Mit kell tudni a mikrohullámú sütés előtt?

A mikrohullámú sütő főzési nehézsége maga a sütőben van. Pontosabban, teljesítménye wattban van. Nem mindig a receptek fordítói jelzik ezt a technikai paramétert, amely végül kegyetlen viccet tud játszani a kulináris remekművel. Például ha a receptet 800 wattos kemencében kipróbálták, akkor amikor 1200 wattot használsz, akkor ráncos, ízléstelen csalódást találsz. Természetesen a kukorica vagy a tojás esetében ez nem olyan kritikus, de a cupcakes könnyen ég. Ezért módosításokat kell végrehajtani.

A mikrohullámú sütő teljesítményének megismerése

A mikrohullámú teljesítményt pontosan a használati utasítás tartalmazza. Annak érdekében, hogy ne keressen egy halom, harmadik fontosságú papírokat, keresse meg a kemence önértékét. Ez lehet egy nagy matrica az elülső oldalon vagy egy kis címke a hátoldalon. A teljesítmény általában 600 és 1500 watt közötti tartományban van. Gyakran az érték szerepel a modell nevében. By the way, a Watt nemzetközi megnevezése W, és a hazai Watts.

A mikrohullámú sütő teljesítményének megismerése

Ha nem kísértenek Jamie Hyneman (Jamie Hyneman) és Adam Savage (Adam Savage) dicsőségéből, akkor kipróbálhatják a mikrohullámú sütő erejét kis kísérletekkel.

Figyelem! Legyen óvatos a túlmelegedett vízzel.

Öntsünk 200 ml hideg csapvizet egy hőálló üveg főzőpohárba, és helyezzük mikrohullámú sütőbe. Állítsa be a maximális teljesítményt és figyelje, mikor forr a víz: 1,5 perc – 1200 W, 2 perc – 1000 W, 2,5 perc – 800 W, 3 perc – 700 W, 4 perc – 600 Watt. Ismételje meg, csak akkor érdemes megtenni, ha a kályha szilárdan be van ágyazva a konyhabútorba.

Ezzel az információval élesítve módosíthatja és beállíthatja az eredeti receptet.

Mi a teendő, ha a teljesítmény nem egyezik

Ha a kemence erősebb, mint a referencia, akkor csökkentse teljesítményét egy közvetlen százalékban. Például, ha 1000 watt van, és a recept 600 wattot használ, akkor állítsa be a 60% -os teljesítményt. Keményebben: ha a mikrohullámú 1200 W-ot termel, és 800 wattra van szüksége, akkor állítsa vissza a teljesítményt 70% -ra (66,67% kerekítés magasabb irányba).

Természetesen az ellenkező esetben, ha a sütő gyengébb, mint a referencia, akkor nem lesz képes beállítani a teljesítmény – meg kell növelni a főzési időt. Minden 100 wattra és minden perc főzésre körülbelül 10 extra másodpercre lesz szüksége. Például, ha a recept 2 percet 1 200W-nál, akkor 2 perc és 20 másodperc szükséges 1000W-nál.

Mik a mikrohullámok?

A mikrohullámú sütő teljesítményén kívül figyelembe kell venni a fűtésre és a leolvasztásra ható egyéb tényezőket is. Például a mikrohullámú típus: egyszerű (egyéni), konvekcióval és inverterrel.

Az önálló kályhákban nincs más, mint egy magnetron – egy nagyfeszültségű készülék, amely ultrafrekvenciás (mikrohullámú) elektromágneses sugárzást hoz létre. Ezek a legegyszerűbb eszközök, minimális kiegészítő funkciókkal. Alapjában véve alkalmasak a készételek felmelegítésére.

A konvekcióval ellátott kemencék a fűtőelem mellett egy beépített ventilátorral rendelkeznek, amely a forró levegő áramlását irányítja az élelmiszer körül. Ebben az esetben a fűtés gyorsabb, mint a hagyományos modellnél. Itt már lehetõség nyílik a legösszetettebb receptek tisztázására és felhasználására.

Az inverteres mikrohullámú sütők egyenletesebb fűtést kínálnak kisebb teljesítményértékek mellett. Mi az előnye? Mondjuk csak, ha egy másik 50% kapacitású sütőbe kapcsolt, ez azt jelenti, hogy a mikrohullám folyamatosan változik a kapacitása nulláról száz százalékra. Az inverter technológia 50% állandó teljesítményt biztosít a teljes üzemidő alatt, ami különösen hasznos a leolvasztáshoz.

Végre

És ne felejtsük el, hogy a mikrohullámú sütő működését a hálózati feszültség befolyásolja. Tehát a forró nyáron a háztartás elektromos rendszerének nagyobb terhelése tapasztalható a légkondicionálók, ventilátorok, fagyasztók és egyéb háztartási készülékek miatt. Ebben a tekintetben a tűzhely nem lesz képes a szokásos módon dolgozni, és folyamatosan meg kell nézni a főzőedényedet. A kényelem érdekében állítsa rövid időre az időzítőt, és haladjon előre.

Loading...