbejdsgivere, som skal tages i betragtning, og som det er nødvendigt at bekæmpe ikke kun nystartede virksomheder, men også store kontorstrukturer.

Formulere klart dine krav

Job med formuleringer som “Alle detaljer om arbejdet – ved interviewet” minder om finansielle pyramider, marketing sekter og andre sådanne ting. Du venter på noget i form af faglige færdigheder, erfaring, viden og ansvar for den fremtidige medarbejder? Men med undtagelse af bankstrukturer og it-virksomheder giver de resterende arbejdsgivere vedvarende en meget ringe liste over oplysninger om, hvad den fremtidige medarbejder skal gøre, hvor de skal arbejde og på hvilke betingelser. At nævne arbejdskodeksen eller arten af ​​kontraktforholdet mellem ansøgeren og arbejdsgiveren af ​​en eller anden grund er ofte også fraværende.

Angiv mindst en vejledende løn

Med undtagelse af timeløn og projektarbejde, hvor lønninger kan bestemmes afhængigt af erfaring og færdigheder, er det generelt godt for en kandidat at vide, om ikke det nøjagtige beløb, lønnen for en bestemt stilling. Jeg ved fra min egen erfaring, at selvom du får en invitation til et interview fra en rekrutterer eller en HR-leder, ved du slet ikke mængden af ​​kontantbelønning (især i en række interviews). Måske er det fra deres side et taktisk skridt for at holde ansøgeren interesseret, men i praksis viser det sig omvendt.

Behøver ikke medarbejdere at dele dine værdier

Udtrykket om stress-modstand, venlighed og evnen til at dele virksomhedernes værdier, der henvises til af alle echaras, giver grønne længsler. Fra min første arbejdsplads på kontoret tilbage i 2007 og frem til i dag, er jeg helt sikker på, at corporate jump og grimaces ved team building events ikke har noget at gøre med en persons evne til at arbejde for et resultat. Evnen til effektivt at distribuere kontor sladder, aftørring hjørnerne nær kaffemaskinen på gulvet i personaleafdelingen eller projektledere og samtykke til chefen for en kort periode, vil sådanne møder lave en ny medarbejder en værdifuld og vigtig. Men uden konkrete resultater og færdigheder, behøver han ikke nogen på seks måneder, og efter et par år – maksimalt – afskediges han.

Del politiske synspunkter, religiøse værdier, seksuel orientering og præferencer i computerspil og dress code for 80% af virksomhederne (ekskl offentlige institutioner, retshåndhævende myndigheder og finansielle institutioner) giver ingen mening, og ikke har nogen reel indflydelse på det endelige resultat. Det reelle resultat er dannet i form af salg, overskud, kundens vækst og nettoomsætning og ikke i form af et stort antal ture til virksomhedsspil i skoven, hvor alt er organiseret drikke glæde sig under ledelsen af ​​HR-afdelingen.

Relativ værdi af kommunikationsevner

Når de skriver om kommunikationsevner, er det ligesom? En kontorpige, der ikke har en telefon til at lukke i et øjeblik og ikke lukker munden, men hvorfra det er svært at få forståelige svar på et bestemt spørgsmål – er hun sosial? Systemadministratoren, der havde lidt kontakt med resten af ​​personalet og fra den ekstra ord vil du ikke opnå, men det interne firmanetværk fungerer som et ur, og sikkerhedsspørgsmål og adgang til internettet er ikke – uanset om han omgængelig? Rart at beslutte, om du ønsker at smile og klar til at tale om et emne indstillede mennesker eller fagfolk, der gør deres job udmærket, selv om talent af Cicero, har deres natur ikke begavet.

Alle dine medarbejdere skal kende engelsk i det mindste på et elementært niveau

Har du mindst en gang set, hvordan kontorchefen ikke kan læse brevet fra udenlandske partnere i virksomheden og derfor fører det til marketingafdelingen for at læse der, og så skal direktøren rapporteres, og hvad er det ikke klart? Og jeg så 🙂 Og disse var ikke noget fjernt 90, men ganske et 2009 år. I 2013 er uvidenhed om engelsk i hvert fald i omfanget af gymnasiet eller instituttets tre første kurser uacceptabelt for ledere, programmører, marketing specialister, salgsafdeling, sekretær og kontorchef. Ved jeg ikke indtil nu? Tilmeld dig kurser, gør en vejleder, prøv endelig sprogundervisningstjenester, endelig. Begrundelse som “vi havde kun tysk i skolen” – det er dumt og ikke sjovt. Og for dine medarbejdere, og for dig som arbejdsgiver.

Antallet af tvangstimer – er det meget vigtigt for alle arbejdsgivere?

Banker, hospitaler, offentlige institutioner, politi, brand og nødsituationer, metallurgi, kemisk industri, den service og fødevareindustrien – her, måske, og alle aktivitetsområder, hvor tilstedeværelsen af ​​en person på arbejdspladsen for en strengt angivne tidspunkt (fra 8 til 12 timer om dagen) er en forudsætning for udførelsen af ​​arbejdet. For resten, at fraværet af en fleksibel tidsplan og behovet for at komme og gå inden for en klart defineret timer uden mulighed arbejde hjemme eller uden for kontoret – det er bare en race af jern røv. Jo længere du bliver på 1 sted – jo bedre er du.

Office oversættere, marketingfolk, udviklere uden fleksibel grafik – generelt, en slags nonsens i 2013. Men de er stadig. Arbejdsgivere, der stadig i 80% af tilfældene vil have nøjagtigt disse: dem, der inkuberer en lænestol i 8 timer og ikke opfylder de opgaver, der er fastsat i 4 timer og går om deres forretning.

Jo længere jobbeskrivelsen er, desto mindre sandsynligt er det at lukke det

De store tekstark, lister og lister over arbejdsopgaver og krav er arbejdsgivernes anden ekstremitet, det modsatte af det, der blev nævnt i første afsnit. Ingen læser dem. Jo flere krav og betingelser er, desto større er chancerne for at skræmme ansøgeren, som ikke ønsker at dykke i så mange finesser (folk har generelt ikke en tendens til at gå dybt ind i en stor mængde data: de skal fremhæve det vigtigste).

Kontaktoplysninger for kontaktpersoner

Ja, de fleste jobsøgningssider er udstyret med en knap for at sende et CV til et job af interesse. Ja, der er en form for feedback. Og det er stadig mere behageligt og mere pålideligt at sende et CV med personlige data til en bestemt person på en bestemt e-mail-adresse, ring og afklar de spørgsmål, du er interesseret i af et bestemt telefonnummer.