Óra X – mikor olcsóbb jegyeket vásárolni?

A kérdésre adott válasz a CBS News Peter Greenberg (Peter Greenberg) utazási szerkesztőjét próbálja megkapni. Személyes tapasztalatai alapján több tippet fogalmazott meg a repülőjegy megvásárlásának napjáról és időpontjáról, ami talán néhány tucat dollárt takarít meg.

Mikor?

A repülőjegyek általában 330 nappal az indulás előtt érkeznek. Sok utazók szerint a legjobb, ha 8 héttel az utazás előtt jegyet foglal – 2 hónap.

A Greenberg úgy véli, hogy a repülőjegy megvásárlásának optimális időtartama – 45 nap. Hat hét. És miért:

Az első számú tévedés, amit sok turista tesz, túl korai foglalás. Ha az utazás nem fordul elő a magas utasforgalom, például karácsony napján, akkor sokkal többet kell megtakarítani, ha 45 napra (belföldi járatokra) és 60 napra (nemzetközi járatokra) indul jegyet az indulás előtt.

A 45 napos ablakon kívül a légitársaság számítógépes programjai nem tudják kiszámítani a tényleges költségeket, hanem az utóbbi év utasforgalmára összpontosítva. Ha a repülés egy évvel ezelőtt befejeződött, akkor ebben az évben az ár magas lesz. De ebben az évben lehet árcsökkenés (Bangkokban izgalom – az emberek nem megyek Thaiföldön), így több mint 45 napos jegyek foglalása esetén fennáll a túlfizetés a tavalyi előrejelzésekhez képest.

Ezenkívül Greenberg megjegyzi, mennyire fontos az “indulni” az indulással. Ha nincs egy bizonyos számú kötődés, akkor jelentős összegeket menthet. Peter azt tanácsolja, hogy repüljenek a hét közepén, amikor a legtöbb járat, kivéve az üzleti területeket, gyakorlatilag üres, ami azt jelenti, hogy a jegyek számára olcsó.

Milyen idő alatt?

Ami a hét ideális idejét és napját veszi jegyvásárlás céljából, Greenberg felhívja – Szerda, 1 óra.

Ha olcsó repülőjegyeket szeretne vásárolni, akkor a saját órád van a H-hez. Ez szerdán, 1: 00-kor (reggel egy óra). De fontos, hogy figyelemmel kísérjék a légitársaság helye szerinti időzónát – pontosan egy órával kell eltelnie a napszak megváltoztatásának időpontjától.

Miért pontosan az éjszaka keddtől szerdáig? Greenberg magyarázza, a legtöbb légitársaság bejelentette kedvezményekkel jegyek közötti időszakban vasárnap este hétfő este. Tehát az utasoknak egy napra van szükségük megváltani. Kedden éjfélkor, fenntartva, de nem vásárolt jegyeket az újonnan bevitt a számítógépes rendszer a légitársaságok.

Peter Greenberg azonban figyelmeztet: hogy kihasználja ezt a ravaszságot, hívja a fuvarozót és foglaljon jegyet a telefonon keresztül, és ne az interneten keresztül.

Még többet a trükköket a légitársaságok, valamint a szolgáltatások fenntartás, megtudhatja a cikkben szerkesztő Baransky Layfhakera Glory – „Hogyan vásároljunk olcsó repülőjegy és egy szállodai szobában kevesebb: trükkök biztonsági rendszereket.”