Ahol több koffein van: kávéban vagy teában

A koffein egy természetes anyag, melyet 60 növény található. Teát, kávét és kakaót tartalmaz. Végül is a kávéban, hacsak természetesen nem tartják be a koffein nélküli speciális italokat.

Abszolút pontossággal megmondani, hogy hány milligramm koffein egy pohárban lehetetlen. Ez több tényezőtől függ.

  • Először is, a kávé és a tea különbözik, és a fajtától, a feldolgozás módjától és még az ital elkészítésének módjától függően a koffein mennyisége a levélben és a magokban is változik.
  • Másodszor, a pohár laza fogalom. Valaki eszpresszót eszik csak normál adagokban és nem többet, és valaki fél literes bögre erős teát önt, és ilyen mennyiségűnek tartja.

Szerencsére számunkra a kutatók már kiszámították a koffein mennyiségétCaffeine tartalma kávé, tea, szóda és így tovább , többször isMennyi kávét egy kávéban? Részletes útmutató , és ezekre az adatokra koncentrálva legalább körülbelül képviselhetjük, miután a csésze megáll. Íme, hogy milyen adagokat számíthat a kávébarátok:

Mennyi koffeint a kávéban

Ha az átlag még több, akkor a szokásos kávécserje körülbelül 95 mg koffein.

A szokásos fekete és zöld tea esetében a koffein sokkal kevesebb – akár 50 mg / csésze, ha nem szabadul meg a speciális sörfőzés módszerével.

Mennyi koffeint tartalmaz a tea

És a koffein kávé joghurtban és fagylaltban van. Itt van egy hosszú lista az italokról és a koffein termékekről, egy limonádét vagy egy bizonyos márkájú csésze kávét nézhet egy éltető anyag tartalmához.

Kellemetlen következmények nélkül az orvosok napi 400 mg koffeint fogyasztanak – ez két-hat csésze kávé. Különböző módon reagálunk a koffeinre: valaki elég eszpresszóval rendelkezik, hogy fél napot ne gondoljon a fáradtságra, és valaki képes egy harmadik pohár cappuccinó után elaludni. Ez a genetikai jellemzőknek köszönhető. De, de lehet, hogy emlékszik, hogy több mint 600 mg koffein egy nap még mindig egy mellszobor, amely felbukkan a fejfájás és a ugró szívvel.