Hogyan tisztítsuk meg és szárítsuk meg a cipőket

Hogyan lehet lemosni a cipőket a mosógépben?

A mosógépben a cipők a legmegfelelőbbek a speciális zsákokban vagy egy régi párnázatban. Válasszon speciális módot a sportcipőkhöz, ha van ilyen, vagy kézzel vagy finom mosással 30 foknál nem magasabb hőmérsékleten. Tehát a cipők nem deformálódnak, és nem veszítenek el színt. Ne felejtse el kikapcsolni a centrifugálást és a gép szárítását.

Mielőtt a cipőket behelyezné az autóba, ügyeljen arra, hogy mossa le a talpát, és távolítsa el a kőzeteket, amelyek elakadhatnak a futófelületen. Ellenkező esetben károsíthatja a mosógépet.

Egy másik nagyon fontos szabály: ne felejtsd el eltávolítani a cipőket, ha van ilyen, mosás előtt.

Ahhoz, hogy a cipők a lehető legkevésbé ütjenek a dobon, tegyenek velük néhány törülközőt vagy régi dolgokat. Ez védi a cipőjét a felesleges károktól, és nem kell hallgatni a kopogást.

Ne adjunk túl sok mosószert, függetlenül attól, hogy piszkos a cipőid. A felesleges por nem mossa le és hagyja el a foltokat. Ez különösen figyelemre méltó a fehér cipőkön.

Hogyan viseljük a cipőket a kezünkkel?

Ha a cipő új és eléggé költséges, és attól tart, hogy elrontja azt, az Ön opciója a kézzel történő mosás. Ezt meleg szappanos vízben, puha ecsettel végezzük. A talpbetéteket és a cipőfűzőket külön kell eltávolítani és lemosni.

Tanulmányozza a címkén lévő információkat. Meg kell jegyezni, hogy melyik szövetből készültek a cipők, és hogy moshatók-e.

A cipők bőrről és velúrról nem ajánlott. A szennyeződéstől való tisztításhoz használjon régi fogkefét, nedves ruhát vagy speciális tisztítószereket, amelyeket a cipőboltokban értékesítenek.

Hogyan kell fertőtleníteni a cipőt?

A cipõk fertõtlenítéséhez, mosáskor néhány csepp illóolajat, fenyõt, fenyõt, teafát, eukaliptuszot, kakukkfût, borórt vagy bálványt adjon a vízhez. Mindezek az olajok antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. Nos, velük együtt a cipők kellemesebb lesz.

Hogyan kell száraz cipőket

A szárítóban lévő cipők deformálódhatnak. A magas hőmérséklet miatt a ragasztó, amelyre a talppárt tartják, megolvadhat, így nem lehet szárítani a cipőt az akkumulátoron vagy a fűtés közelében.

Ideális esetben szabadon kell hagynod a cipőidet, de ez nem mindig van ideje. A cipők gyors kiszáradásához használjon több bizonyított módszert. Ne felejtse el először kihúzni a talpbetétet: külön szárítva.

1. A ventilátor

Vegyen egy szokásos ventilátort egy hálóval, készítsen két kis horgot a rögtönzött szerszámokból (drót vagy nagy papírkapcsok fognak illeszkedni), és lógja a cipőket a hálón ezekre a horgokra. 1-2 órán át közepes vagy nagy sebességgel száraz.

Ha csak nedves cipőket helyezel a ventilátor előtt, hosszabb lesz.

2. Légkondicionálás

Tegye a cipőket a klímaberendezés alá, hogy fújjon levegőt. Ez segít a cipő gyorsabb száradásában is.

3. Porszívó

Teljesen nem szárít, de segít a nedvesség belsejének kinyerésében. Helyezze a cipőt egy vödörbe, egy medencébe vagy más kényelmes tartályba, vegye le a fúvókát, helyezze be a csövet a cipőbe, és kapcsolja be a porszívót. Szárítsa meg minden cipőt 15-20 percig.

4. Hajszárító

Óvatosnak kell lennie egy hajszárítóval. Ne szárítsa meg a forró levegőt: ez elolvashatja az anyagot. Jobb a hideg rendszer kiválasztása és a cipő letörése, a padlóra helyezése. Ne hagyja a szárítót a cipő belsejében.

5. Újság

Az újfajta régi típusú módszert nem törölték, csak ez lesz a leghosszabb lehetőség. Vegyél néhány újságot, kérdezd meg őket, és töltsd le őket cipőkön. Egy óra múlva ellenőrizze a papírt: ha teljesen nedves, cserélje ki szárazra.

6. Szilikagél

Ugyanúgy működik, mint egy újság: elnyeli a nedvességet. Csak tegyen nedves cipõt táskákat szilikagél gömbökkel, és hagyjon néhány órát. Akkor ne felejtsd el megszáradni a golyókat az akkumulátortól újra használni.

Ha bármelyik módon kételkedik, először próbálja ki a régi cipőket. És mondja meg a megjegyzésekben, hogyan mossa le és szárítsa meg a cipőket.

Loading...