A böngésző leghasznosabb könyvjelzői

Amint azt a Wikipédia mondja, a könyvjelző egy kis szkript, amely különböző hasznos funkciókat végez a böngészőben. Úgy néz ki, mint egy normál link, amelyet elmenthet a böngésző könyvjelzőibe, és ha szükséges, bármikor hozzáférhet hozzá. Tipikusan a “könyvjelző könyvjelzője” egyszerűen csak húz egy linket egy weboldalról a böngésző könyvjelzősávjára. Az alábbiakban megtalálja a Chrome, a Firefox, az Opera és még az IE leghasznosabb könyvjelzőinek listáját.


A könyvjelzők használata a következő okok miatt érdekelhet bennünket.

Először is, a leggyakrabban a könyvjelzők hasonló vagy akár teljesen azonos funkciókat töltenek be, mint a számos szolgáltatás “tulajdonosi” kiterjesztései, de nem terhelik a böngészőt és helyet foglalnak a RAM-ban. Ezért ha az Ön által használt szolgáltatás azt sugallja, hogy egy speciális kiterjesztés és egy papírlap között választ, jobb választani az utóbbit. És másodsorban, a könyvjelzők univerzálisak és minden böngészőben működhetnek, tehát ha a programhoz szükséges kiterjesztés még nem létezik, akkor megkeresheti a megfelelő könyvjelzőt.

PageZipper

Néhány webhely a nézetek számának növeléséhez egyesíti cikkét részekre, arra kényszerítve a felhasználót, hogy a folytatáshoz kattintson a Tovább gombra. A Bookmark PageZipper “összeragasztja” ezeket az oldalakat egy lapra, betöltve a folytatást a háttérben. Nagyon jól működik a különböző fórumokon és a keresőmotor oldalain.

Bitly Bitmarklet

A barátok továbbítása vagy a link közzététele valahol egyáltalán nem nehéz – csak be kell másolnod a címet a böngésző címsorából, és szükség szerint be kell illeszteni. Azonban néhány weboldalnak olyan fülbemászó háromszintű címe van, hogy egyszerűen nem lép be semmilyen kapun. Segítséget nyújtani a kapcsolat megfelelő formában különleges szolgáltatásokhoz. Ez a könyvjelző lehetővé teszi, hogy rövid ideig lerövidítse az éppen nyitott oldal címét egyetlen kattintással.

Gmail Ez!

Ha egy e-mail kapcsolatot szeretne egy nyitott oldalra küldeni, de a webmester nem foglalkozott ezzel a funkcióval, akkor ez a könyvjelző mentésre kerül. Egy kattintás és egy új Gmail üzenet jelenik meg egy felugró ablakban, és csak meg kell adnia a címzett címét.

AddThis

Ez a könyvjelző lehetővé teszi, hogy bárhonnan bárhonnan megosztson egy weboldalt. A szolgáltatás támogatja majdnem minden jelenleg ismert közösségi hálózatot, könyvjelzőgyűjtőt és tartalomgyűjtési rendszert, köztük természetesen Facebook, Twitter, Gmail, Pinterest, Springpad, Diigo és még sokan mások.

 Clippable

A weboldal tisztítására szolgáló bővítmények segítenek a szöveg kényelmesen elolvasni, anélkül, hogy figyelmen kívül hagynák a hirdetési bannereket, navigációs elemeket és más felesleges elemeket. A Clippable könyvjelző ezt teszi, és nagyon sikeres. A nyílbillentyűkkel többféle formázási stílus közül választhat, és nyomja meg a gombot Esc visszatér az eredeti oldalmegtekintéshez.

 olvashatóság

A szolgáltatás olvashatósága szigorúan az volt, hogy a legfontosabb forrást jelentette, amelyből számos eszköz érhető el a kényelmes olvasásra. Azóta a szerény kutatási fejlesztés erőteljes kereskedelmi szolgáltatássá vált, de alapkészségeihez való hozzáférés ingyenes. Ide tartozik egy speciális könyvjelző használata.

Printliminator

Ez a könyvjelző arra is szolgál, hogy a weboldalt törölje a felesleges elemekről, de teljesen más célra. Ha a webhely oldalát kinyomtatnia kell, de a szerző nem adott meg külön nyomtatási verziót, akkor az eszköz legegyszerűbb módja. Ezzel törölheti csak azokat a blokkokat, amelyekre nincs szüksége, és hagyja el a szükségeseket, például egy fejlécet a webhely címével. Ezután egy kattintással elküldi a “javított” oldalt a nyomtatáshoz.

Joliprint

Az oldal PDF formátumban való mentésének szükségessége előfordulhat, mielőtt kompakt archiválásra, vagy arra az esetre, ha azt el szeretné olvasni, például az elektronikus olvasóban. A Joliprint könyvjelző lehetővé teszi, hogy nem csak az oldalakat konvertálják PDF formátumba, hanem teljes “magazin” megjelenést ad, azaz eltávolítja az összes felesleges szöveget, oszlopokra oszlik, sablonba illesszen be képeket, és így tovább.

Google Fordítás

A hálózatban böngészők tucatnyi különböző kiterjesztése van, amelyek lehetővé teszik a weboldalak egyik nyelvről a másikra történő lefordítását. Azonban nem szükséges telepíteni őket, csak egy speciális könyvjelzőt használhat a Google Fordító szolgáltatásból. Válassza ki a fordítási irányt, és húzza a megfelelő hivatkozást a könyvjelzősávba.

Bookmaplet

Ha gyorsan meg kell találnia a térképen talált címet, akkor a Bookmaplet füzet segítséget nyújt. Csak ki kell osztania a címet bármelyik oldalon, és miután rákattintott a könyvjelzőre, egy felugró ablak jelenik meg a térképen, ahol a kívánt hely megjelölésre kerül.

És milyen hasznos könyvjelzőket használsz? Ossza meg velünk a megjegyzéseket!