5 vigtige regler, hvordan du giver børnenes lommepenge

De fleste børn får deres første lommefonde i 7-8 år og kommer ind i en relativt uafhængig skole. Men overleverer til det voksende barn sine første “personlige” rubler, forældre gør ofte en række fejl, der næsten helt ophæver den fordel, som lommepenge kunne bære.

Lifkhaker fandt ud af, hvordan man skulle give “en penny” til et barn, så en søn eller en datter lærte at sætte pris på, hvad de modtog og kompetent bortskaffer dem.

1. Giv penge bevidst

At give en lille mængde med en streng reservation som “På rulle i spisestuen!” Er lige så skadelig som at give penge uden en konto. I begge tilfælde har barnet næsten ingen chance for at beregne egne behov. Og helt sikkert er der ingen motivation til at rangere disse behov med hensyn til prioriteter. Når alt kommer til alt er formålet med midlerne enten for stramt defineret (for intet andet valg, bortset fra “bun”, vil der ikke være nok penge mere) eller for sløret (foreløbigt nok nok til alt).

I mellemtiden er den vigtigste betydning af lommepenge netop at lære barnet at styre økonomien – at planlægge udgifter, vælge primære og sekundære, for at skabe besparelser. Derfor skal hver tranche – i hvert fald i første gang, indtil barnet lærer at foretage sådanne beregninger uafhængigt – være ledsaget af ordene: “Lad os beregne, hvor mange penge du har brug for i morgen og hvad.”

Under diskussionen finder du og dit barn, at lommepenge omfatter følgende udgifter:

  • Nødvendigt – dette for eksempel udgifter til rejser, måltider i skolen, betaling for andre skolebehov, som du ikke kan nægte.
  • Yderligere – udgifter på krydset af behov og fornøjelse. Det kan være en kage ud over skolesuppe og den anden. En smuk pen i stedet for en billigere standard. Køb en ny blyant i stedet for den gamle slidte.
  • Besparelser er også et yderst vigtigt punkt. Hvert barn drømmer om dette eller det dyre legetøj: en ny dukke, et skateboard, en fodbold. Ved hjælp af eksemplet om besparelser kan man forklare for en baby, hvordan man opnår en drøm, og hvordan man fremskynder denne præstation ved at begynde at redde. “Hvis du vil gemme 10 rubler hver dag, så i 50 dage kan du købe dig selv en dukke. Og hvis du gemmer 20 rubler, for eksempel at spare på en kage, så vil du købe den efter 25 dage. “

Når et barn indser, hvilke udgifter der er inkluderet i de 100 rubler, som du er klar til at give ham med dig, bliver penge til ham et anvendt værktøj i stedet for uklare slikpakker.

2. Uddel lommepenge en gang om ugen eller en måned

En af de bedste måder at lære budgetter på er at give lommepenge hver dag, men ugentligt eller endda (for unge) månedligt. Naturligvis skal du gå til dette punkt, efter at du har forstået udgiftsstrukturen, har lært at dele udgifter til nødvendige og ekstraudgifter.

Efter at have modtaget et bestemt beløb for en uge fremover, skal den studerende prioritere sig selv og distribuere pengene, så de er nok til de grundlæggende behov: for eksempel at købe et rejsekort og betale for skole måltider og til små glæder.

Vær ikke nervøs, hvis det viser sig, at barnet brugte budgettet for tidligt.

Dette sker for mange: børn lærer kun at håndtere penge, så de er ikke immune fra fejl. Det vigtigste er ikke at tilføje finansiering ud over det, der allerede er tildelt. For et par ikke-monetære dage sker der ikke noget dårligt, men det vil være en god lektion.

Hvis barnet stadig har de nødvendige udgifter, er der ikke flere penge, det kan du gøre: Tilføj beløb for et nødkøb som om “på lån”. Glem ikke at advare om, at du vil trække dette beløb fra næste tranche.

Giv altid lommepenge i en klart fastsat periode, ikke tidligere og ikke senere. Hvis du giver penge kaotisk og forskellige beløb, kan det forvirre barnet.

Rebecca Shiko, en britisk ekspert på børneudvikling og forfatter af “Calm and Happy Baby”

3. Demonstrer værdien af ​​penge

I første omgang får børn lommepenge “bare sådan.” Men jo ældre barnet bliver, desto vigtigere er det at inspirere ham med tanken: Finansiering er ikke en ubetinget ret, men snarere en mulighed, der stort set afhænger af barnet selv.

For eksempel kan din studerende starte hver uge med nul balance og tjene lommepenge i weekenden. “Indtjening” kan være et gebyr for hjælp i hjemmet – men kun en der går ud over standarden for børns ansvar. Rengøring i dit værelse betales ikke, men hvis barnet retter ordren i køkkenet eller i badeværelset, vil han tjene yderligere 20-30 rubler. En anden mulighed for at få en “løn” er en ekstra betaling for karaktererne over den fastsatte score. Eller læs og retold bogen. Eller et skriftligt vers på mindst 10 linjer lang. Eller hjælp med yngre børn.

Du kan vælge muligheder, der passer dig med din søn eller datter til ekstra indtjening, indstilling af størrelse og gennemgang afhængigt af ydeevne eller andre faktorer. Alt dette vil lære barnet, at penge er tjent af arbejdskraft og opfindsomhed, og betalingsniveauet kan forhandles.

4. Vis et personligt eksempel

Må ikke rejse børn, de vil stadig være som dig. Uddanne dig selv.

Gamle britiske ordsprog

Et personligt eksempel er en af ​​de bedste måder at lære et barn at styre penge på. Lad sønnen eller datteren se, hvordan du fordeler lønnen på bekostningspunkterne: Betal det kommunale, tildel et bestemt beløb til mad og tøj. Du kan tilføje barnet til at planlægge en familieferie: “Hvis vi ønsker at gå til havet om sommeren, skal vi udsætte dette beløb hver måned.” Forklar også ham mekanismen for at købe dyre ting og udstyr – gennem udlån eller besparelser.

5. Opmuntre velgørenhed

Et barn kan donere en del af sine penge, hvor han finder det passende. Forældrenes side er det kun vigtigt at være opmærksom på denne mulighed, for ofte tror børn, at de er for små til at hjælpe eller deltage i nogle byområder eller landsdækkende projekter.

Velgørenhed hjælper med at øge det sociale ansvar, og det rejser igen ansvaret for barnet som helhed. I fremtiden vil dette have en positiv indvirkning på forholdet mellem en voksen eller en datter med penge og på sit liv generelt.