Hogyan és mit enni az úton

Így történt, hogy az elmúlt 10 évben folyamatosan utaztam. És a munka, a csodálatos elszigeteltség, és a négyes család. Általában Bevallom őszintén, hogy a vágyam, hogy „látni a négy évszakban 100 országban” előestéjén a rejtett mágikus 2000-ben forgalomba ugrásszerűen. A bűn reklamációja. Azonban van egy lényeges, de: a probléma az etetés magad és a család utazik.

Az, aki gyakran jár, megért engem. Nem csak drága az út, így a választás is nagyon korlátozott. Minél tovább repülsz, annál szokatlanabb az élelmiszer, annál több egészségügyi probléma és a nehezebb az akklimatizáció.

De el kell mennünk! Ezért az ilyen utazás negatív következményeinek mérséklése érdekében felajánlom személyes tapasztalataimat a táplálkozásban az úton.

1. A lehető legtöbb vizet tárolja otthonról

Furcsanak tűnhet, de a szomszédos városba való utazáskor a víz változik. Ha persze nem palackozott a boltból. A víz súlyosan megváltoztatja az emésztést. És ez hatással van ránk a vérzés, a székrekedés, vagy fordítva, hasmenés formájában. Minél ismerősbb a víz, annál jobb.

Ezért vásároltam meg magam és minden családtagom egy gyönyörű műanyag palackot. Az utazás előtt mindig töltsük fel őket.

Felnőtt palackok – literenként, gyermekek – 0,5 literenként.

2. Vegyél gyümölcsöt az úton

Ez csak remek étel az utazók számára. Nem piszkál, nem illeszkedik semmihez, még a legkisebb kézitáskában sem, hanem a hangulatban és az energiaszintben. És minden gyümölcs annyira finom! Gyümölcsöket szeretnek a felnőttek és a gyermekek.

Én inkább banánt, almát, narancsot vagy mandarin, körte vagyok velem. Nem fogják elrontani, nehezen fogják össze őket más csomagok. Ráadásul használatuk után minimális hulladék marad, ami azt jelenti, hogy nem kell sürgősen leállítania az autót, hogy megtalálja a szemetet. Ráadásul nem piszkosak a kezed.

3. Ha nem messze jár, akkor vigye magával az ételt

Ezzel nemcsak egészségre, hanem pénzt takaríthat meg. Az árak a repülőtereken és az állomásokon is lenyűgözőek. Ugyanakkor a választék nem tetszik. Gyakran a választás a tegnapi húsból származó shawarma között van, egy tortát, aki látott valamilyen salátát vagy pizzát, a zsírokat lejárta. Még rengeteg szendvics is van.

Sikerült elolvasnom az ilyen “hasznos” szendvicsek összetételét. A meglepetés nem volt határtalan! Még a főtt tojásban (!) Tartalmazott két E-számot (tartósító és antioxidáns). Az összetevők többi részéről általában csöndben maradok … Azóta gondosan körbeveszi a ház szendvicsét fóliában. Hagyja, és ne ilyen szuper étkezési ételt, de természetesen tartósítószerek és egyéb kémia nélkül.

Premshree Pillai / Flickr.com
Premshree Pillai / Flickr.com

Gyakrabban én vágás szívószálak különböző zöldségek, amelyek nem folt, tedd őket egy műanyag zacskóba fagyasztott zöldségek és ragad rám.

Az uborka, a sárgarépa és a bolgár bors jó nekik ezek a célok.

A zöldségadagot diófélékkel és szárított gyümölcsökkel egészítheti ki. Tettem egy kis műanyag tartályba, fedéllel: evettem és becsuktam őket.

4. Ha élelmiszert kell vásárolnia (és anélkül, hogy hosszú utat kell megtennie), akkor válassza ki az ismerős termékeket

Ne kísértsd meg a tengerentúli finomságokat már az úton. Válassz több ismerős ételeket. Még mindig ideje kipróbálni a helyi egzotikus ételeket az országban való tartózkodása során. Nem ismert, hogy a szervezet hogyan reagál az ismeretlen összetevőkre és fűszerekre.

Soha nem fogom elfelejteni, hogy amikor Thaiföldön voltam, kipróbáltam egy helyi fűszeres ételeket. Nem turista “fűszer”, hanem helyi. A testem reagált képzetlen vad hasi fájdalom, hányás, melyek nem állt meg, az én szabványoknak, örökre … „Bonus” – kimaradt a hajóút.

Jó, hogy mindez történt velem, amikor már beköltöztem a szállodába, és lehetőséget kaptam a helyreállításra. Képzeld el, hogy ez történt-e az úton. Ó, jobb, ha nem elképzelni …

5. Válasszon olyan élelmiszereket, amelyek minimális mennyiségű cukrot tartalmaznak

Miért? Mert ha valami nagyon édeset eszel, a tested reagál majd a kifogástalan kifáradással. Végtére is, a vér glükózszintje élesen nőni fog, majd drámaian is csökken. A test és így a stressz miatt a járat vagy az utazás, és még mindig gyötrődöm. Igen, értem, hogy kényeztetni akarom magam. Végtére is, annyira nyugtalan vagy, hogy úton van. És a cappuccino csésze adalékanyagának jutalmazása is megkéri az asztalt. De jobb, ha a kezed tartja magát. Akkor köszönetet mondasz magának.

Igen, majdnem elfelejtettem: ez a “cukor nélkül” cukorhelyettesítő termékekre vonatkozik. Ezek az ételek ugyanolyan sajnálatos módon befolyásolják a vércukorszintet, mint a rendszeres cukrot.

6. Válassza ki a legkevesebb kémiai anyagot

Hogyan és mit enni az úton
anique / Flickr.com

Ne lusta, tanulja meg, hogy mit vásárol (ha csomagolva van). Ne tegye ki az összes egészséges étkezést, mert üzleti útra utazik. Ha az állomány véget ért, akkor jobb, ha egy kávézóban vagy egy étteremben elrendelheti az ételt.

7. Tárolja fel magnézium tablettákkal

Ez kiváló gyógymód a székrekedés számára! És gyakoriak a vendégek a vízcsere miatt. A test valóban kábaságba esik. Még akkor is, ha jól megeszik, az emésztés lelassulhat a vízben bekövetkező egyetlen változás miatt, mivel új mikroflóra kell.

Ezenkívül a magnéziumkészítmények segítenek jobban aludni éjszakánként. Meglazítják az izmokat. Ha gyakran vezetsz, tudod, milyen rosszul néha alszik a többi ember ágyában. Ezért a magnézium jön, és segít.

Adagolás – napi 300 mg magnézium lefekvés előtt.

8. Ügyeljen arra, hogy a probiotikumokat az úton vegye be

A probiotikumok a bifidobaktériumok. Segítenek az Ön emésztőrendszerében, hogy gyorsan új környezetben navigáljanak, és támogassák immunitásukat egy utazás során. További előny a székrekedés megelőzése.

9. Ne használjon kávét és alkoholt

Ezek az italok jelentősen rontják az alvás minőségét és károsítják az emésztést. Különösen az alkoholra vonatkozik. Igen, furcsán hangzik. Végtére is, miután egy pohár bort fogyasztott, mielőtt elaludna, gyorsabban elaludtál. De az álom minősége sokkal rosszabb, mint a bor nélkül.

Ezenkívül az alkohol súlyosan aláássa immunitásunkat. És szükségünk van rá, hogy szükség van az út mentén az ismeretlen ismeretlen baktériumok és vírusok leküzdésére.

Ami a kávét illeti, az aranyszabály 14:00 után (még 12 óra után is) nem koffein. És a szabály az életre szól, nem csak az utazásra.

10. Élelmiszereket csak megbízható helyeken vásároljon

Hogyan és mit enni az úton
Minyoung Choi / Flickr.com

Ha ellátogat ugyanazon a helyen, akkor biztosan van egy csomó barátok és a kedvenc kávézó, ahol lehet egy étkezés jól és hatékonyan. Ha az élet a világ különböző részeibe dob, akkor nincs ilyen lehetősége.

Ezért azt javaslom, hogy élelmet vásároljak a híres világmárkák hálózataiban vagy a drága éttermekben (egyes repülőterek ilyenek).

Ezek a hálózatok nem tartalmazzák a McDonalds, Burger King és hasonlók. Nem kell sok üres kalóriát és fájdalmat a gyomorban pontosan 30 perccel étkezés után? Ami a drága éttermeket illeti, gyakran készítenek valódi ételeket ezekből a termékekből. És ez az, amire szükségünk van.

Igen, drágább. De hosszabb ideig elegendő élelem lesz a telítettség szempontjából, és nem kell pénzt költenie az ellenszívókra.

11. Ha nincsenek ellenőrzött helyek, akkor jobb, ha egyáltalán nincs semmi

Igen, furcsán hangzik. De higgy nekem, egy élelem nélküli ember 30 napig élhet. És egy-két napig biztosan kitartasz. A legfontosabb az, hogy annyi tiszta vizet és gyógyteákat használjunk, amennyire csak lehetséges.

Ne félj, nem fogsz meghalni az éhségtől. És még az éhség sem érezhető erősen. Ellenőrzött önmagában! Furcsa módon, de van egy nap táplálék nélkül, nem is igazán, és azt akarom. Megérti, hogy hogyan túl sokat sokat eszünk a hétköznapi életben. De kiderül, nagyon kicsi …

Hipermodern diéta típus 5: 2, 4: 3, és így tovább, elvei alapján koplalás, meghódítani a világot ugrásszerűen. Mivel a böjt intézkedés nem csak enyhíti a test emésztési és végtelen megszabadít minket a felesleges zsírt, hanem lehetővé teszi a test váltani fontosabb feladatokat – a sejtek megújulását, és az anti-aging és a betegség.

Olyan gyorsan az egészségért. Gyere el az úticélhoz – felkapd, ha akarod.

Íme néhány egyszerű tipp. Remélem, segítenek abban, hogy könnyedén elmozdíthassa az utat bárhová is.

Jó egészség az Ön számára!

Loading...