Sådan gør du det nemt at arbejde med mange faner i din browser

For de fleste af os er browseren det mest populære og oftest kørende program på computeren. Vi bruger det til at lytte til musik, se film, tjekke mails og så videre. Og selvom browsere opdateres næsten hver uge, har de nok problemer. En af dem er ikke det mest praktiske arbejde med mange faner.

Faktisk arbejder med faner – det er som i den joke om katte. Kan du ikke lide katte? Du ved bare ikke, hvordan man laver dem. Du skal bare lære at arbejde med faner og bruge de relevante browserfunktioner til det. Og du kan ikke forstå, hvordan du levede før.

Tastaturgenveje (hotkeys)

Genvejstaster er en meget bekvem måde at styre faner på. Især når fanerne bliver så små, at det er endda ubelejligt at klikke på dem.

  • Ctrl + Tab – Skift mellem faner på højre side.
  • Ctrl + Skift + Tab – Skift mellem faner til venstre.
  • Ctrl + W / Cmd + W på Mac – Luk den aktive fane.

Disse er blot nogle få kombinationer, der giver dig mulighed for hurtigt at skifte mellem faner. Der er meget flere tastaturgenveje. Og nogle af dem kan få dig til at bruge tastaturet i stedet for en mus til at styre fanerne.

Memorisering af åbne faner

Når du konstant skifter mellem browseren og et andet program, er der en mulighed for, at du ved et uheld kan lukke browseren, og så skal du genåbne alt. Og det er godt, hvis du husker, hvad du havde åbnet. Fra alt dette kan hovedpine gemme browsers funktion, som gør det muligt at huske hvilke faner der var åbne, før de lukkede.

Tænd for denne funktion og frigør dig således fra unødvendigt arbejde i fremtiden:

  • Google Chrome:  Indstillinger → Start gruppe → Fortsæt fra samme sted.
  • firefox: Indstillinger → Generelt → Når du starter Firefox → Vis vinduer og faner åbnet sidste gang.
  • Apple Safari: Indstillinger → Generelt → Safari åbnes, når du starter → Alle vinduer fra den sidste session.

Sådan arbejder du med et stort antal faner

Tilføjelse af faner til dine favoritter

En anden hurtig måde at gemme åbne faner på for at arbejde med dem senere, er at tilføje dem til en separat mappe i bogmærkerne. For at gøre dette skal du højreklikke på fanen og vælge Tilføj faner til Favoritter. Navnet på varen kan variere i forskellige browsere, men det er let at forstå, at dette er præcis det emne, du har brug for. Som følge heraf vil du have en mappe i bogmærkerne med adresserne på de websteder, du har brug for. Højreklik derefter på denne mappe, vælg “Åbn alle bogmærker” – alle faner er tilbage foran os.

Sortering af faner på individuelle browservinduer

Hvem sagde at alle fanerne skulle være i samme browservindue? Du kan sortere dine faner ved forskellige vinduer. For eksempel kan alle faner, der vedrører et projekt, overføres til et browservindue og alt relateret til underholdning, til en anden og så videre. Træk bare fanen til det tomme skrivebordsrum, og du åbner et nyt vindue. En anden måde er at højreklikke på linket eller bogmærket og vælg fra listen “Åbn i et nyt vindue”.

Vælg flere faner på én gang

Du kan udføre forskellige handlinger ikke med en fane, men flere på én gang. Men for dette skal du først vælge disse faner. Hold Ctrl-tasten nede (eller Cmd på Mac), og vælg de faner, du har brug for i øjeblikket. Alt, nu kan du lukke dem, genstarte, tilføje til bogmærker og så videre.

Fastgørelsesfaner

I moderne browsere fra gode udviklere er der en vidunderlig funktion “Lås fan”. Dette er meget praktisk, hvis du holder en bestemt fane åben hele tiden. Det kan f.eks. Være en fane med Gmail eller en musik service. Når du har sikret fanen, bliver det sværere at lukke, og det vil tage mindre plads på fanebladet. Bare klik på fanen med den højre tast og vælg det ønskede emne på listen.

Sådan arbejder du med et stort antal faner

Gendanner en lukket fane

Nogle gange viser det sig, at du ved et uheld lukker fanen, som ikke vil lukke. Hånden rykkede eller ændrede sig på tidspunktet for lukningen – alting kan ske. For at åbne denne fane igen kan du selvfølgelig gå til browserens historie og finde denne side. Og du kan bruge tastaturgenvejen Ctrl + Shift + T (eller Cmd + Shift + T på Mac i Chrome og Firefox og Cmd + Z i Safari) for at returnere denne fane. Du kan også hjælpe med at højreklikke på en faneblad i din browser.

Tabbede grupper i Firefox

For næsten fem år siden tilføjede udviklere en meget cool funktion til Firefox-browseren, som kaldes “Tab Grupper” eller “Panorama”. Det udfører praktisk talt tricket beskrevet ovenfor. Det handler om at bruge forskellige browservinduer til faner. Kun her er alt dette gjort smukt, og du behøver ikke producere mange vinduer. Et par klik, og du har allerede skiftet til at arbejde med et andet projekt eller omvendt at have det sjovt efter arbejde. For at starte faneblade, brug tastaturgenvejen Ctrl + Shift + E eller Cmd + Shift + E på Mac.

Jeg håber, at dit arbejde med et stort antal faneblade vil blive lidt lettere.