Sådan lukkes kontoen korrekt, så banken forstår, at alt er overstået mellem dig

Banker tilbyder løbende nye produkter. At udstede et nyt kort er normalt enkelt og hurtigt. Men med afslutningen af ​​kontoen er tingene lidt mere komplicerede.

Hvis du finder gunstigere vilkår i en anden bank, skal du ikke skynde dig for at smide det gamle kort ud. For at afslutte de finansielle forbindelser med banken skal være bilateralt, skal du bare stoppe med at bruge kortet, er ikke nok. Selvom kontoen har nul balance, og endnu mere, hvis der er penge eller gæld der.

Jeg tror, ​​at mange mennesker står over for situationen, når du ikke vil bruge bankens tjenester i lang tid, men meddelelser om nye tilbud fortsætter med at komme. Irriterende? Men dette er ikke det værste der kan ske.

Hvis du ikke lukker kontoen formelt, kan det med tiden skyldes gæld: vedligeholdelse, provisioner, automatisk genudstedelse af kort – men hvad tænker banken om et par måneder? Alt dette vil selvfølgelig være på din bekostning. Og hvis kontoen også var kredit, vil alt dette blive opkrævet provision.

Derudover er det ikke en kendsgerning, at en bankmedarbejder vil være stædig nok til at give dig besked via telefon om tilstanden på den konto, du ikke har brugt i lang tid. Ja, og telefonen kan ændre sig, når du glemmer bindingen af ​​en gammel konto til den.

For at lukke kontoen korrekt skal du følge denne algoritme.

Algoritmen til at lukke en konto i en bank

Du skal sørge for, at du ikke skylder noget for banken, men det til dig. Herefter skal du meddele banken dit ønske om at opsige serviceaftalen og modtage den tilsvarende skriftlige bekræftelse. Glem ikke også at passe på, at banken ødelægger dine personlige data.

Trin 1: Fordel tid til at besøge banken

Først og fremmest skal du overveje at lukke kontoen vil kræve din personlige tilstedeværelse i banken. Fjernt er dette næsten umuligt. Og et besøg går normalt ikke væk. Vælg derfor et bekvemt kontor og tid, tag pas- og plastkortene i forbindelse med kontoen, og gå til banken.

Kontakt om muligt det kontor, hvor du har åbnet kontoen. Tiden for de mindste køer kan ofte findes på kontoret eller i call center.

Mulige trick: De fleste banker tillader dig at lukke en konto i en filial, men forgæves spild ikke tid, ring for support og specificer dette punkt.

Trin 2: Nulstil kontosaldoen

Hvis der er penge tilbage på kontoen, skal du flytte dem til en anden konto i internetbanken eller trække den fra ATM. Under alle omstændigheder vil du for resten i banken blive sendt til kassereren. Men at have forberedt, kan du spare tid.

Trin 3: Skriv et program for at lukke kontoen

I banken skal du skrive en ansøgning om at lukke kontoen. Lukning af kontoen er ikke øjeblikkelig. Hvis et kort er knyttet til det, kan termen være op til 60 dage. Ikke for sandsynlig, men mulig undervandsrock: Hvis kontoen har en operation i løbet af denne tid, skal du gentage trin 1-3.

Trin 4: Få en officiel bekræftelse

Du må ikke være doven til at gå til banken igen efter den officielle bekræftelse på, at kontoen er lukket, og banken har ingen krav til dig. Måske vil medarbejderne øge deres bryn i overraskelse, men de vil skrive papiret. Det beskytter dig i tilfælde af tvister i fremtiden.

Vær ikke doven og tøv ikke med at bede banken om hele bekræftelsen skriftligt, selvom medarbejderen hævder at du er den første, der har brug for det.

Trin 5: Pas på at ødelægge personlige data

Mest sandsynligt, ved afslutningen af ​​den kontrakt, du gav banken ret til at indsamle, organisere, lagre, opdatere, opdatere, ændre, anvendelse, overførsel og destruktion af personoplysninger. Hvis du ikke indgive en begæring om revision af denne tilladelse, selv efter lukningen af ​​kontoen i overensstemmelse med reglerne (trin 1-4), kan banken holde dig opdateret om nye produkter via SMS og telefonopkald. Nu skal du forbyde banken at bruge dine personlige data.

En prøve ansøgning om tilbagekaldelse af personoplysninger, du nemt kan finde på internettet. Udskriv tre kopier:

  • den første skal sendes til bankens juridiske adresse, vedlægge en kopi af passet og eventuelt en kopi af aftalen med banken
  • den anden – at give til kontoret, hvor du underskrev kontrakten;
  • den tredje – forlade med alle underskrifter og sæler til dig selv.

Hvis du ikke skylder noget for banken (trin 4), skal du stoppe med at ringe og sende dig en SMS-bank. På dette trin fuldfører du fuldstændigt forholdet til banken på denne konto.