10 eredeti banán használata

Banán. Ezek a gyümölcsök szinte minden konyhában megtalálhatók, szinte mindig. Bár eltűnnek a konyhából, azonnaliak lesznek 🙂 Valószínűleg nehéz megtalálni egy olyan személyt, aki soha nem próbálta meg ezt a finomságot az életében, és nem is fogott volna megismerni vele.

A banán ízletes és egészséges. Kellemes édes ízük van, tökéletesen kombinálva a különféle ételekkel, különösen desszertekkel, kiváló helyettesítője a sütéshez szükséges vajnak, és még a bébiétel számára is alkalmas.

A banánokat azonban a ház egészében különféle feladatok megoldására is felhasználhatják. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy 10 nagyon eredeti módon használja őket.

1. Bőrcipő és ezüstszerszám polírozása

Ha a lehető legrosszabb pillanatban hirtelen megtudja, hogy a cipőkrém vége, ne pánikoljon. A banán héja megment. Távolítsa el a szálakat a bőr belsejéből, és törölje le a cipő teljes felületét. Ezután puha ruhával vagy papírtörölközővel lengyelítse. Ugyanez a módszer használható ezüst termékek polírozására. A banánbőrök még a bőrbútorok megjelenését is javíthatják. De először ellenőrizze a hatását egy kisméretű kárpitra.

2. Banán maszk az archoz

Gyorsan hidratálja a száraz bőrt, és frissességet és sugárzást kölcsönöz a banán maszkjának. Gyengéden tisztítja és irritálja az irritált bőrt, gyengéd és bársonyos. A banán maszk receptje egyszerű. Szüksége lesz: egy érett banán, 1 tojássárgája, 1 teáskanál tejszín és 1 teáskanál olívaolaj (vagy méz). Keverjük jól addig, amíg sima, és tiszta arcra húzzuk 20 percig. Ezután öblítse le hűvös vízzel, és törölje le. Ezzel a maszk botox nem kell!

Személy szerint kedveltem egy újabb kíváncsi banánmaszkot – a bőrt fehérvérzés után pattanások után. Keverjen egy banánt és egy teáskanál citromlevet. A keveréket az arcbőr problémás területeire 10-20 percig kell felhordani, majd öblítse le vízzel. 4 nap, és az akne minden látható jele eltűnik.

3. Fogfehérítés

Ironikus módon a banán segít megszabadulni a fogak sárgás plakettjétől. Naponta legalább 2-3 percig dörzsölje a fogait a banán bőrével körkörös mozdulatokkal. Néhány hét múlva láthatja az eredményeket: a fogak fehérebbé válnak.

4. Segítség a szemölcsök számára

A szemölcsök elleni harc hatékony eszköze a fehér ecet és speciális krémek. De ha nincsenek kéznél, egy banán segít. Pörkölt néhány pépet, és kevert keveréket alkalmazzon az érintett területre. Ha a banánt már megette, akkor használhatja a héjat: dörzsölje a bőrt a bőr belsejével. A gyümölcsben magas a káliumtartalom, amely lehetővé teszi a szemölcsök hatékony és fájdalommentes eltávolítását.

5. Szobanövények gondozása

A szobanövények megjelenése, amelyeket az emberi kéz hosszú ideig nem érint, újból frissíthető banánhéj segítségével. Belsejében törölje le a növényi leveleket. És ne rázza fel a vizet – ez a szennyeződés még jobban lesz. Távolítsa el a leveleket a banánhéjjal, a növények újból frissen és jól ápoltnak tűnnek.

6. Megszabadulni a kert levéltetől

Van egy kerti levéltető a kertjében, és elfogyasztja a kedvenc rózsaidat? Az aprított bundák az elfogyasztott banánból, néhány centiméteren át ásják a növényt a talajban. Hamarosan elbúcsúzhatsz bosszantó levéltetvekkel. Jó tanács: ne használj gyümölcsöt vagy egész bőrre, különben vonzhat néhány állatot.

7. Méhek és pillangók vonzása a kertbe

Szeretne több méht és pillangót vonzani a kertjébe a növények beporzásához? Helyezzék a túlérett banánt, mielőtt korábban kis lyukakat tettek benne, bizonyos magasságban a talajból, közvetlenül a fej szintje felett. A kedvtelésből álló rovarok a kertjében egy ilyen bánni. A legfontosabb dolog nem túlzás.

8. Égési sérülések, zúzódások és szilánkok

Ha égett vagy sérült, alkalmazza a banánhéjat a bőr problématerületének belsejében. A banánbőrben lévő olaj segít enyhíteni a fájdalmat. A banán tömörítés segít a kalluszokkal megbirkózni, és mélyen elvetett szeletelt is levonni.

9. A sovány hús lágyítása

Ahhoz, hogy a hús puha és lédús legyen, a csomagolás előtt a húst banánhéjjal húzzuk be, majd egy zsinórral rögzítjük. Különleges enzimek a kemény hús lágyak. Ugyanezzel a sikerrel banán vagy banán bort adhat a sütés ideje alatt. Így a hús nem csak lágyságot, hanem kis édességet is ad.

10. Mint vászon rajzoláshoz

Ha nincs semmi köze hozzá, akkor gyakorolhat egy banán rajzolásának képességeit, akárcsak az ausztrál Jan Gil park.

10 eredeti banán használata

Ecset helyett egy fogpiszkálót használnak. A képet karácsonyra húzzák. Minél keményebb a sajtó, annál sötétebb a sor. 5 perc elteltével megfontolhatja, mi történt. Elkészített képek régi fényképekre stilizált formában.

Loading...