12 szorongásos zavar jele

A szorongás olyan érzelem, amelyet minden ember tapasztal, amikor ideges vagy félnek valamitől. Folyamatosan “az idegeden” kellemetlen, de mi a teendő, ha az élet olyan: mindig van oka a szorongásnak és a félelemnek, meg kell tanulnunk az érzelmeink irányítását, és minden rendben lesz. A legtöbb esetben ez a helyzet.

Az aggodalom normális. Néha ez még hasznos: ha valamit aggasztunk, nagyobb figyelmet fordítunk rá, keményebben dolgozunk, és általában jobb eredményeket érünk el.

De néha a szorongás meghaladja az elfogadható határokat és megakadályozza az életet. És ez már szorongásos zavar – olyan állapot, amely mindent elront, és amely speciális bánásmódot igényel.

Miért fordul elő szorongásos zavar?

Mint a legtöbb mentális zavar esetében, senki sem fog pontosan mondani, miért szorongat a velünk való szorongás: túl keveset tudnak az agyról, hogy magabiztosan beszéljenek az okokról. Valószínűleg több tényező is bűnös: mindenütt jelenlévő genetikától a traumás tapasztalathoz.

Valaki szorongás fakad gerjesztése egyes részein az agy, hogy valaki rossz hormonok – a szerotonin és a noradrenalin, és valaki ideges a terhelést, más betegségekkel, és nem feltétlenül a mentális.

Mi a szorongás?

A szorongásos rendellenességekhezSzorongásos zavarok tanulmányozása. számos betegségcsoport létezik.

 • Generalizált szorongásos rendellenesség. Ez a helyzet akkor, amikor a riasztás nem jelenik meg a vizsgák miatt, vagy a szeretett személy szüleivel való közelgő ismerkedés miatt. A szorongás önmagában jön, nincs szükség mentségre, és a tapasztalatok annyira erősek, hogy nem engedik meg az embernek sem az egyszerű, mindennapi ügyeket.
 • Szociális szorongásos zavar. Félelem, ami zavarja az emberiséget. Valaki fél más valaki értékelésétől, valaki más akciója. Lehet, hogy ez megzavarja a tanulást, a munkát, még a boltba is menni, és szomszédokat üdvözöl.
 • Pánikbetegség. Az ilyen betegségben szenvedő emberek a pánik félelem támadásait tapasztalják: annyira meg vannak rémülve, hogy néha nem tudnak lépést tenni. A szív ritmikusan üt, a szeme sötétedik, nincs elég levegő. Ezek a támadások a legváratlanabb pillanatban érkezhetnek, és néha miattuk félnek a házból.
 • fóbiák. Ha valaki fél valamit konkréttól.

Ezen túlmenően a szorongásos rendellenességet gyakran más problémákkal együtt találják: bipoláris vagy rögeszmés-kényszeres rendellenesség vagy depresszió.

Hogyan értsük meg ezt a rendellenességet?

A fő tünet – a szorongás állandó, legalább hat hónapig tart, feltéve, hogy nincs ok az idegességre vagy elhanyagolhatóak, és az érzelmi reakciók aránytalanul erősek. Ez azt jelenti, hogy a szorongás megváltoztatja az életedet: feladod munkát, projekteket, sétákat, találkozókat vagy ismerősöket, bizonyos tevékenységeket csak azért, mert túlságosan aggódsz.

Egyéb tünetekÁltalános tünetek a felnőtteknél – Tünetek. , aki arra utal, hogy valami baj van:

 • állandó fáradtság;
 • álmatlanság;
 • állandó félelem;
 • koncentrálhatatlanság;
 • lehetetlen pihenni;
 • remegve a kezében;
 • ingerlékenység;
 • szédülés;
 • gyakori szívverések, bár nincs szívbetegségek;
 • fokozott izzadás;
 • a fej, a has, az izmok fájdalma – annak ellenére, hogy az orvosok nem találnak semmiféle jogsértést.

Nem létezik olyan pontos teszt vagy elemzés, amellyel azonosítani lehet a szorongásos zavarokat, mivel a riasztást nem lehet megmérni vagy megérinteni. A diagnózisra vonatkozó döntést egy szakember végzi, aki minden tünetet és panaszt néz.

Emiatt a kísértés, hogy menjen a szélsőséges: vagy diagnosztizálni magát ideges, amikor az élet csak most kezdődik egy fekete csík, vagy nem figyel, hogy az állapotuk, és hibás gyenge akaratú karakter, amikor a félelem egy kísérlet, hogy menjen az utcára alakul feat.

Ne vezesse el, és ne keverje össze az állandó stresszt és az állandó szorongást.

A stressz a válasz az ingerre. Például egy elégedetlen ügyfél hívása. Amikor a helyzet megváltozik, a stressz is így van. És a szorongás is fennmaradhat – ez a test reakciója, még akkor is, ha nincs közvetlen hatása. Például, ha egy bejövő hívás olyan rendszeres ügyfélből származik, aki mindenkivel elégedett, és még mindig félelmetes, hogy vegye le a telefont. Ha a riasztás olyan erős, hogy bármilyen telefonhívás kínzás, akkor máris frusztráció.

Ne fedje el a fejét a homokban, és úgy tegyen, mintha minden rendben lenne, amikor az állandó feszültség megakadályozza az életed.

Az ilyen problémákkal foglalkozó orvoshoz fordulni nem fogadják el, és a szorongás gyakran összekeverik a gyanakvással és még a gyávasággal is, és a gyávaság a társadalomban kínos.

Ha valaki megosztja a félelmeit, hamarosan megkapja a tanácsot, hogy összeszedje magát, és ne váljon depressziósvá, ahelyett, hogy jó orvoshoz fordulna. A baj az, hogy nem lehet leküzdeni a frusztrációt egy erőteljes akaraterő erőfeszítéssel, mivel meditációval nem lehet gyógyítani a tuberkulózist.

Hogyan kell kezelni a szorongáshoz?

Állandó riasztás kezelik, valamint egyéb mentális zavarok. Ehhez, és vannak terapeuták-szakemberek, akik, ellentétben a népszerű mítosz, nem csak beszél a betegek körülbelül nehéz gyermekkor, és segít megtalálni az ilyen módszereket és technikákat, amelyek tényleg állapotának javítására.

Néhány beszélgetés után valaki jobban érzi magát, valaki segít a farmakológiában. Az orvos segít az életmód megváltoztatásában, az okok megértésében, hogy miért ideges vagy, felmérheti, mennyire fejezik ki a tüneteket, és hogy szükség van-e a gyógyszerek szedésére.

Ha még mindig úgy gondolja, hogy nincs szüksége pszichoterapeuta számára, próbálja meg magától megszigorítani a riasztást.

1. Keresse meg az okot

Elemezze, mivel gyakrabban tapasztalja, és próbálja kizárni ezt a tényezőt az életből. A szorongás természetes mechanizmus, amely a saját biztonságunkhoz szükséges. Félünk valami veszélyesektől, ami károsíthatja bennünket.

Talán, ha folyamatosan rázol a félelmektől való félelem miatt, jobb munkahelyet változtatni és pihenni? Ha sikerül, akkor a szorongásod nem okoz frusztrációt, nem kell gyógyulnia – élni és élvezni az életet. De ha nem tudja elszigetelni a szorongás okait, akkor jobb, ha segítséget kér.

2. Menj be rendszeresen sportolni

Sok a fehér folt a mentális zavarok kezelésében, de az egyikben a kutatók közelednek egymáshoz: a rendszeres fizikai terhelés valóban segít az elme rendben tartásában.

3. Agy pihenjen

A legjobb az alvás. Csak egy álomban az agy túlterhelt a félelmekkel, és ellazul.

4. Ismerje meg, hogyan lehet lelassítani a képzeletét a munkával

A szorongás olyan reakció, amely nem történt meg. Ez a félelem, ami csak megtörténhet. Valójában a szorongás csak a fejünkben van és teljesen irracionális. Miért fontos ez? Mert a szorongás elleni küzdelem nem nyugalom, hanem valóság.

Míg a riasztó képzeletben mindenféle horror történik, a valóságban minden a szokásos módon folytatódik, és a folyamatosan viszkető félelem kikapcsolásának egyik legjobb módja az, hogy visszatérünk a jelenbe, a jelenlegi feladatokhoz.

Például, hogy elfoglalja a fejét és a kezét munkahely vagy sport.

5. Lezárja a dohányzást és az ivást

Amikor a testben, és anélkül, hogy egy rendetlenség, hogy rázza finom egyensúlyt az anyagok, amelyek befolyásolják az agyat, legalábbis illogikusan.

6. Ismerje meg a relaxációs technikákat

Van egy szabály: minél több, annál jobb. Megtanulják a légződményeket, keressenek pihentető jóga testhelyzeteket, kipróbálják a zenét vagy akár az ASMR-t, inni kamilla teát vagy levendula illóolajat használjanak a szobában. Mindig egy sorban, amíg nem talál számos lehetőséget, amelyek segítenek neked.

Loading...