5 tips til dem, der kan lide at læse meget

1. Tag noter om, hvad du læser

Du kan ikke holde alt i dit hoved, og de mest værdifulde fakta, nysgerrige statistikker, udsagn eller tanker, der fremhæves af bogens bogstaver, kan være nyttige for dig i fremtiden. Det er også værd at have et overordnet indtryk af den bog du læser. Det vil være nyttigt, hvis nogen beder dig om at anbefale eller kritisere arbejdet efter et stykke tid.

2. Skriv de citater, du kan lide

Dette gælder ikke kun for erhvervslivet, men også fiktion. Citater kan være inspirationskilder eller bare en stor hjælp til at forberede præsentationer, tekster og analytiske artikler.

3. Læs ikke flere bøger på samme tid

For det første risikerer du at gå tabt i hvad der sker i hver af dem (især fiktion). For det andet svarer det til samtidig spisning af flere retter på en gang.

Giv dig selv tid til at fordøje og nyde smagen af ​​læsningen, og ikke fremskynde bare for øjeblikkeligt at få fat i nogle trends.

4. Lav lister over bøger, som du gerne vil læse

Du kan indtaste værker, du læser om, hørt, som blev rådgivet af kolleger eller venner. Se en gang om måneden på denne liste og vælg 2-3 bøger til læsning i de næste par uger. Og så køb nødvendigvis, tag biblioteket eller fra venner disse bøger og læs dem. Efter at have læst, skal du slette dem fra listen. Ved årets udgang kan du vurdere, hvor meget du læser, og hvilke emner, forfattere og genrer, du er mest interesseret i.

5. Brug læsningen som en ressource til nye ideer og ændringer i livet

Erhvervslitteratur er en måde at finde nye ideer til din virksomhed og løse arbejdsopgaver. Kunstlitteratur – som kilde til visse livsprincipper, motiver og prioriteter. Publicisme er en kilde til interessante fakta.

Læs ikke bare af hensyn til glæde og afslapning (selv om dette er vigtigt), men også aktivt bruge det, der blev lært fra bøgerne.

Og hvilke råd kan du give?