“Bypassing Runet Locks” er et simpelt værktøj til at få adgang til (utilsigtet) blokerede websteder

Forsøg på at blokere telegram, tilføjede Roskomnadzor til den sorte liste millioner af IP-adresser. På grund af dette blev utilgængelige steder, der ikke har noget med messenger Pavel Durov at gøre. Udvidelsen “Runet bypass blockade” hjælper med at ignorere forbud, der automatisk indeholder en proxy på blokerede websteder.

Ekstra konfiguration efter tilføjelse til Chrome er ikke påkrævet. Udvidelsen bruger PAC-scriptet “Anti-censur”, som bestemmer blokering efter domænenavn og IP-adresse. Scriptet kan også tilføjes til Firefox ved at indstille det som en URL i indstillingerne.

For at gøre dette skal du starte Firefox. Gå til indstillinger på om: præferencer. På fanen Generelt skal du rulle ned til afsnittet “Proxyserver”. Klik på Konfigurer.

Omkørsel af Runet-låsene: Indstilling i Firefox

Marker feltet “URL for automatisk proxy-konfiguration” og indsæt i linjen under adressen https://rebrand.ly/ac-anticensority-pac.

Bypassering af Runet-låsene: En proxy i Firefox

Når du har konfigureret proxyen, åbner Firefox også blokerede websteder.

Udvidelse er ikke beregnet til anonymitet, det omgår kun censur. Udbyderen vil kunne se og gemme de websteder, du besøgte.

Andre muligheder for at omgå låsene er i Lifehacker-kompileringen.