Egy egyszerű módja annak, hogy lefogy, amit sokan még csak nem is gondoltak

Rólam

Igen, 8 évvel ezelőtt sokkal vastagabb voltam.

meme

Balra 20 éves vagyok, súlya 99 kg, növekedése 173 cm. Jól van – ma vagyok. Kevesebb mint 29 kg.

Alig találtam egy képet, ahol én voltam a csúcson. Nem voltam akkoriban fényképezve. Szerintem sok kövér ember megért engem.

Mindezt megírtam, hogy megmutassam, hogy tudom, milyen jó a kövérség.

Az egyetlen módja a zsír eltávolítására

Tudja, hogy csak egy módja van a zsír eltávolítására? Csak fizikai aktivitással rendelkező izmokban lehet égetni. Más módon.

Minden ember, aki dörzsölget valamit, fürödik magában a fürdőkben, vizeletet, hashajtót vagy egyszerűen éhezik – a kudarcra van ítélve.

Az összes zsírégetésünk 90% -a az izmokban jelen van az oxigén jelenlétében. Ezt érteni kell. Annak érdekében, hogy illúziókat ne építsenek a következő superdietről.

Növeled az ötödik pontot, és mozgasd a koordináták tengelye mentén. Minden nap.

“Át kell mennünk a fogyásban” – ez nyilvánvaló? Sokak számára nem.

Séta?

– Walking? Nem, komolyan járni?

– Aha!

– cikk, vagy ostoba, lehetetlen vagy naiv! Reggel járok, úszok, menjek az edzőterembe – és ez nem segít, de itt csak sétálok?

Egyetértek, a “séta” nem hangzik komolyan. Mennyi ideig tart a gyaloglás?

De újra átgondoltam a szkepticizmusomat, miután Dr. Kovalkov könyvét “Győzelem a súlyon” olvastam. A szerző azt állította, hogy a séta fontos eleme a fogyásnak.

Bármit is mondhatsz, de az életem megerősítette.

Mondja az orvos

Az alábbiakban adok néhány idézetet az A. V. Kovalkov című könyvből: “Dr. Kovalkov technikája: Győzelem a súlyon” című könyvben.

A testben lévő összes zsír 90% -a oxidálódik, vagy az izomban égési sérülést okoz a túlzott oxigén jelenlétében. És ez a zsíros oxidáció mind a dolgozó izmokban, mind az izmokban nyugalmi állapotban fordulhat elő, de a működő izmokban a zsír oxidációját ismételten felerősítik.

A mozgékonyság és a fizikai aktivitás korlátozásával az izmok oxidáló képességét drasztikusan csökkenteni lehet.

Ezt megerősítette a Michigan Egyetem munkatársai, és felfedezték, hogy a rendszeres testmozgás növeli az izomszövetek zsírsavak feldolgozásának képességét. Minél többet mozogsz, annál aktívabbak a tested kifejleszti a zsírégetést. Ez azt jelenti, hogy a képzett emberek még a normál gyaloglással is képesek a szabad zsírsavak nagyobb százalékát oxidálni.

Azoknál az embereknél, akik nem használják a rendszeres aerobik gyakorlatot, a zsírsavak aktiválási képessége magasabb, mint az oxidálódás képessége. Ennek eredményeképpen a zsír jelentős része triglicerid formában van kötve, és ismét a bőr alatti zsírba települ. Számos tanulmányban azt is kimutatták, hogy a lassú rostok nagy része (amelyek képesek energiát nyerni a zsírok oxidációján keresztül) a lábak nagy izomtömegére koncentrálódnak.

A következtetés azt sugallja, hogy órákon át gömbölyödhet az aerobik órákban, és nem éghet egy csepp zsírt, vagy csak rendszeresen járhatsz minden nap az utcán, és a zsírok megolvadnak a szemedben. Ez teljesen logikus! Elfogadja?

Az egyik tanulmány a University of Loughborough (Loughborough Egyetem), az Egyesült Királyságban, világossá vált, hogy az egész dinamikus órás séta a futópadon megváltoztatja a tartalmát a két hormon szabályozza az étvágyat, „ghrelin” és „peptid YY». A “Grelyn” olyan hormon, amely stimulálja az étvágyat. “YY peptid” – éppen ellenkezőleg, csökkenti az étvágyat. Ez a hormon a bélben keletkezik, és az agyban vérrel működik, elnyomja az éhség központját. Kiderült, hogy egy óra múlva edzés a futópadon szint „ghrelin” vérvizsgálat drámaian csökken, és a szint „az YY peptid” növekszik. Mindez együtt csökkenti az étvágyat! Ez azt jelenti, hogy ha aerob testmozgást folytatsz – nem akarsz enni. Az erőkifejtés ugyanabba az irányba, de kisebb mértékben, mert csak egy ilyen hormonra volt hatással. Csökkentette a “ghrelin” tartalmát, és a másik hormon ugyanazon a szinten maradt. Az étvágycsökkentés hatása meglehetősen rövid életű, de minden sportoló megjegyezte. A futópad után körülbelül egy óra, majd az edzés után – csak fél óra.

Az intenzív edzés során a szénhidrátokat izomban fogyasztják, és a keletkezett alul oxidált termékek (aceton, tejsav) blokkolják a zsír oxidációs folyamatait. Az ilyen túlzott terhelés után az izmok teljesen ellazulnak, és a zsír oxidációja nem jelentkezik bennük. És ami még fontosabb, az ilyen terhelések drasztikusan növelik az étvágyat.

A tudósok Arisztotelész Egyetem (Thesszaloniki, Görögország) tanulmányaikban megbízhatóan bizonyította, hogy a „csendes sétáló segít fogyni jobb, mint egy gyors futtatása”! Három hónapig két csoportot figyeltek meg. Néhányan sétáltak, mások futottak. A terhelést úgy számították ki, hogy mindenki szakmánként 370 kilokalóriát elvesztett. Ennek eredményeként a csendes tempóban kiképzett csoport átlagosan 3 kg-ot veszített el, és “futók” – kettőnél kevesebb. Ahogyan a kutatók elmagyarázzák ezt az eredményt: “Azok a nők, akik intenzívebben részt vettek, ettek és passzívabban töltötték szabadidejüket.” Fáradtak és fáradtak.

A következtetés egyszerű – sokkal több zsírégető ég, ha rendszeresen mozogsz, de optimális módban – légszomj, több száz bájital és erőszak ellen. Ideális ebben az értelemben az egyszerű járás. Mit csinálsz minden nap, munkába vagy a boltba. Természetesen az ilyen gyaloglás egy órájára sokkal kevesebb energiát fog költeni, mint az ugyanazon futási órában. De zsírral éget, mert energiát ad a közepes és alacsony intenzitású terhelésekhez.

És ne égjen annyira – csak negyven gramm, de ugyanakkor lesz egy sor sorozat a legfontosabb események számunkra:

1) az anyagcserét átkapcsolják a zsírok fogyasztására – a zsírokat lebontó hormonok (adrenalin és noradrenalin) aktiválódnak;

2) a hangulat és az izomtónus emelkedése, ami hozzájárul az energiafogyasztás egész napos növekedéséhez;

3) csökken a “hangulat” csokoládék iránti igény és az elfogyasztott élelmiszerek teljes mennyisége – valójában ott van az “energia” a felosztott zsír vérében. Fokozatosan eltűnik a vágy a folyamatos snack és a bőséges vacsorák.

Gondolkodj magadról: zsírégetés a képzés alatt és hosszabb idő után kompenzálódik. Ennek következtében kevesebbet eszel – az előnyök meglehetősen nyilvánvalóak!

A “sweatshop” terhelés, amellyel egy személy úgy dönt, hogy elhajtja a túlsúlyt, annál kisebb a siker esélye. “A Tour de France zsírján lévő kerékpáros öt percen belül ég. Egy hétköznapi személy a képzésben – legfeljebb tizenöt percen belül – mondja Andrei Voronov, biológiai tudomány doktora, fiziológus. “De ez azzal a feltétellel jár, hogy sétál, pedálokat fordít, vagy aerobikot egy átlagos ütemben.” Egy szokatlanul nagy terhelésnél a nem szakképzett futó elsősorban szénhidrátokat fogyaszt.

És amint a szénhidrát energia véget ér, csak leesik. Megállítja fullad, izomfájdalom, az érzés, a „Mindent nem lehet!” És ő tényleg nem tudja – az izmok még nem tanult az energia elvonására zsírt, így gyorsan. Igen, elég hiábavalóan fogyasztják a szénhidrátokat – anélkül, hogy glükózmolekulákat égetnek, hanem egyszerűen felosztják őket. Az energia ebben az esetben sokkal kevesebbet mutat. Ezért egy nem gyakorolt ​​ember nem tud futni egy órát anélkül, hogy megállna futni és úszni. Egyszerűen nincs hova bevenni az energiát erre. “

Az ilyen erőszak eredménye nagy fáradtság, ami a nap hátralevő részét vízszintes helyzetben tartja. Növeli az étvágyat – a szénhidrátok égetésekor, a vércukorszint csökken, és a szervezet ragaszkodik az étkezéshez.

Ennek eredményeképpen dekadens hangulat van: “És miért kínozzam meg magam, így semmi értelme!”

Az intenzív tréning nem csak a testsúlycsökkenést segíti elő, hanem éppen ellenkezőleg, akadályozza ezt a folyamatot. Ha a szívfrekvencia meghaladja a határértéket, és légszomja – hagyja ki az aerob küszöböt (megszűnik a zsírégetést), és a test elkezd dolgozni az anaerob zónában ( „eszik” az izmokat).

Képzelj el egy zsákmányt és lángoló parazsat. Ha bezárja őket ponyvával, megtörve a hozzáférést az oxigén, majdnem kialudt parázs, de ha fújja őket, fellángolnak fényes lánggal. Pontosan ugyanazok a folyamatok fordulnak elő a zsírokkal a gyaloglás során. Végül is minden égetés oxidációs folyamat, és a kémiai törvények szerint csak túlzott oxigénmennyiséggel tud továbbhaladni.

Ezért minden fizikai gyakorlatot szabadban vagy jól szellőző helyiségben kell végezni, folyamatosan figyelve a légzésedet. A zsírégetéshez, mint általában bármilyen égéshez, oxigénre van szükséged, és sokat kell a környezeti levegőben lenni!

Az emberi test egyik legnagyobb izmai az izmok izmainak. A munka során a maximális energiamennyiséget elfogyasztják és így fáradnak. Ironikus módon ezek az izmok a legfejlettebbek a zsíros embereknél, mert naponta több tucatnyi extra fontot kell hordaniuk. Tehát használd! Aktiválja ezeket az izmokat.

Start – könnyű

Természetesen bármilyen “YY peptid” és “triglicerid” is nagyszerű, de a saját szavaimban szeretném elmondani, miért jó a gyaloglás.

Lásd: a gyaloglás egyszerű. Séta, légző levegő – a szervezet egyszerűen nem veszi a sportot.

De a teljes nép tudja, milyen nehéz kényszeríteni magát, hogy reggel felkeljen egy futásra! A test és a suttogás: “Ne kelj fel … Ne fusson … Miss …”.

Séta esetén nincs ilyen dolog. Séta kellemes mindenki számára. És csak – felkelt és elment.

Nem kell egy speciális forma, készlet.

Szabad, újra. És mennyibe kerül a fitnessz vagy úszómedence előfizetése?

A kövér emberek habozás nélkül indulnak sporthoz

Természetesen remek futás, ha szép és illik. Mindenki jóváhagyással és irigységgel néz rád. Az anyukák azt mondják a gyermekeiknek: “Nézd, nagybátyám, milyen jó ember, fut, sportol”.

És mi történik, ha egy kövér ember fut?

Giggles! Megmutatják neki ujját, és vicceket tesznek, mint például: “Elefántok futnak az öntözőnyílásig”.

Egy teljes ember fejében ez a kép azonnal megjelenik:

Látott-e valaha fiatal, felnõtt lányokat a medencében? Nem? És miért? Nekik is szükségük van rá. De azért, mert a legkevésbé szeretnék minden rekeszüket megjeleníteni.

És itt látjuk újra a gyaloglást. Séta a járdán, senki nem veszi észre. Hová megy? És ki érdekel? Talán munkába vagy a boltba megy. Sportolsz, de senki sem látja.

Ez az!

Nincs sérülés

Lifehaker – olyan hely, ahol sok futó él. Magam is nagyszerű kocogó.

De a futás nem mindenkinek felel meg. Most már mindent elmondok, amit az orvos írt fent.

Ha 30 vagy több kiló felesleges súly van, nagyon kemény és nagyon veszélyes futás. A test minden rendszere kolosszális terhelés alatt kezd dolgozni. Sérülés vagy betegség elkerülhetetlen.

Három barátom van, akiknek súlyos túlsúlyuk van. Mindegyikük kissé aggodalmaskodik, és néha félénk kísérleteket tesz a sportra. A választásuk? Futás, tenisz és labdarúgás.

Az eredmény – két súlyosan megsérült térd (a térd egy jelenleg valamiféle fémszerkezet), és nem lesz képes aktív sportot folytatni. A harmadik barát ma térdelve fekszik – egy hónapig nem tud hajlítani. Remélem, minden jól fog megjelenni.

Mindez nem baleset. Nem teheti meg, és vegyen részt az aktív sportokban.

Ezért a negyedik kövér emberem minden alkalommal, amikor megismétlem: “Seryoga, nem kell teniszezni. Dobj le legalább 20 kg-ot. A térdre menj a pokolra. Igen, hallgat rám …

És a gyaloglásnak nincsenek ezek a hiányosságok.

Mindenki járhat: bármilyen korú embereket, bármilyen mértékű elhízással. Lassú legyen, hagyja, hogy nyalogasson, de járjon!

A gyaloglás ideális sport a zsíros ember számára, aki “átvette” az elmét. Nagyon kényelmesen állíthatja be a terhelést, csökkenti vagy növeli a járás sebességét. Vannak napok, amikor 8 órát járok. És tudod mit? Másnap úgy érzem magam, mint egy “uborka”. Semmi fáj.

Séta és étvágya

Agresszív fizikai edzés után – farkasok étvágya. És elkezded “enni” mindent, amit dobtál.

Séta közben ezt nem tartom be (és az orvos megerősíti).

“Nincs időm járni”

“Munkavállaló vagyok, két gyermeke van, hol kapok sok időt? Könnyebb korán felkelni, míg mindenki alszik, és néhány körben fut a stadion körül. Hagyja, hogy a nyugdíjasok, akiknek sok szabadidejük van, járjanak. “

Kedvenc kifogás – a munka miatt nincs idő.

A séta azonban egyedülálló előnyt jelent az egyéb sportokkal szemben – gyaloglás közben dolgozhat!

Én személy szerint akár 20% -ot is végezhetek útközben. Nemrégiben írtam róla részletesen. Nem fogom megismételni.

Tehát semmi sem jönne ebből a vállalkozásból, ha nem a lehetőség, hogy közvetlenül sétáljunk. By the way, ez a cikk így írt.

A kiegyensúlyozott táplálkozásról

Naiv, azt gondolni, hogy a gyaloglás egyedül “víziló” -ot fog ki a “mocsárából”. Kiegyensúlyozott étrend nélkül semmi sem fog jönni. Személy szerint én nem vagyok minden irányba, mint a nyers ételek, vegetáriánusok vagy különételek. Azt hiszem, ésszerű kiegyensúlyozott az energiarendszer működni fog.

kiegyensúlyozott:

  • a fehérjékre, a zsírokra és a szénhidrátokra.
  • a vitaminokra és a mikroelemekre.
  • a vízre és a vegetatív rostokra.
  • a fogadás időpontjáról és az élelmiszer mennyiségéről.

Azt tanácsolom, hogy elkerülj mindenféle “étrendet”, amely csak egy kiegyensúlyozatlan étrend példája. Csak ideiglenes hatást fejthetnek ki, vagy káros hatással lehetnek az egészségére.

A kiegyensúlyozott táplálkozásról szóló könyvek tengere van, csak kevesen olvassák el. Adjon mindenkinek “képletet”. Írja be a “piros étel egyenletes napokon, zölden furcsa”.

Összefoglalva

Tartalmazza a séta a napi ütemtervet.

Végezzen el néhány munkát, mint én, sétálva. Vagy csak gyalog. Szerezd meg a kutyát, nem tudom.

A gyaloglás mindenki számára alkalmas. És vastag és nagyon kövér. Mind a fiatalok, mind az idősek.

Csendesen elviszi kilogramm kilogrammonként, míg egy idő után ön egy kicsit vékony, illeszkedő és sportos ember lesz.

Meggyőztem?

Várom a megjegyzéseidet.

Meggyőztem, hogy sétáljon? Nem? Mi akadályozza meg?

Írj!