Hvordan spare penge: Alt hvad du behøver at vide om besparelser

Hvornår skal du begynde at gemme

Måske vil svaret ubehageligt overraske dig: straks, når en stabil indkomst vises. Første egne penge er en stor fristelse. De vil bruge på underholdning, tøj, nye gadgets – kort sagt alt. Alas sætter livet alt på plads: før eller senere forstår vi, at det ville være rart at have en uudnyttet reserve, som vil hjælpe i et vanskeligt øjeblik.

Gå til nul, afbryde fra løn til løn, og endnu mere for at komme ind i lån – ikke den mest succesrige model for pengehåndtering. Hvis du stadig har styret midlerne på den måde – tilsyneladende var du heldig ikke at stå over for alvorlige problemer, når der er brug for penge her og nu. Der er ingen garanti for, at succes vil ledsage dig i fremtiden.

Udskyde den næste løn 10-15% – disse penge vil danne grundlaget for din økonomiske airbag.

De må ikke berøres under nogen omstændigheder. Fortsæt med at udsætte, indtil du får et beløb svarende til din løn mindst i tre måneder og helst i seks måneder. Færdig, nu har du et lager for en regnvejrsdag, men det betyder ikke, at du kan glemme akkumuleringen og prutten på stedet.

De penge, der blev formået at blive sat til side over det beløb, der er nødvendigt for ro i sindet, kan kanaliseres for at nå forskellige mål. For eksempel store køb, reparationer eller en ferie tur. Det er umuligt at bruge penge på dette fra en ubevægelig bestand. Der er intet værre end at være uden penge på det rigtige tidspunkt.

Sådan sparer du penge

Hvis du har en anstændig løn, men du kan ikke udsætte det, er det tid til at finde ud af, hvad problemet er.

1. Analyser dine udgifter. Måske kan du ikke nægte regelmæssige ture med venner til en bar, er tilbøjelige til impulsive køb eller simpelthen ikke anser det for nødvendigt før store opkøb for at finde det mest fordelagtige tilbud på markedet? Vær meget ærlig, at bedrage dig selv, er der ingen mening. Hvis du bruger en mobilapplikation fra banken, vil den fortælle dig, hvor pengene går.

2. Lav et budget for en måned. Straks efter at du har modtaget en løn, send nogle af pengene til dannelse af airbag og betal derefter alle regninger. Det resterende beløb er, hvad du vil leve videre til næste løn. Opdel den i lige store dele, hvis antal er lig med antallet af uger før den næste modtagelse af penge. Bare en måneds liv på et sådant system vil bidrage til at forstå, hvilke omkostninger der skal optimeres.

3. Fordel store omkostninger i tide. Umiddelbart flere store indkøb inden for en måned vil helt sikkert underminere dit budget. Rådgivning for fremtiden: Hvis det drejer sig om sæsonbestemte køb (f.eks. Tøj eller varer til rekreation og sport), ignorer ikke salget, de vil medvirke til at spare meget.

4. brug dit kreditkort klogt Kreditkort er meget nyttige, hvis du behandler dem kompetent. Undersøg betingelserne: Hvor lang tid er den rentefrie periode, hvilke gunstige tilbud har banken – måske når du betaler med kreditkort, får du en forhøjet cashback. Start et bundt af kredit- og betalingskort: Du betaler med et kreditkort med hævet cashback og overfører straks til det fra betalingskortet det beløb, der svarer til det brugte.

5. Eventuel uplanlagt indkomst skal sendes til spargrisen. Antag, at du har rejst din løn – udsætte den samme 10-15%, men fra den nuværende indkomst.

Sådan opbevares den akkumulerede

Med en økonomisk sikkerhedspude er det bedst at håndtere ekstremt omhyggeligt. Det skal altid være ved hånden: mørke tider vil ikke give dig besked om din tilgang.

Det mest oplagte for opbevaring af penge er et bankindskud, en opsparingskonto eller et betalingskort med en procentdel på saldoen.

Modtage renter på et depositum eller en konto, du kompenserer for effekten af ​​inflationen på dine besparelser. Det skal huskes, at bankindskud er forsikret for 1,4 millioner rubler, inklusive påløbne renter. Hvis du pludselig akkumulerer mere – gem ikke penge i en bank.

Hvis du allerede har dannet din reservekapital, kan yderligere besparelser investeres for at tjene nogle penge. Det er vigtigt at afgøre, hvilken risiko du er villig til at tage. Som regel er jo højere risikoen, jo højere er det potentielle udbytte og omvendt. Du kan investere dig selv ved at placere en konto hos en mægler eller tillidspersonale, for eksempel at købe en fond. Nu tilbyder finansmarkedet mange muligheder, herunder for start-up investorer med små startbeløb.

De vigtigste regler for uafhængige investorer:

  • Gem ikke alle æg i en kurv.
  • Få kun de aktiver, du helt forstår (du ved hvad det er, og hvordan det virker).
  • Du må ikke risikere det nødvendige i et forsøg på at blive overflødig.

Hvad skal man gøre, hvis man ikke kan spare penge

I teorien forstår enhver sans person, at i et stille liv er besparelser simpelthen nødvendige. I praksis er der imidlertid ikke noget ved at oprette en reserve af penge til en sort dag: nogen kan ikke sætte tingene i orden i månedlige udgifter, nogen har ingen idé om, hvordan man korrekt opbevarer de akkumulerede midler.

Den 1. november afholdes der et andet foredrag fra serien “Financial Environment”. Hendes tema er “Savings: Hvorfor har vi brug for, hvordan man opretter og hvor man kan gemme.” Finansiel rådgiver, en ekspert i finansiel forståelse og CEO for konsulentvirksomhed “Personlig rådgiver” Natalia Smirnova vil holde et undervisningsprogram om emnet af besparelser og vil fortælle dig, hvordan du opnår økonomisk uafhængighed og korrekt bortskaffelse af besparelserne. Dette er den sidste begivenhed fra den første serie af forelæsninger, næste cyklus starter i februar 2018.

Foredraget vil blive afholdt i “Bibliotekslaboratoriet” på “Vinzavod” (Moskva, 4. Syromyatnicheskiy lane., 1, side 6, indgang 4). Adgang er gratis, men antallet af pladser er begrænset. Klik på linket nedenfor og registrer dig på forhånd.

Ansøg om forelæsning