25 yksinkertaista tapaa päästä eroon depressiivisistä ajatuksista

Ihmiset, jotka kärsivät masennuksesta, joutuvat omien negatiivisten tunteidensa, ajatustensa, epäilyjensa ja ennakkoluulojensa kimppuun. Nämä kehykset murskataan niin paljon, että henkilö ei voi kohtuudella arvioida tilannetta ja kuunnella muiden ihmisten mielipiteitä.

Masennuksen torjunta edellyttää paljon vaivaa. Kuitenkin kaikkein näennäisesti yksinkertaiset toimet auttavat selviytymään tästä ongelmasta.

1. Keskustele

On osoitettu, että meditaatio stimuloi serotoniinin ja norepinefriinin tuotantoa. Näiden kahden tärkeän neurotransmitterin alhainen taso johtaa surun tunneeseen. Säännöllinen meditaatio auttaa rauhoittaa negatiivisia ajatuksia, nähdä maailman kauneus ja tuntea raikas ja elossa.

Aloita harjoitella meditaatiota minuutin ajan päivässä aamulla ja ennen nukkumaanmenoa. Haluttaessa aikaa voidaan lisätä.

2. Keskustele ystävien kanssa

Vaikka et voi puhua kenellekään, pakota itse tekemään sen. Eristäminen yhteiskunnasta vain vahvistaa oman masentuneita valtioita. Ystävät voivat piristää sinua ja ladata sinut energiaa.

3. Mene urheiluun

Urheilu lisää endorfiinien määrää – ilon ja onnellisuuden hormoni. Säännöllinen koulutus auttaa ratkaisemaan paitsi masennuksen myös muiden tautien kanssa. Urheilu vahvistaa kehoa, palauttaa paineen, vähentää sydänsairauksien riskiä.

Tutkijat suosittelevat maltillista liikuntaa, esimerkiksi kävelyä, 30-60 minuuttia 3-4 kertaa viikossa.

4. Syö oikein

Terveys voi vaikuttaa suoraan ajatuksiimme ja tunteihimme. Tauti vie energiaa ja pahentaa mielialaa. Oikea ravitsemus on avain hyvään terveyteen.

Syö tasapainoinen. Elimen on saatava kaikki tarvittavat vitamiinit.

5. Lue motivaatiokirjat

Jatkuva itsensä kehittäminen on erittäin tärkeää jokaiselle henkilölle. Ja pääsemme pääsemään kirjojen tuntemuksesta.

Äskettäin motivoivat kirjat ovat suosittuja. He puhuvat siitä, miten ajattelemaan myönteisesti, oppivat innostamista ja auttavat selviytymään monista ongelmista. Voit valita, mikä sopii sinulle.

6. Keskustele psykiatrin kanssa

Pätevä psykiatri voi auttaa selviytymään masennuksesta. Hän kuuntelee sinua ja kertoo sinulle, miten alkaa miettiä positiivisesti.

Myös tukiryhmät, joissa ihmiset jakavat kokemuksiaan toistensa kanssa. Yksin taistelemaan masennusta vastaan ​​on paljon vaikeampaa. Ja tämä on loistava tilaisuus saada uusia tuttavuuksia.

7. Osallistu julkiseen elämään

Älä istu neljälle seinälle. Osallistu sosiaalisiin tapahtumiin, seurustele ihmisten kanssa. Muiden hyvällä tuulella on tarttuvaa. Tämä antaa sinulle tarvittavan energian ja pelastaa sinut negatiivisilta ajatuksilta.

8. Tee päiväkirja kiitoksesta

Kirjoita joka ilta kaikki hyvät asiat, jotka ovat tapahtuneet sinulle päivässä. Selosta yksityiskohtaisesti, miksi nämä tapahtumat tekevät sinusta onnellisempia. Kerro, mitä olet kiitollinen tälle päivälle.

Tämä menetelmä vähentää stressiä ja rauhoittaa sinut ennen nukkumaanmenoa.

9. Aseta kolme tavoitetta tulevalle päivälle

Suunnittelu auttaa sinua keskittymään tiettyyn tehtävään, jonka haluat saavuttaa ennen päivän loppua. Kun saavutat tavoitteen, tunnelma paranee ja luotat kykyihisi. Et huomaa, miten pienet askeleet johtavat sinut upeisiin tuloksiin.

10. Kuuntele energinen musiikki

depressiiviset ajatukset: musiikki

Musiikilla on hämmästyttävä kyky vaikuttaa tunneolosuhteisiin. Siksi ei ole tarpeen pahentaa tilannetta kuuntelemalla masentuneita kappaleita onnettomasta rakkaudesta.

11. Nauraa useammin

Kaikki tietävät, että nauru pidentää elämää. Naurua aikana aivot tuottavat dopamiinia, ilon ja ilon hormoni. Siksi, mitä nauramme useammin, onnellisempi meistä tulee.

Aloita aamulla hymyillen, koko päivän voit tuntea paljon paremmin.

12. Ota seitsemän päivän henkinen ruokavalio

Jotta voit päästä eroon masentavista ajatuksista, sinun on ohjelmoitava ajattelusi. Voit tehdä tämän muokkaamalla sitä viikon ajan.

Kun tunnet, että olet syöksy negatiivisiin ajatuksiin, siirry jotain hyvään. Muista, mikä tuo sinulle iloa. Ryhdy ajatuksiesi päälliköksi.

13. Vapauta vanhoja vikoja

Vihainen on kuin juoda myrkkyä ja odottaa toisen kuolevan.

Buddha

Kun me olemme pakkomielteisiä epäkohtia, meille kertyy negatiivista energiaa. Viha vaikuttaa tilaanmme, ei muitakin ihmisiä.

14. Anteeksi muille

Ratkaisevat ongelmat, kuten vanhat epäkohdat, ovat masentavan valtion lähde. Unohtaminen pienistä väärinkäytöksistä on varsin helppoa. Mutta ihmisen anteeksi jotain todella huonoa ei voi tehdä kaikki. Tämä edellyttää henkistä voimaa ja itsevalvontaa.

Mutta jos et voi antaa anteeksi jotakuta, tämä tunne nielaisee sinut monta vuotta eikä anna sinun elää rauhallisesti.

15. Auta ihmisiä

On osoitettu, että nautimme muiden ihmisten auttamisesta. Tällä hetkellä, kuten naurun aikana, valmistetaan dopamiinia. Teemme hyvää, saamme positiivisia tunteita ja päästään eroon tyhjyyden ja hyödytön tunteista.

16. Useimmiten olet auringossa

Auringossa keho tuottaa D-vitamiinia, joka osallistuu kaikkiin tärkeisiin prosesseihin. Hän myös piristää.

17. Käsittele itseänne niitä, jotka tukevat sinua

Ole sellaisten kanssa, jotka eivät ole välinpitämättömiä elämääsi kohtaan. On erittäin tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi ja luotettavaksi heidän kanssaan. Suojele itseäsi niiltä, ​​jotka vetävät sinut alas.

18. Analysoi negatiiviset ajatuksesi

Epävarmuus ja masentava ajattelu johtavat hyödyttömyyteen ja hyödyttömyyteen. Yritä kirjoittaa, mikä häiritsee sinua. Sitten selville, mitkä näistä ajatuksista ja lausunnoista ovat todella totta.

19. Saat tarpeeksi nukkumaan

masentuneita ajatuksia: unta

Tietenkin, aikuisikään, ei ole aina mahdollista nukkua kahdeksan tuntia päivässä. Kuitenkin epäterveellinen unta ja unettomuus pahentavat masennusta.

20. Antakaa aikaa suosikkiharrastuksille

Tee mitä pidit ennen: mene elokuville, uita altaassa, aja karusellissa. Tietenkin, masentuneessa tilanteessa on vaikea nauttia elämästä. Sinun täytyy oppia tämä uudelleen. Ensinnäkin, ehkä jopa pakottaa itsesi. Ajan mittaan kuitenkin taas nautit harrastuksista ja harrastuksista.

21. Perfectionismin poistaminen

Perfektionismi provosoi jatkuva stressi ja johtaa epätoivoon, turvattomuutta, henkinen uupumus, unettomuus ja terveysongelmia.

Elämässä ei ole mitään ihanteellista. Haitoilla on kaikki ja kaikki. Iloitkaa siitä, mitä sinulla on. Jos jokin ei sovi sinulle, korjaa se, mutta älä älä ääritä.

22. Antakaa aikaa itsellesi

Poistu tavallisesta ympäristöstä. Vietä viikonloppu tuntemattomassa paikassa. Rentoudu, pysykää vähän yksin itsesi kanssa, poista mielesi turhista ajatuksista. Tämä on hyvä aika kokeilla tämän artikkelin ohjeita.

23. Ole avoin kaikille uusille

Tee jotain aivan uutta sinulle. Käy tuntemattomassa paikassa. Tätä varten sinun ei tarvitse edes lähteä mihinkään. Varmasti kaupungissa on museo tai galleria, jossa et ole koskaan ollut. Lue kirja, vapaaehtoistyö, oppia vieraan kielen oppimista.

24. Kävele luontoon

Luonnolla on hämmästyttävä voima, joka voi parantaa haavamme. Puhdas raikas ilma, linnut laulavat, lehdet houkuttelevat ja kauniit maisemat. Hiljaisuus ja rauhallinen. On vain nykyhetkeä eikä huolestu. Ja jos lähdet kävelemään rakkaasi kanssa, silloin ei ole rajaa onnelle.

25. Älä anna periksi

Jokainen voi luovuttaa. Taistelemaan ja nauttimaan elämästä on kuitenkin paljon vaikeampaa. Jokaisella on vaikeuksia ja kokemuksia. Jos opit voittamaan heidät, kaikki on sinun olalla.


Elämä on yksi. Älä tuhlaa sitä surullisuuteen ja negatiivisuuteen.

Loading...