Pysäytämme sisäisen vuoropuhelun: 14 tapaa nukahtaa nopeasti

Tärkein syy, ettet voi nukahtaa, on sisäinen vuoropuhelu. Usein se liittyy tunteisiin tapahtumista tai huolta tulevista tapahtumista. Mutta jopa tuottavat ajatukset eivät ole kovin sopivia, kun on aika nukkua.

Pääsääntöisesti, jos et voi nukahtaa 15-20 minuutissa, lisää yrityksiä on tuomittu. Näyttää siltä, ​​että patjasi ja tyynysi näyttäisi olevan syntyneet kiduttamaan sinua. Kuten onnea, se on tällaisissa kaduilla, että joku lyö ovet, saapuu ja lähtee, ja naapurit vaeltavat huoneesta toiseen, kuten somnambulisteja!

Joten sisäinen vuoropuhelusi muuttuu vinkumaksi ja murisemaksi. Tämän välttämiseksi sinun ei tarvitse aloittaa lainkaan. Tätä varten meidän on pidättäydyttävä aivoista kiistoilta ja hypoteeseilta. Ota yksi seuraavista tekniikoista ja nukahda helposti tänään.

Kuinka nopeasti nukahtaa
koreografi / depositphotos.com

1. pallo

Me kaikki tiedämme lampaista. Mutta paljon tehokkaampi on pallon visuaalinen kuva. Kuvittele pallo, joka heiluttaa kevyesti ja levittää aaltoja itseensä. Jos huomaat, että olet hämmentynyt ajatuksia, palaa välittömästi pallon kuvaan.

2. henkinen hiiri

Kuvittele esine. Henkisesti etäisyys, zoomaa ja kierrä sitä, kuten hiiren rullalla. Yksityiskohtaisen visuaalisen kuvan rakentaminen auttaa häiritsemään häiritseviä ajatuksia. Älä vain keskustele itsesi kanssa aiheen ominaisuuksista – vain katsella.

3. Scouting-menetelmä

Valehtele selässäsi, venytellä, rentoudu. Roll your eyes silmien alle. Älkää liioittele – silmät pysyvät rentoina. Tämä on silmämunien luonnollinen asema syvän unen aikana, joten on yleensä helpompi nukahtaa.

4. Neljä – seitsemän – kahdeksan

Hengitä nenän läpi neljä sekuntia, pidä sitten hengitystä seitsemän sekunnin ajan ja hitaasti hengittämään suun kautta kahdeksassa sekunnissa. Tämän hengityksen ansiosta adrenaliinin taso laskee ja pulssi hidastuu. Keskittyminen hengitykseen häiritsee ajatuksia.

5. Autogeeninen koulutus

Lepää mukavasti selkääsi. Stretch ja alkaa levittää raskauden ja lämmön tunnetta kehon kautta. Seuraa, miten tunne leviää kruunusta sormien kärkeen, sitten jalat. Älä unohda kasvot – leuka, posket, silmät ja otsa pitäisi täysin rentoutua. Yritä olla sekoittamatta.

6. Aikakone

Muista viimeinen päivä. Ilman tunteita ja arviointeja voit vain selata mielikuvitusta kaikista tapahtumista, joita tänään tapahtui kanssasi. Yritä muistaa lisää yksityiskohtia, mutta katsele sivulta, aivan kuin katsot elokuvaa.

7. Unelmien palauttaminen

Muista yksi mukavista unelmista, joita olet nähnyt. Jos et muista unia – ajattele. Kiinnitä huomiota tuntemuksiin, täydentää kuvaa. Se on unelmasi, ja se voi olla niin täydellinen kuin haluat. On mahdollista, että kun nukahtaa, löydät itsesi uudestaan.

Kuinka nopeasti nukahtaa: muista hyvä unelma
ladybirdannad / depositphotos.com

8. Vilkkuu päinvastoin

Sulje silmäsi. Avaa silmäsi kirjaimellisesti sekunnin sekunnin ajan ja sulje uudelleen. Toista 10 sekunnin kuluttua. Tämän “vilkkuvan” ansiosta rentoudut ja älä alkota sukeltaa häiritseviin heijastumisiin.

9. Nopea silmien liike

Avaa silmäsi ja katso nopeasti esineestä toiseen. Älä pidä silmäsi mitään konkreettisia. 1-2 minuutin kuluttua tuntuu silmäluomien raskaammaksi. Vähän väsymystä kestävämpi ja anna silmäsi sulkea.

10. The Fairy Tale

Monet vanhemmat ovat tuttuja tilanteesta: kun kerrot lapselle satu, aloitat nyökkäyksen. Kerro tarina itsellesi. Tule mukaan mihinkään, anna kaikkein harhaanjohtava, juoni – anna sen kehittyä itsenäisesti.

11. Sanojen toistaminen

Ajattele jokaisesta aakkosten kirjaimesta kolme kirjainta, sitten neljä ja niin edelleen. Älä yritä analysoida – laskea ensimmäisen sanan, joka tulee mielessäsi. Tällaisesta tylsästä, yksitoikkoisesta toiminnasta aivot yleensä “irtoavat” melko nopeasti.

12. Yritetään kuulla hiljaisuutta

Aseta mukavaan poseeraan ja kuuntele hiljaisuutta. Yritä kuulla hiljaisuutta – ei ulkomaalaisia ​​ääniä ikkunan tai sisäänkäynnin ulkopuolella. Se ei ole kovin yksinkertainen, mutta heti kun onnistut, voit rentoutua ja nukahtaa.

13. Valkoinen kohina

Etsi (tai luo) hiljaisen yksitoikkoisen melun lähde. Kuuntele sitä erittäin huolellisesti, eikä anna itsesi häiritä ajatuksia. Jonkin ajan kuluttua alkaa ryhtyä.

14. Itsehypnoosi

Maksimoi rentoutumisesi mukavassa asennossa. Rauhoittaa hengitystä. Vielä rentoutua, toistamalla itsellesi sellaisia ​​lauseita kuin “Olen yhä enemmän rento”, “Kehoni on raskaampaa”. Sano sitten (itsellesi) “Kun lasken nollaan, nukahan” ja aloitan hidas lähtölaskenta. Voit esimerkiksi laskea 50 uloshengitystä.

Kuinka nukkua nopeasti: itsestään hypnoosi
suricoma / depositphotos.com

Joka tapauksessa älä unohda valmistautua sänkyyn:

  • Klassinen sääntö on, että viimeinen ateria on pidettävä 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kuitenkin, jos olet tottunut usein syömään, nälän tunne ei anna sinun nukahtaa yhtä täydellä vatsalla. Tässä tapauksessa, tunne ennen unta, juo maitoa, syötä puolet banaanista tai pieni määrä juustoa.
  • Hyvää unta varten sinun täytyy liikkua päivän aikana (mieluiten raitista ilmaa). Kehitä tapana kävellä ennen nukkumaanmenoa. Jopa 20 minuutin kävelymatka auttaa häiritsemään tehtäviä ja valmistamaan mielen nukkumaan.
  • Muista tuulettaa huone ennen nukkumaanmenoa. On parempi, jos ikkuna on auki koko yön. Mutta jos pelkäät jäädyttämistä, ainakin tuuletkaa huoneesi ennen nukkumaanmenoa.
Loading...