Miért kell a gyermeknek felelősséget vállalnia az otthonban?

Minden szülő azt akarja, hogy gyermeke sikeres legyen. Sokan adják gyermekeiket a zeneiskoláknak, a sportszakaszoknak, és minden körülményt megteremtenek a gyermeke számára, hogy átfogóan dolgozzanak. De néhány anya és apja megvédi gyermekeit a házimunkától. Talán azt hiszik, hogy ez nem olyan fontos, vagy talán nem akarnak vitatkozni egy olyan gyermekeikkel, aki hajlandóan lemosni az ételeket vagy tisztítani a szobát.

Ma arról fogunk beszélni, hogy miért nagyon fontos a gyermek számára a házimunka elvégzése.

A Braun Research tavaly ősszel készített tanulmányában 1 000 embert interjút készítettek (csak a felnőtt lakosság szerepelt a mintában). A felmérés eredményei a következők voltak: a válaszadók 82% -a megjegyezte, hogy gyermekként rendszeresen házimunkát végeztek, és csak az emberek 28% -a számolt be arról, hogy saját gyermekei háztartási feladatokat látnak el.

Ma a szülők azt akarják, hogy gyermekeik töltsön időt arra, ami a jövőben hozzájárul a sikerhez. De ironikus módon sok szülő abbahagyta a háztartási feladatok ellátásáért felelős gyermekeket, annak ellenére, hogy előnyeit ismételten bizonyították.

Richard Rend, pszichológus

A kutatás évtizedei azt mutatták, hogy a kötelező háztartási munkák listája kedvező hatással van a gyermekek, a pszichés tanulásukra, és a jövőben ez előnyös lesz a karrierjük számára.

Egy tanulmány szerint Marty Rossmann, tiszteletbeli professzora a University of Minnesota, ha korán hozzászoktatni a gyermeket, hogy házimunkát, úgy fogja érezni, független, felelős és magabiztos ember.

Miért kell a gyermeknek házimunkát ellátnia?

A lényege a tanulmány a következő: 84 gyermek esett, a vizsgálat során több mint három életszakaszokban ezeknek az embereknek. Az első vizsgálat során az óvoda években, a második -, amikor a gyerekek 10-15 éves, és a harmadik -, amikor kiderült 20-25 év. Az eredmények azt mutatták, hogy a gyermekek, akik elkezdték végzem három vagy négy évben kifejlesztettek egy meleg kapcsolatot a családjával és barátaival, voltak sikeresebbek az iskolában és egyetemen. Azt is kezdtek, hogy feljebb a ranglétrán sokkal gyorsabb, mint azok, akik nem rendelkeznek a hazai feladatokat, és azok, akik felelősséget otthon csak tizenéves.

Az otthoni feladatok tanítják a gyerekeket, hogy legyenek érzékenyek, érzékenyek és gondoskodjanak másokról, jegyzi meg Richard Weisbord, a Harvard Business School pszichológusa. A kutatás során, amelynek eredményeit tavaly közzétették, ő és csapata 10 000 iskolás gyermek és diák hallgatói interjút készítettek. A gyerekeknek meg kellett határozniuk, hogy az alábbiak közül melyiket értékelik: eredményeket, boldogságot vagy másokra való gondoskodást.

Csaknem 80% -a előnyben elérni a boldogságot és gondoskodó mások számára. Ugyanakkor a tanulmány azt is kimutatta, hogy a boldogság az emberek gyakran nem állnak áttörések és az erős és bizalomteljes kapcsolatot más emberekkel. Richard Veysbord úgy véli, hogy ma van egy egyensúlytalanság értékek és a legjobb módja annak, hogy újra a pályán – ez a gyermekkortól a gyerekeket tanítani kedvesség, valamint hozzon létre a felelősséget és a vágy, hogy segítsen másokon, imputing feladataik otthon.

A következő alkalommal a gyermek fogja tagadni a tetteit a ház azzal az ürüggyel, hogy szükséges, hogy ezt a házi feladatot, nem lehet a kísértés, hogy elfogadja a könyörgés egy gyermek, és szabaddá tette a házimunkát. Ha iskolai versenyezni háztartási feladatok és hogy a választás mellett az első, akkor küldje el a gyermek a következő ígéretet: a mérés és a személyes teljesítmény sokkal fontosabb, mint ügyelve mások. Talán most úgy tűnik, jelentéktelen, de idővel rá fogsz jönni, hogy ez a viselkedés rossz volt.

Madeleine Levin, pszichológus, a “Tanítsd meg a gyerekeknek a helyes utat”

Íme néhány tipp, amellyel ösztönözheti a gyermekeket a házimunka elvégzésére:

Nézd, amit mondasz. Egy felmérés szerint a végzett tavaly kiderült, hogy ha akkor köszönöm a gyermek azt a tényt, hogy ő egy jó segítő, nem csak mondja meg neki, hogy „köszönöm a segítséget,” a vágy, hogy vegyenek részt a házimunkában jelentősen növeli. Így növeli az önbecsülését, a gyermek úgy érzi, mint egy ember, ami hasznos és fontos másoknak.

Készítsen ütemtervet a házimunkákról. Tartalmazza a házimunkákat gyermekének ütemezésében zenészórákkal vagy sporttevékenységgel együtt. Tehát a gyermeke meg tudja tervezni az idejét, és megszokja a rendet.

Fordítsd játékba. Minden gyerek szereti a játékokat. Készíts egy játékot a hazai felelősségvállalásról, jöjjön létre a háztartási házak különböző szintjein, amelyeket gyermekének el kell érnie. Például, először is meg tudja rendezni a dolgokat, és egy idő múlva jogot biztosít a mosógép használatára.

Miért kell a gyermeknek házimunkát ellátnia?

Ne adj a gyermek pénzt a ház körül. A pszichológusok úgy vélik, hogy egy monetáris jutalom a gyermek motivációjának csökkenéséhez vezethet, mivel az altruista impulzus ebben az esetben üzleti tranzakcióvá változik.

Ne felejtsd el, hogy fontos a ház feladata. Ha nem akarsz önzőséget létrehozni, akkor a házban a feladatokat, amelyekkel a gyermeket megadja, olyannak kell lenniük, hogy az egész családhoz juttassanak. Helyesen: “Meg kell törölned a port a nappaliban, és mosni kell az ételeket vacsora után.” Rossz: “Tisztítsd meg a szobádat és mosd meg a zoknit.”

Felejtsd el a “házimunka” kifejezést. Ne feledje, hogy nem kell rendelnie. Ahelyett, hogy azt mondaná: “A ház körül dolgozni”, mondja: “Bánjunk a ház körül végzett munkánkkal”. Így hangsúlyozni fogja, hogy a háztartási feladatok nemcsak rutin feladatok, hanem a család valamennyi tagjának gondozása is.

Ne kapcsolja be a ház körül negatív dolgokat. Ne használja a házi munkát bűncselekményként. Amikor a gyermekekkel foglalkozik a háztartási házimunkával, beleértve azokat is, amelyeket önmagadban csinálsz, próbálj meg pozitív vagy legalábbis semleges módon beszélni róluk. Ha folyamatosan panaszkodik, hogy mosogatnia kell, higgy nekem, a gyermek követi a példáját, és elkezd morogni.

Van a gyermeke a ház körül házimunka?