Hogyan hagyták el a kávét és az alkoholt 15 hónapig, és mi történt

Pontosan 15 hónapig nem ivott alkoholt és kávét. Barátaim a Facebookon és a Twitteren azt kérdezték tőlem, hogy elmondjam az én tapasztalataimról. Tényleg észrevettem néhány mellékhatást a kávé és a pocsékolás feladásáról – osztom őket ebben a cikkben.

1. Minden hónapban 1000 dollárt takarítok meg

A második hónap végén észrevettem, hogy maradt még 1000 dollár. És minden nap egy kis időt töltöttem, nem vettem észre, hogy egy ilyen összeg futott volna el.

New York-ban lakom. Kiderül, hogy ha havonta 1000 dollárt költenek, akkor mindössze 33 dollár naponta. Két vagy három koktélt érdemes 10 dollárért minden nap, egy pár üveg bor otthon. 1000 dollár könnyedén futott.

Szerinted alkoholista vagyok? Hidd el nekem, egy vagy két koktél este este normális New Yorkban. És valahol valakit igyekek fogyasztani, még több ételt vagy harapnivalót adtam hozzá. Nem fogsz csak inni, valamit akarsz enni. És nincs ideje visszanézni, mint ezer dollárt már elköltöttek.

2. Kevesebb időt töltenek a tétlen csevegésre

Hamarosan észrevettem egy ilyen dolgot – az alkoholmentes étrendem megfosztotta a szociális interakció bizonyos aspektusaitól.

  • Nem akarok bárhová menni. Túl fárasztó újra és újra megmagyarázni, hogy miért nem iszom. Igen, teljesen, és még egy koktél sem.
  • Amikor egy baráti társaság meghív engem inni, elutasítom, mert nem kívánom józanul hallgatni mindezeket a pletykákat.
  • Ha még mindig a céggel járok, legfeljebb egy órára maradhatok. Olyan sok józan ember tud koncentrálni a figyelmet egy részeg társaságban.
  • Soha nem voltam lelkes pártvezetés a klubokban, de miután abbahagytam az alkoholt, teljesen megálltam ott. Érdekes megnézni, hogy az alkohollal kapcsolatos összes dolgot fokozatosan törlik az életből. Például rájöttem, mennyire voltak barátok, akikkel a kommunikáció csak az együtt ivott vágy alapja.

“És nem iszunk egy italt?” Életünk mottója. Mert senki nem mondja: “Hé, srácok, jöjjenek együtt józanul, leülünk, beszélünk.” Mi a fene ez? Miért gyűlnek össze? “Menjünk egy italra!” – ez egy hívás, amelyre nincs szükség magyarázatra. Mindenki tudja, miért, és mi fog történni.

3. Elkezdtem jobban aludni

Az alkohol kizárása az étrendből drámaian megnövelte az alvás minőségét. Nem arról beszélek, hogy elaludtam, hanem a minőségről. Mindenki tudja, hogy könnyebb elaludni egy pohár sör vagy bor után – mindenki ismeri az “álmos adagot”. De az alvás minősége szenved.

Most jobban alszom, és energikusabb vagyok. Korábban szó szerint tönkretettem a reggelt egy pár pohár sört lefekvés előtt. Természetesen, ha kicsit több mint 20 éves, még nem ismered ezeket az érzéseket. Minden idővel jön.

4. Nincs kávé – kevesebb pánik, kevesebb stressz

Nem az a tény, hogy a személyes érzéseim másokkal azonosak lesznek. Itt minden egyedi. Miután visszautasította a kávét, egyre nyugodtabban és nyugodt lettem. A kávé túl sokat zavar, a szorongásom megnövekedett, az emésztőrendszerben meghibásodtak. Amikor a koffein elhagyta az étrendemet, lazábbá váltam, és kakaót hasonlítok egy királyhoz.

Mindezek ellenére szeretem a kávé illatát és ízét. Így néha koffeinmentes italt engedek be. Nyáron most iszom a hideg teát, télen forró.

Érdekes, hogy a “kávéfogyasztás” sokkal inkább társadalmi tevékenységet jelent, mintsem azt a vágyat, hogy tényleg igyon kávét. De ez a tevékenység megmaradhat a kávé önmagával való helyettesítésével.

Összefoglalva elmondhatom, hogy örülök a döntésemnek, és nem tervezem újra kávét és alkoholt fogyasztani. De nem azt mondom, hogy ugyanezt kell tenned. Ha minden megfelel Önnek, akkor boldog vagy – nem kell változtatnia semmit. A kíváncsiságból megváltoztattam a szokásaimat. És ahogy kiderült, tetszik az új állapotom.

P. S. Hogy további kérdéseket elkerüljünk, azonnal azt mondom: nem füstölnek cigarettát, semmit, nem engedem el semmilyen kábítószert. Van internetem, elég ahhoz, hogy számíthatok.

Mindig a tiéd, Tóbiás.

Loading...