5 w-wei -periaatetta, joka ei tee mitään

1. Toimenpiteen puuttuminen ei ole yhtä tasavertainen

Wu-wei on käännetty kiinalta kuin “ei tehdä” tai “toimia ilman toimia”. Kiinalaiset filosofit pitävät sitä luonnollisena elämäntapana sen sijaan, että pyrkivät aktiivisesti tavoitteisiin tai pakottaisivat tapahtumia.

Älkää kuitenkaan sekoittako u-weiä käyttämättömyydellä. Tämä ei ole tekosyy istua ja arvostella muita. Tämän opetuksen mukaan ihminen ei saisi tuhlata energiaa, vaan toimisi vain silloin, kun oikea aika tulee.

2. Maailmankaikkeus ei ole meitä vastaan

Jotta elää wu-wei-periaatteiden mukaisesti, meidän on ensin ymmärrettävä yhteys kaiken luonteeseen. Ja vaikka meillä on oltava selkeät rajoitukset, kuten lapset, jotka juoksevat ja pelaavat puiston aidan takana, meidän on oltava avoimia eikä pelätä haavoittuvuutta. Sitten voimme kuvitella luontoa ja tuntea maailman energian virtauksen ja sitten oppia toimimaan sen mukaisesti.

Ymmärrys, jota emme tarvitse kohdata maailmankaikkeuteen, että se ei ole meitä vastaan, tuo vapauden tunteen.

3. Levoton mieli on rauhoitettava

Vaikka emme ryhdykaan toimiin, aivomme jatkuvat usein. Wu-wein mukaan on välttämätöntä rauhoittaa paitsi keho, myös mieli. Muuten emme voi ymmärtää, toimimmeko maailman energian mukaisesti tai yksinkertaisesti hemmotella itseämme.

Lao Tzu sanoi, että sinun on noudatettava ja oppia kuuntelemaan omaa sisäistä ääntäsi ja ympäristöömme ääniä.

4. Muutos on väistämätöntä, ja se on hyväksyttävä

Kaikki luonto muuttuu jatkuvasti. Näitä muutoksia säännellään lakeilla, joita emme voi muuttaa ja usein jopa ymmärtää. Siksi muutoksen käsittely on hyödytöntä. Se on kuin yrittää pysäyttää kausien tai auringonlaskun muutos. Hyväksymällä nämä muutokset luontoon, voit helpommin liittyä itse muutoksiin.

Me kaikki muutu väistämättä. Yritä olla vastustamatta sitä, mutta nähdä positiivinen puoli.

5. Aimless liikkuvuus

Meidän aikanamme tavoitteen puuttumista pidetään kyvyttömyytenä elää. Kuitenkin nykyaikaista elämää voi tuskin kutsua harmoniseksi.

Kiinalainen filosofi Chuang Tzu suositteli elämäntapaa, jota hän kutsui tavoitteettomaksi liikkeeksi. Selittäessään hän teki analogian taiteilijan tai käsityöläisen toiminnan kanssa. Taitava puukirkko tai taitava uimari ei poista ja punnitse toimintansa järjestystä. Hänen taitonsa on tullut niin paljon osaa itsestään, että hän toimii vaistomaisesti, spontaanisti, ajattelematta syitä. Tämän valtion filosofit pyrkivät saavuttamaan Wu-Wein avulla.

Loading...