Разширението Wappalyzer може да определи технологиите, използвани от уеб страницата

Бързо се съгласявам с тези от вас, които твърдят, че идеята за Wappalyzer изобщо не е нова. Вярно е, че ще назова само трима състезатели, които на пръв поглед знаят как да направят същото: BuiltWith, LeadLedger и SimilarTech. Въпреки това първите две не винаги се справят със сайтовете на Runet и нямат разширение на браузъра, което сериозно намалява полезността в моите очи. Услугата SimilarTech, вече имаше време да спечели популярност сред потребителите, има всички предимства на Wappalyzer, което ме подтикна да сравня тяхната ефективност и лекота на използване.

Струва си да се отбележи, че SimilarTech е много по-внимателно по въпроса за визуалното подаване. В допълнение, статистическите данни за всеки от уеб инструментите са представени в по-подробна форма. Например тук можете да видите географията на употребата, категорията на уебсайтовете и техните върхови, подобни технологии и статистика на инсталациите и деинсталациите. За сравнение: Wappalyzer показва само най-горните страници и доста неинформативния график на инсталациите.

В допълнение, SimilarTech предоставя по-подробен списък на използваните от уебсайта технологии. Тя може да се разглежда в сортирани по категории или в мрежовия формат на елементите, както в Wappalyzer. Кликването върху всеки от елементите пренасочва към страницата със статистически данни.

Това сравнение може да ви накара да вярвате, че Wappalyzer е недовършен аналог на горепосочения и по-съвършен инструмент за разработчици на подобен уеб инструмент. Това обаче не е напълно вярно. Както показва моят личен опит, те се допълват взаимно, като образуват по-подробни списъци с технологии и статистически данни за уеб страници, които използват тези възможности.

Loading...