Hogyan lehet megtanulni repülni repülővel a saját Oroszországban?

A szerkesztőből: Ezt az anyagot Ilya Naumov írta. Ilya szerelmes a kis repülőgépek iránt, amelyet Oroszország annyira hiányzik az ország koherenciájából. Örülünk, hogy elküldjük Ilya történetét arról, hogy függetlenül kezdett repülni, ha csak azért, mert hobbi munkát végzett, és most a “ChelAvia”.

Számos irodai munkatárs jól ismeri a hét végén az akut vágyat, hogy az agyukat valami másra változtassák. Az emberek különböző módon oldják meg ezt a problémát: valaki egy bárba megy, valaki megpróbál, és valaki megpróbál megszökni a rutinból extrém sportok segítségével.

Javaslom még egy érdekes alternatívát – megtanul repülni repülővel. Megmondom neked több okból, hogy miért kell kipróbálni, és próbáld meg eloszlatni néhány népszerű mítoszt a kis repülőgépekről.

Szóval, miért szeretne repülni?

A szabadság új szintje

A járatok talán az egyik legjobb módja annak, hogy megtudja országát. Egy és fél-két órás járat a Moszkva közelében lévő repülőtérről – és itt már Lipetsk, Voronezh, Nizhny Novgorod vagy a Tver régióban tartózkodik. Nyáron a könnyű nap folyamán a nyughatatlan rezsimben teljesen el lehet repülni délre Oroszországba. Ettől a távolságtól való közúti utazásokkal ellentétben a repülőgép repülése sokkal kevésbé fárasztó, ugyanakkor sokkal látványosabb.

Még egy repülés a “natív” repülőtér közelében is nagyon érdekes lehet – szinte mindenhol helyi természeti vagy építészeti látványosságok vannak.

Nem unatkozik

A repülés érdekes, elsősorban az a tény, hogy az önfejlesztés és fejlődés lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok. Éjszakai járatok, műszeres járatok, új típusú repülőgépek, különféle repülőgép-berendezések (fedélzeti felszerelések), repülések a vízből, az aerobatika, a repülőgépek, a helikopterek és a vitorlázó repülőgépek végtelenül felsorolhatók. A pilóta minden repülõ életében megtanulja – és sok területen továbbra is amatõr – annyira hatalmas ez a tudás ezen a téren. Ha kíváncsi vagy, új dolgokra vonzódsz, és örülsz a dolgok lényegének, és különféle nem triviális feladatokkal próbálod meg az agyat – valószínűleg szeretsz repülni.

A repülés soha nem unatkozik – ha csak azért, mert nincs két azonos járat. Időjárás, az év és a nap időszaka, egy adott légi jármű viselkedése, a leszálló szél, akár a különböző diszpécserek beszéde – minden járatnak számos jellemzője van. A kezdeti szakaszban az egyszerű repülés a repülőtéren (felszállások és leszállások kiképzése) rendkívül izgalmas és izgalmas lesz számodra.

végül repülés – csak szép. Nehéz összehasonlítani valamit a sík oldalán levő arany őszi lenyűgöző kilátással, vagy a napsütéses napsütés lázadásával egy tiszta nap végén. Lehetetlen leírni ezeket az érzelmeket szavakban – de az, aki egyszer egyszer tapasztalta meg őket, újra és újra megpróbálja feljutni a levegőbe.

Az emberek és a kommunikáció

Az orosz tusovka a pilóták és oktatók elég kicsi (ha összehasonlítjuk az ilyen “repülés” országok, mint az USA), de elég kohéziós és aktív. Magában foglalja a különböző szakmákból álló embereket, de a legtöbbjük egyesíti a társaságosságot, barátságosságot, a tapasztalatcserére és a testvér-pilóta segítségét. A kis repülőgépek számos repülőterén a légkör szinte családi (mint mindig, nem nélkülük, az emberek emberek – de összességében így van).

191062_4167677043983_457402176_o

A nyár az idő a különböző légi bemutatók és a kis repülés közgyűlések, amelyek számára a magán-pilóták az egész ország összegyűlnek. Ez egy nagyszerű lehetőség a hosszú távú járatok gyakorlására, az érdekes emberekkel való kommunikációra, a technológia megismerésére, más emberek “vadászati ​​történeteinek” meghallgatására és megosztására.

Általában ha szereted a homoszexuális cégeket, ahol nemcsak jó alkalom, hanem sok új dolog is megtanulható – biztosan szereted az aviatorok tusovkáját.

A népszerű “városi legendákról”

A pilóta tanulmányozása hosszú és drága.

Valóban, a légi jármű nem nevezhető olcsó hobbi és révkalauz repülőgép – még valamivel bonyolultabb képességek, mint a vezetés (nem számít, hogy megpróbálta lebeszélni a reklám egyes repülés iskolák), így a képzés vesz igénybe sok időt.

Azonban a kezdő pilóták, repülő hétvégén, általában van ideje, hogy menjen minden a kezdeti képzés (40 óra repülési tapasztalattal és 300 óra elmélet) körülbelül hat hónap, és az oktatás költségeit gyakran nem haladja meg a 350-450000. Rub. (a képzési repülőgép típusától függően). Ez az összeg eléggé képes a szinte minden középszintű menedzsernek “felborulni”. Végül is 100 vacsoráról beszélünk a Ford Focus költségének két vagy fél százalékánál!

És lehet-e összehasonlítani egy szerény autó birtokát egy olyan érzéssel, amikor az egész ég magához tartozik?

Pilóta lettél szükséged az űrhajós egészségére.

A pilóták eltérőek. A magáncélú pilótáknak (amatőr pilótáknak), akik a saját örömükre repülnek, a törvény sokkal kevésbé szigorú követelményeket támaszt, mint a légitársaságoknál működő kereskedelmi és vonalhajózási pilóták. Egy amatőr pilóta számára az elhúzódó akadály az ég felé vezető úton általában csak nagyon súlyos betegségek.

A járatok veszélyesek és extrémek!

Ez egyáltalán nem ilyen. Még a repülési balesetek tisztán statisztikai valószínűsége sokkal alacsonyabb, mint amikor autóval utazik – legalábbis a forgalomban résztvevő sokkal kisebb számú résztvevő miatt.

Ráadásul a repülés nem valamiféle mágia az ember irányításán kívül, hanem csak bizonyos fizikai erők hatásának eredménye, amelyet a pilóta tökéletesen képes irányítani. Egy jól képzett és körültekintő pilóta által végzett repülés, amely nem hajlik az önbizalomra, és képes arra, hogy megfelelően értékelje képességeit, semmi köze semmilyen extrémhez.

A technika hiánya a gyakorlatban nagyon ritka, különösen akkor, ha a repülőgép viszonylag új, és szakképzett mérnökök szolgálják. Azonban, ellentétben a népszerű sztereotípia, még hajtómű meghibásodása (ami önmagában – kivételes jelenség) a légi jármű nem egy kő a földre esik, és alakul egy vitorlázó – elég kezelhető. Leszállás kis repülőgép sebessége alacsony, így kedvező körülmények között akár motor nélkül is lehetséges kényszerleszállás egy úton, vagy tömöríteni a területen, ami nem csak a pilóta és az utasok, de a gép továbbra is sértetlen. Természetesen különös figyelmet fordítanak a vészhelyzetben végzett tevékenységekre az alapképzés során.

fénykép

Személyesen ismernek olyan embereket, akik a legerősebb aerophobia miatt szenvedtek, és teljesen megszabadultak tőle, és a repülő klubban kezdtek repülni.

Oroszországban szinte lehetetlen hivatalosan repülni – meg kell szerezned az engedélyeket a repüléshez, nos, és más bürokráciát.

Néhány évvel ezelőtt minden ilyen volt, de 2010-ben jelentős változások történtek a légi közlekedésről. Különösen a légtér úgynevezett bejelenthető használata engedélyezett – ez azt jelenti, hogy egy órával a repülés előtt elegendő benyújtani a repülési tervet a zónali központba (például az interneten keresztül), és biztonságosan repülhet.

Folyamatosan fejlődik a reptéri infrastruktúra is: új privát leszállóhelyek nyílnak, a régiek rekonstruáltak és helyreálltak. Továbbá nincs semmi probléma, ha egy kis repülőgépre érkezik bármely “nagy” repülőtérre.

Röviden, annak ellenére, hogy az orosz repülési törvényt még mindig nehéz megkülönböztetni a magántulajdonban lévő pilótáktól hűségesnek, bizonyos pozitív tendenciák kétségtelenül léteznek. Komolyan közeledik a járatok tervezéséhez, még Oroszországban is a repülőgép teljes jogú járműnek tekinthető.

Hogyan válasszuk ki a repülő iskolát (repülő klub)

Az iskola kiválasztásánál figyeljen a képzési repülőgépek flottájára – korára, állapotára és mennyiségére. Ha az iskola 1-2 régi repülőgéppel rendelkezik, akkor valószínűleg gyakran javítani fognak, és ebben az időben nem kell repülni (és tíz kadétot repülőnként – nem a legvonzóbb kilátásokkal).

Kívánatos, hogy a repülő klub flottája különböző típusú felszerelést tartalmazzon – ez lehetővé teszi, hogy pilótaként javuljon az alapképzés befejezése után.

Kérdezd elméleti képzés – akár valós elméleti tanulmányok a tanulmányi csoportok, vagy a képzés típusa pusztán formális ( „igen, akkor állítható elő -, hogy olvassa el a könyvet, és nem világos, – kérje az oktató”). Az “elmélet”, ha egy kompetens előadó tanítja, nem kevésbé fontos, mint a gyakorlati repülések. Elhanyagolásáért senki sem érdemli meg.

Tudja meg, melyik repülőteret használja az iskola. Könnyű lesz Önnek minden hétvégén több hónapon keresztül menni?

Nem lenne felesleges személyesen meglátogatni a repülő klubot, és egy 20-30 perces tájékozódási járatot tennie, hogy megismerje a repülőt és a jövőbeli oktatót (a lehető legközelebb álló légkörben).

Figyelje az iskola képviseletének életkörülményeit. Van valami, mint egy osztályterem? Lesz képes lesz nyugodtan felkészülni a járatokra? Kaphatnék egy falatot ott? Mennyire kényelmes lesz télen?

Adja meg, hogy melyik dokumentumot kapja meg az érettségi után. Ez legyen az állami szabvány pilóta-szeretőjének bizonyítványa (Rosaviatsia, ez az RF FAVT).

Egy magas repülés, és látlak az égen!

901612_10200464603731392_1449465836_o

Loading...