Az eszpresszól a woof brju: csalólap a kávéitalok

Forró kávéitalok

eszpresszó

Kávéitalok
beanscoffee.ru

Olyan italt, amelyhez nagynyomású meleg vizet őrölt kávé szűrőn keresztül vezetnek keresztül. Több kávéitalra több tucat kávét készítenek eszpresszó alapján.

doppio

Kávéházak egy osztály az átlag felett ajánlatot az italt, mint egy eszpresszó vagy dupla eszpresszó, és önmagát „doppio” a menüben gyakran hiányzik.

ristretto

Kávé azok számára, akik szeretik erősebb. Ugyanaz a kávé, de kisebb és erősebb.

Lungo

Lungo – eszpresszó, amely hosszabb ideig kifolyt, hosszabb szakács. Van kevésbé telített, de keserűbb íze.

USA

Az Americano egy vagy két eszpresszóból készül, amelyhez 30-470 ml forró vizet adunk.

cappuccino

Espresso forró tejjel, amelynek felső rétege sima fényes habba van felcsavarva. A cappuccino cukor nélkül fogyaszt, ízletes a tej természetes édessége miatt.

latte

latte
youtube.com

Van néhány különbség a receptekben, de a lényeg ugyanaz marad: tej – kávé tejjel. A fő különbség az italt a cappuccino, hogy amikor főzés latte eszpresszó adunk a tej, és nem fordítva. Ha érdekli milyen arányban eszpresszó összekeverjük a tej és tejhab, kérje a barista: kofevary sok van véleménye erről a témáról. Ne felejtsd el helyesen kiejteni az ital nevét: a “latte” szóban a stressz az első szótagra esik.

Raf-kávé

Egy ital, eszpresszóból, tejszínből (nem habosított és folyékony) és vaníliacukorból. A klasszikus vanília íz mellett a kávéházak citrusféléket, levendert vagy bogyót is kínálhatnak.

Sima fehér

A sík felület ugyanúgy készült, mint a cappuccino. A különbség a tejhab habarcsszintjében rejlik, amely a kávéital bevétele során szigorúan 0,2 cm.

Mokkachino (mokka)

Mokkachino
kivahan.ru

A latte változata, amely egy további összetevőt tartalmaz – csokoládé (kakaópor, szirup vagy forró csokoládé formájában).

macchiato

A Makiyato egy eszpresszó, egy bögre tejszerű hab. A tejet nem öntik be, a habot szépen elhelyezik egy kanállal, és fehér kört alkotnak barna kávéval.

cortado

Kávé tejital, az espresso és a tej aránya 1: 1.

pikolófuvola

A cappuccino miniatű változata. Ahhoz, hogy egy kis babát készítsen, eszpresszót kell készíteni, meg kell verni és hozzá kell adni.

A Tanács

Espresso vagy doppio tejszínhabbal.

Glyasse (affogato)

jeges
chefcuisto.com

Kávé fagylalttal. Affogato jeges és kis mértékben eltérhetnek az olyan készítmény felhasználását affogato eszpresszó, amely tele van a fagylalt és jeges recept nem annyira szigorú kiválasztásában kávéalap és a megrendelés az alapanyagokat az ital.

Kávé Bécsben

Kávé Bécsben
ibanet.org

A receptek némileg eltérőek lehetnek, de az alapelv az egyik: a bécsi kávé kávé és tejszínhab.

Kávé amerikai stílusban (szűrő kávé)

Egy ital, amelyet egyszerűen a kávé kávéjával (az amerikaiaktól eltérően, ahol vizet egyszerűen hozzáadnak az italhoz) nyernek. Készült csepegtetős kávéfőzővel.

Kávé kakaó

Összetevők és az előállítás módja az ital nevéből egyértelmű. Az arányok változhatnak.

Kávé törökön

Kávé törökön
theothertour.com

Ezt a kávét egy török ​​nyelvben főzik. Sokan inkább ezt a főzési módszert választják, és nem igyanak inni, kávéfőzővel.

Kávé ír nyelven

Kávé ír nyelven
thespiceapron.com

Kávé, krém, barna cukor és ír whisky.

Kávé konyakkal

Nem a legnépszerűbb, de a kávéházak menüjében még mindig találtak italt. Az alkoholtartalmú koktélhoz gyakran hozzáadunk fahéjat, szegfűszeget vagy narancshéjat.

Kávé bájosan

A kávéital egy másik verziója, az ír krémszínű likőr hozzáadásával.

Hideg kávéitalok

frappé

Frappé készítünk a segítségével egy rázó vagy keverő egy vagy két adag eszpresszó, cukorból és kis mennyiségű vizet, amelyet vert habot. Az italt üvegben, hideg víz, jég és tej hozzáadásával szolgálják fel.

Ice Latte

A jég-tejkészítmény előállítási módszerei változhatnak. Egy népszerű recept tartalmaz hideg tej, szirup és zúzott jég keverését, majd eszpresszó hozzáadása a keverékhez.

Kávé thai (vietnami stílusú kávé)

Kávé Thai nyelven
tatyanaseverydayfood.com

Hideg kávé-tejital a következőképpen állítjuk elő: egy pohár jéggel, adjunk hozzá sűrített tej és a kávé, majd a tejet, vagy tejszínhab. Az utolsó két összetevő hozzáadása azonban nem szükséges.

Hideg bru

Hideg bru
squarespace.com

Egy kávéital, amelyet úgy készítenek, hogy hideg vizet ásnak egy kávérétegre vagy egy hosszú, őrölt kávé infúziójára a nem forró vízben. Az előkészítés módjai azonban eltérhetnek: egyesek a bru krü forró, majd drasztikusan hűvös.

Nitro-kávé

Nitro-kávé
arizonacoffee.com

A nitro-kávé nem annyira az a fajta kávéital, mint az előkészítésének módja annak köszönhetően, hogy a kávé szénsavas lesz. Általában a nitro-kávé a krod bru csillogó változata.

Espresso tonik

Frissítő kávéital, eszpresszó és tonik alapján készül. Szintén gyakran hozzáadnak citromot, hideg vizet és különböző szirupokat.

A kávé főzésének alternatív módjai

Purover

Purover
youtube.com

A Pourover egy főzési módszer, amelyben a forró víz áthalad az őrölt kávén keresztül, egy speciális tölcsérben, papírszűrővel. Ebben az esetben az ital erejét az őrölt kávé mennyiségének csökkentésével vagy növelésével lehet ellenőrizni. Ezt a módszert is nevezik Hario vagy V60 (Hario V60 – a kávé forrása a purver módszerrel).

Francia sajtó

Francia sajtó
squarespace.com

Francia sajtó – a kávégyártó eszköz neve, valamint a kávé elkészítésének módja az infúzió és a centrifugálás módszerével. Úgy gondolják, hogy egy francia sajtó kiderítheti a finom kávéfajták igazi ízét és aromáját.

Clever és Bonavita

Az ilyen tölcsérekbe történő csévélés hasonló a “purver” módszerhez, csak a Harvroxhoz használt Harrogo V60 helyett, más eszközöket használnak. A főzés után a kávé nyitja az alsó tölcsér szelepet, a kávét a szűrőn át a csészébe üríti, és már nem érkezik vízzel. Az ital íze kiderül, hogy tisztább, kevésbé poros.

Kalita

coffeenow.ph

Az ilyen tölcsérben lévő három lyukú sík alsó rész hozzájárul az egyenletesebb extrakcióhoz. A lyukak miatt a víz egy kicsit megmarad a tölcsérben, és ezenkívül megtermeli a kávét, ami hozzájárul az íz telítettségéhez.

Aeropress

Aeropress
seaislandcoffee.com

Az Aeropress-t úgynevezett “home espresso” -nek nevezték a cselekvés elve szempontjából, ami hasonló a kávéfőző eszpresszójának elkészítéséhez. Az aeropressben elkészített ital kissé sáros, ízű – telített és sűrű.

szifon

A szifon forró víz áthalad a nyomáson. Az így elkészített ital vizuálisan tiszta és teát takar, ugyanakkor megőrzi az aroma és az aroma minden jellegzetes árnyalatát.

Kemeks

Kemeks
enjoycoffees.com

A kávéital készítése a kemexában lehetővé teszi a savas kávéfajták feltárását. Ugyanakkor hangsúlyozza az édességet, és az ital túlzott keserűségét kiegyenlítik.

Loading...