Miért nem akarnak olyan embereket, akiknek gyermekük van

Tehát elfogadott, hogy egy boldog családban gyermekeknek kell lenniük. Úgy gondolják, hogy minden normális és egészséges személy gyermekeket szeretne. De tényleg így van? Ki állítja a szabványokat? Ezeket a kérdéseket a Quora felhasználók kérdezték, élénk vitát szerveztek, a legfontosabb nézeteket, amelyekről ma megoszthatjuk Önnel.

Néhány ember egyszerűen nem tudja, milyen boldogság lesz szülő.

Azt hiszem, először meg kell válaszolnunk egy másik kérdést: miért akarnak az emberek gyerekekkel?

 1. Apa hagyománya – az embernek feltétlenül van egy fia, hogy folytassa a családját.
 2. Le akarsz hagyni valakit mögötted, hogy mindenki emlékezzen rád, miután meghalsz.
 3. A tulajdonjog érzése. Annyira fontos, hogy valaki a közelben van, akit saját nevezhetünk.
 4. A múlt fennmaradása: korábban azt hitték, hogy minél több gyermek van, annál több munkát végezhet az au pairon, ami azt jelenti, hogy annál gazdagabb lesz a családod.
 5. Van olyan ember, aki idősebb korában vigyáz rád.
 6. Az emberek csak jelentést keresnek az életükben. És a család egyike ezeknek a jelentéseknek.

Miért nem akarnak gyermeket az emberek

 1. Túlnépesedés. Sokan úgy vélik, hogy a Föld már túl szűk.
 2. Ez egy őrült világ. Hogyan tudom felemelni a gyermeket egy olyan világban, amely már régen leesett a sínekről?
 3. A gyerekek drága élvezetek. Minden szülő tudja, hogy mennyi pénzt kell költeni, hogy gyermeket neveljen. És néhányan nem szedik le a szüleik nyakát a 30-as és a 40-es években.
 4. Már valami mást találtak. Boldogok és élvezik az életet, és a gyermekek születése és nevelése nem része a terveiknek.
 5. Attól tartok, hogy keserves szülőkké válnak.
 6. Félnek a felelősségtől.

Nem akartam gyerekeket. De feleségül vettem egy olyan nőt, akinek már volt gyermeke. Szerettem ezt a gyermeket, mint a sajátatom. Később közös gyermeke volt. Imádom a két gyermeket, kész vagyok meghalni értük. Talán az olyan emberek, akik nem akarnak gyerekeket, egyszerűen nem tudják, milyen boldogság lesz szülő.

Nincsenek gyermekeim, és nem fogok szülni. És nem, nem azért, mert pénzügyi vagy személyes problémáim vannak. Soha nem akartam gyerekeket. Azt hittem, hogy megváltoztatnám magam, amikor 30 éves lettem, de nem történt meg.

Néhány embernek csak gyermeke van, mert mindenki megteszi, ami azt jelenti, hogy szükséges. Nem vagyok köztük.

4 fő ok

 1. A családban idősebb gyermekek voltak, akiket fiatalabb testvéreikkel ápoltak, miközben a szüleik karriert építettek. Ők figurálisan már elájultak anyám leányaiban játszani.
 2. Betegségük örökölhető. Nem akarják elítélni a gyermeket egy olyan életre, amelyet gyötrődni fog.
 3. Nem akarják megváltoztatni életmódjukat. A család minden tagja, mint általában, minden ügyet a gyermek igényeihez igazít. Nem mindenki készen áll az ilyen áldozatokra.
 4. Más prioritásaik vannak. Például, nemrég jó munkát végeztek, karrierjüket szeretnék létrehozni. A gyermek véleményük szerint lelassítja ezeket a törekvéseket.

Nem akarom elfogyasztani az időmet a gyerekekre

Nem akarok gyerekeket, mert elveszik az oroszlánrészemet az idejéből. Nekem vagy el kell vennem a munkájukból és a kedvenc hobbi időből, vagy nekik kell fizetniük egy dadát.

Az utóbbi számára még nincs pénzügyi lehetőségem. Ráadásul nem akarok gyerekeket, ha nem tudok elég időt tölteni velük.

Talán, ha lehetőségem lenne felhagyni a munkával, azt gondoltam volna, hogy egy gyermek születése. De nincs ilyen lehetőségem és nincs előre.

A gyermekek olyan felelősséget jelentenek, amelyet nem mindenki tud venni

Ez egy nagy felelősség, amely nem mindenki tud válogatni. Folyamatosan gondoskodnia kell arról, hogy gyermeke tele legyen, öltözött és kopott, egészséges. Ráadásul folyamatosan kínozni fognak a gondolatok arról, hogyan lehet boldoggá tenni.

Nem érzem az erőt, hogy jó szülő legyen

És miért nem szeretik a csokoládét és másokat – a halászatot? Miért szeret valaki csak olvasni, és mások ezt a foglalkozást fárasztónak tartják? Ki állítja a szabványokat?

Talán, egyesek számára ez az összehasonlítás vadnak tűnik, de helyénvalónak tartom. Minden ember szeret valamit, de valami nem. Valaki úgy érzi, hogy jó szülő, és néhányan nem.

Édes szabadság

36 éves vagyok, nincs gyermekeim. Nemrég pihentünk együtt barátainkkal, barátaikkal családok, szinte mindenki gyermeke.

A barátaimat nézve észrevettem, hogy nagyon szeretik a gyermekeiket, még akkor is, ha elveszik az idejük oroszlánrészét.

Nincs semmi gyermekemmel szemben, de nem akarom a sajátomat. Talán attól tartok a felelősségtől, ami elkerülhetetlenül gyermek születését okozza.

A világ pokolba kerül

Van olyan gyermeke, akit nagyon szeretek. De tökéletesen megértem az embereket, akik nem akarnak gyerekeket, semmiképpen sem ítélek el őket. Jobb, ha őszintén bevallod, hogy nem akarsz gyermeket, mint egy gyermek születését és nem törődsz vele.

Nézz körül. Sokan egyszerűen azért szülik a gyermekeket, mert elfogadott. Mások ezért meg kívánják menteni a házasságot, amely szünetet tart. Más embereknél a gyermek csak egy nem védett szexuális kapcsolat eredménye. A világ pokolba kerül.

Nem akarom a gyermekeket szegénységben növelni

A szegénységben nőttem fel, hiányzott minden. És akkor megígértem magamnak, hogy ha nem jönnék ki ebből a lyukból, soha nem kezdtem volna gyermeket nevelni. Még mindig nem tudtam kijutni a lyukból.

Hadd ne legyenek gyermekeim, de boldog vagyok (-a)

Az édesanyámnak két mulasztása volt, miután látta eléggé a fájdalmát, soha nem akart ilyen tapasztalatot tapasztalni. Gyengén vagyok, ezért 14 éves koromban, és kiderült, hogy magzatveszéllyel is szembesülhetek, örökre feladtam az anyai anyaságot.

Most 30 éves vagyok, nála és unokahúgom van, és imádom. Nincsenek saját gyermekeim, de boldog embernek nevezhetem magam.

 Nem gondolja, hogy mindez szomorú? Mit gondolsz erről?