20 asiaa, jotka kannattaa tietää 20 vuoden kuluttua

1. Älä suunnittele rikastua 20 vuoteen

Muussa tapauksessa tämä ajatus pakottaa sinut keskittymään yksinomaan uraasi ja todennäköisesti et välitä siitä, onko siinä mitään merkitystä ja miten se heijastaa mielentilaasi. Mutta jos olet todella rakastunut yritykseesi, se tuo lopulta rahaa. Kaksikymmentä vuotta on aika, jolloin olet joustavin ja energinen, älä tuhlaa energiaa muiden unelmien etsimiseen. Lisäksi ensimmäiset kymmenen vuoden työt määrittävät uuden ammatillisen polun suuntaan. Ota aikaa valitsemalla.

2. Älä työskentele käynnistysvaiheessa, jos se ei ole sinun oma

Työskentely aloitusvaiheessa tarkoittaa repimään itseäsi ilmaiseksi ruokaa yrityksessä, jolla ei ole varaa jakaa. On parempi aloittaa työn suuri organisaatio ja työskennellä projekteillasi päivän töiden jälkeen.

3. Jätä, jos työ ei tuo sinulle iloa

Uskokaa minua, kukaan ei koskaan pahoillani, että hän lähti töistä, jota hän vihasi. Löydät toisen. Todennäköisesti työskentelet tässä yrityksessä pelon vuoksi. Ja tämä tuo meidät seuraaviin neuvoja.

4. He sanovat, että tieto on valtaa. Tässä tapauksessa tietäen pelkosi on supervoima

Jos tunnet heidät, he vaikuttavat vähemmän tuottavimpaan vuosikymmeneenne. Ennen 22-vuotiaani en ole hakenut minkäänlaista työtä, joka houkutteli minua. Asia on, että pelkäsin kuulla epäämisen. Tuntemus tästä auttoi minua muuttamaan käyttäytymistani huolimatta pelosta kuulemasta “ei”, joka pysyi.

5. Älä vertaa elämääsi Facebook-syötteen kanssa

Ei, vakavasti. Vertaamalla itseään muiden kanssa johtaa kaipaamiseen ja vääriin päätöksiin. Jos on vaikeaa lopettaa tämän tekeminen, yritä ainakin huomata itsesi, kun aloitat vertailun. Uskokaa minua, elämäsi, todennäköisimmin, on paljon mielenkiintoisempi kuin ystävä, joka on täyttänyt koko nauhan Havaijin matkallaan. He eivät yksinkertaisesti olleet, jos se olisi todella kiinnostavaa.

Elämän oppitunnit: älä vertaile itseäsi ystäviesi kanssa Facebookissa

6. On helppoa ottaa asioita sydämeen, kun olet 20-vuotias

Valitettavasti tämä koskee paitsi vuosituhansia. Olen käyttänyt suurimman osan 20 vuotta syytyksestäni, viheltyksestäni ja vääryydestäni. Totuus on, että todellinen maailma iskee sinua paljon enemmän iskuja. Jos olet kiinnostunut jotain, muista, että sinun täytyy siirtyä eteenpäin.

7. Ei ole muita puolia

Vietin paljon aikaa etsimään toista puolta, kunnes huomasin, että tämä kuva on enemmän kuin Joulupukki. Usko tietyssä ideaalissa johtaa pettymiin, joita voitaisiin välttää. Keskitä huomionne ihmisiin, joiden kanssa sinulla on yhteisiä etuja, joiden kanssa hän on miellyttävä kommunikoida. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että olet valmistellut maata vahvalle suhteelle. Älä yritä nopeuttaa asioita.

8. Käsittele ihmisiä huolellisesti

Ystäväni kerran sanoi: “Jokainen voi muuttaa elämääsi.” Ja tässä hän oli oikeassa. Minun mentorini Chip Conley, joka oli todellinen elinkeinonharjoittaja, vastasi aina jokaiseen vastaanotettuun sähköpostiviestiin, erityisesti tuntemattomilta, huolellisesti ja tarkasti. Joku, joka voi olla kiinnostunut ja sivuuttaa, voi haastatella sinua kuukauden kuluttua. Tarjoilija, jota et kiinnittänyt huomiota tai oliko epäkohtelias, voi olla apulainen vaimo.

9. Ole herkkä

Herkkyydestä tulee rohkeutta. 20-vuotiaana minä usein teeskentelin tietää kaiken, vaikka itse asiassa olin hämmästynyt ja kärsinyt hiljaisuudessa. Mutta muutama vuosi myöhemmin oppinut avaamaan ja löysin upeita ystäviä, kasvoin henkilönä ja pääsin syvempään kommunikaatiotasoon läheisten kanssa.

10. Opi ottamaan vastuu

Ehkä luulet, että vanhemmat ovat vastuussa kaikista ongelmista. Itse asiassa vastuu on sinulle. Elämässäni oli aika, jolloin olin varma, että kaikki puutteet johtuivat onnettomuudesta lapsuudesta. Se ei johtanut minuun mitään, mutta se sai minut pahoillani itselleni. Vain muuttamalla ajattelumme ja ymmärtämällä, että olet syynä kärsimykseen, voitte vahvistaa. Tämä auttaa sinua muuttumaan paremmin.

11. Ei asuinpaikka tekee sinusta onnellisempia, koko asia ympäröi

Muistan, kun olin 20-vuotias, uneksin lähteä Libanonista, koska tunsin olevani tyytymätön. Ajattelin, että jos muutin Dubajiin, elämäni olisi parempi. “Beirut ei yksinkertaisesti ole minun kaupunki.” Siirrytään 22 vuoteen, jossa olen edelleen tyytymätön ja pakattu asioita takaisin Beirutiin. Joka päivä tapaan ihmisiä, jotka valittavat kaupunkia, jossa he elävät. Nyt olen varma, että se ei ole kaupungissa vaan ihmisissä, joiden kanssa olet lähellä työtä ja sen jälkeen. Siksi voin soittaa San Franciscolle kotiini.

Elämän oppitunnit: muuttuvat paikat eivät tee meistä onnellisempia

12. Työskentele asenteesi sukupuoleen

Ja ei ole kyse vähäisistä asioista. Anna itseäsi toiveille ilman itsekontrollia ja sisäpaloja, tämä on hieno tapa tutustua itseesi ja rakentaa uskomattomia suhteita tulevaisuudessa. Ole avoin sille, mitä todella haluat. Ei ole koskaan liian myöhäistä sanoa ei.

13. Älä koskaan sano “tämä ei ole minulle”, “en voi koskaan tehdä sitä” ja kuten

Kaksikymmentä vuotta on muutoksen ja kokeilun aika. Älkää luovu niistä.

14. Et tule tulemaan malliksi

Itse asiassa, aiot saada painoa. Suurin osa ennen 30-vuotiaita odotin laihtua ja toivon tulla toinen enkeli Victoria’s Secret. “Ja kun laihdut, menen ostamaan ne farkut.” Ja tiedätkö mitä? Ne farkut, joita en ole vielä ostanut. Nyt näytät hyvältä ja et näytä koskaan hyvältä.

15. Onnellisuus on myyjän keksimä myytti

Siirry täystyöllisyydestä omaan liiketoimintaan – kaikki, mitä uneksin 26 vuotta. Se tapahtui ja toi mukanaan monia muita ongelmia. Pitkä suhde on myös suuri työ. Koko elämä on sekä ilo että kärsimys. Valitse siis sellaisia ​​ongelmia, joista olette valmiita kärsimään ja jotka tulevat olemaan onnellisia, koska vain niin voit tuntea elävän.

16. Tanssi

Vaikka luulet, että tämä on kauheaa. Tanssi aamulla, tanssia kotona, viikonloppuisin, jahtiin ja tylsää häämatkaa. Kuten Nietzsche kirjoitti, “meidän on otettava huomioon joka päivä kadonnut, jolle emme tanssia ainakin kerran.”

17. Kun tunnet, että teet väärän asian, tiedä: teet väärin

Ymmärsin usein, että olin väärässä jotain, mutta olin liian peloissaan, liian epävarmoja uskoa itseään. Kun sinulla on tämä tunne, tiedä, että sinun pitäisi kuunnella itseäsi.

18. Älä koskaan veloita tekstiviestillä tai sähköpostilla

Kuten kaikki 20-vuotiaat, jotka haluavat nopeasti päästä asioiden sydämeen, rikkoin monia polttopuita. Mutta on parempi keskustella vaikeista asioista kasvotusten kanssa. Kirjeenvaihdossa sanojen väärentäminen on paljon helpompaa. Ota puhelin ja soita (äläkä jätä ääniviestejä).

19. Käy epätavallisessa festivaalissa

Voit tuntea elävää, rakastettua ja ilmaista.

20. Seuraa unelmasi

Ainakin kerran viikossa, työn jälkeen tai muutama tunti kuukaudessa. Aloitin kirjoittamisen uudelleen kaksi vuotta sitten, kun aloitin projektin siitä, mitä sota opetti minulle. En ole kirjoittanut mitään, koska olin 16-vuotias. Näin saamani ilo ja helpotus maksoivat kaikki vaivaa ja aikaa. Ehkä haluat laulaa, soittaa kitaraa, juosta, piirtää … Mitä ikinä on, löytää aikaa sille.

Kuvittele hiukan pölyä planeetan lähellä, joka on miljardi kertaa suurempi kuin maapallo. Pöly on todennäköisyys, että sinä syntyy, planeetalla – päinvastoin, se ei ole. Joten älkää pysähdy valittamaan vihjeitä. Älä ole kuin kiittämätön henkilö, joka sai palatsin lahjan ja valittaa muotista kylpyhuoneessa. Älä katso taidokkaan hevosen hampaita.

Nassim Taleb, amerikkalainen taloustieteilijä ja kauppias, bestsellerin Black Swanin kirjoittaja. Alle ennakoitavuuden merkki “

Loading...