6 praktiske dosimetre til dem, der ønsker at beskytte sig selv og deres kære

ZIVE

Dosimeter ZIVE
crunchbase.com

ZIVE er en fuldverdig dosimetri-enhed, baseret på en standard Geiger-tæller. Gadgeten kan vise alle de nødvendige oplysninger med sin egen skærm. Derudover kan ZIVE synkroniseres med smarttelefonen for større bekvemmelighed, og de modtagne oplysninger – sendes til serveren for at danne det nuværende kort over strålingsforurening.

Dosimeteret kan bruges både til overvågning af miljøet og til kontrol af varer: mad, bygninger, indkøbte enheder og ting. ZIVE har industriel nøjagtighed og kan fungere i baggrunden og advarer brugeren om faren. Brugen af ​​en smartphone er ikke nødvendig.

Køb for $ 400 →

SMTGEG4S / Smart Geiger

Dosimeter SMTGEG4S / Smart Geiger
medgadgets.ru

Den japanske opfandt en lille enhed kendt som SMTGEG4S: en Geiger-tæller forbundet til en smartphone via en hovedtelefonstik. Enheden er designet til gadgets på Android og iOS. Den aktuelle strålingsbakgrund og den akkumulerede dosis af stråling måles. Men i modsætning til ZIVE er fejlen så meget som 30%. Omkostningerne i Japan er omkring 40 dollars.

For russiske købere har en kopi af en serie af analysatorer sælges under mærket FTLab (der er stadig UV-sensor, infrarød stråling, temperatur, voltmeter og så videre). Smart Geiger arbejder med en proprietær applikation, der kører Android og iOS.

Køb til 2 500 rubler →

Lapka

Dosimeter Lapka
medgadgets.ru

Et sæt tilbehør til iPhone eller iPad i form af små blokke. Dette omfatter fire enheder til bestemmelse af niveauet af stråling, fugtighed og temperatur, elektromagnetisk stråling samt et modul til måling af mængden af ​​nitrater i produkter. Ifølge udviklerne er der ikke behov for yderligere udstyr og kalibrering. Tilbehør kan arbejde uden brugerintervention for en dag eller mere.

Sensorerne er forbundet til lydstikket på enhver Apple-enhed. Companion applikationen styrer selv processen, måler og analyserer de nødvendige miljøparametre. I ansøgningen kan du vælge de færdige profiler for de specifikke typer produkter: Hvis det tilladte indhold af nitrater overskrides, informerer Lapka dig om det. Det er muligt at konstruere informative grafer i en bestemt tidsperiode.

Køb for $ 250 →

Terra MKS-05

Dosimeter Terra MKS-05
lplaces.com

En professionel enhed til bestemmelse af radioaktiv forurening og mængden af ​​stråling taget. For at vurdere situationen kræver kun 10 sekunder (dette er en af ​​de bedste indikatorer blandt bærbare dosimetre).

For andre gadgets i artiklen er producenten meget mindre ansvarlig. “Terra” overholder også reguleringsdokumenter, har et fabriksstempel på metrologisk verifikation og er et gæstebog.

“Terra MKS-05” viser de nødvendige data på sin egen skærm i realtid. Med smartphones er kun modifikationen med Bluetooth-modulet synkroniseret.

Køb til 8 500 rubler →

Atom Tag

Dosimeter Atom Tag
78my.ru

Dette præfiks til smartphone er et kryds mellem ZIVE og Smart Geiger: det er et simpelt men præcist dosimeter. Den gemmer en Geiger-tæller med et elektronisk kredsløb, et Bluetooth 4.0-modul og et lithium-ion-batteri. Det er beregnet til husholdnings- og industrimålinger, forsøg og demonstrationer, men ikke gæst, så det udsteder officielt data med en tilstrækkelig stor fejl.

Atom Tag arbejder sammen med den tablet eller smartphone Android eller iOS, hvis ingen signalering forbindelse bliver (den grænse, hvor brugeren vil være opmærksom på konfigureres i forvejen), processer og gemmer data.

Køb til 7 500 rubler →

DO-RA

DO-RA dosimeter
homegadgets.ru

DO-RA er et fuldskala dosimeter-radiometer baseret på en halvleder detektor og er i stand til at indsamle data om alfa-, beta- og gammastråling. Fungerer med smartphones og tablets via USB-port eller eksternt (via Bluetooth eller Wi-Fi). Den kan enten betjenes fra det indbyggede batteri eller fra den gadget, som den er synkroniseret med.

Dosimeter er i stand til at bestemme den aktuelle baggrundsstråling, offentliggøre den tilladte grænse og uacceptabel dosis af stråling, generere grafer af organer og systemer ejeren af ​​den mobile enhed, afhængigt af den kumulative dosis modtaget eller selv komme med anbefalinger om adfærd. Derudover genererer gadgeten automatisk rapporter på den radioaktive baggrund af territoriet i realtid med GPS-baserede og GLONASS-baserede koordinater og sender dem til Radiation Analysis Center.

Der er flere DO-RA varianter til specifikke smartphone modeller (blandt dem er der iPhone, HTC og andre). Dem, der ønsker at købe enheden, kan kontakte producenten via en af ​​telefonerne på den officielle hjemmeside.

bonus

For dem, der ikke ønsker at betale for ekstra funktioner, er der mange enkle men effektive selvfremstillede muligheder:

Loading...