Hvorfor ændre routeren, hvis det er tilfældet, fungerer alt

Wi-Fi-logoet er prydet med enheder, der kan fungere i henhold til en af ​​de trådløse IEEE 802.11-standarder. Af disse er vi kun interesserede i 802.11g, 802.11n, 802.11ac. Gamle og billige enheder bruger oftest standard 802.11g, der er karakteriseret ved en dataoverførselshastighed på op til 54 Mbit / s ved en arbejdsfrekvens på 2,4 GHz.

Den nyere og mere populære 802.11n kan operere med hastigheder på op til 600 Mbps ved 2,4 eller 5 GHz. Den mest avancerede 802.11ac standard giver forbrugeren en strøm med en hastighed på 6,77 Gbit / s og bruger en frekvens på 5 GHz.

Alle er bagudkompatible. N-devaysy kan forbinde til ac-netværk og arbejde, men selvfølgelig ved lavere hastigheder.

Den praktiske hastighed for et Wi-Fi-netværk med en transmittering og en, der bruger enheden, er mindst to gange lavere end den teoretiske, som er angivet i beskrivelsen af ​​standarden.

Routeren kommunikerer samtidigt med kun en enhed. Mens smartphone henter noget, er andre enheder på netværket i en forsinket tilstand. Forsinkelser er korte, men kan være mærkbare, når du bruger gammelt udstyr, ukorrekt konfigureret eller et stort antal gadgets forbundet til netværket.

Derudover er der yderligere kilder til problemer – indblanding. I flerelejlighedskomplekser er deres hovedårsag nabo-routere. I dag er der en masse af dem, og for at sikre, at de ikke griber ind, og andre datakanaler bruge. Optimal hastighed kan opnås, hvis mellem din kanal og nabo er stadig mindst fem (det vil sige, hvis naboen router på den niende kanal, skal du skifte til den fjerde).

ezgif.com-afgrøde

Flere andre forstyrrelser: Bluetooth, mikrobølgeovne og baby monitorer. De arbejder alle med en frekvens på 2,4 GHz og tilstopper kanalen. Det er ikke for ingenting, at du i nogle tabletter og smartphones ikke samtidig kan bruge to grænseflader.

Trådløs kommunikation 802.11 er designet således, at maksimalhastigheden i netværket fra routeren og flere forbrugere ikke kan være højere end den langsomste enhed i dette netværk.

5 grunde til at opdatere routeren

Øge hastigheden

Ønsker høj hastighed – gå til den nye standard. Det er dog værd at skifte og alle forbruger Wi-Fi-enheder, ellers vil hastighederne på 802.11ac ikke nå.

Det er usandsynligt, at din udbyder giver reel internetadgang ved hastigheder højere end dem, der understøttes af 802.11n. Men hvis det giver, skal routeren ændres.

Årsagerne til det langsomme internet kan være flere:

  1. Forøg antallet af hjemme gadgets, der bruger internettet.
  2. Der er et problem med netværket. I dette tilfælde er det værd at kontrollere, om der er en afmatning, når det er ledningsnet. Hvis den lave hastighed er i det trådløse netværk, bør du først og fremmest prøve at hente kanalen fri fra andre enheder. Hvis dette ikke fungerede, er det tid til at køre for en dual-band-router.
  3. Forældede enheder fungerer muligvis ikke godt på grund af svag påfyldning. Routeren sender ikke informationen direkte, den behandler den, krypterer den, dekoder den og videresender den. En kraftig processor og en stor mængde RAM gør det muligt for routeren ikke at holde kæft under drift.

Trådløs forbindelse til printeren

Mange moderne Wi-Fi-enheder har en separat systemtjeneste – Print Server. Det giver en direkte betjening af routeren med en printer tilsluttet det trådløse netværk.

Driverne sættes direkte ind i routeren, og du kan udskrive fra enhver enhed, der bruger dette Wi-Fi-netværk.

Mere praktisk firmware

Mange routere har problemer med firmwaren, hvilket forårsager forbindelsesbrud, problemer med at forbinde enheder til netværket og lignende. For at udelukke dette er det nødvendigt at opdatere firmwaren eller endda installere en firmware fra tredjepart.

anankkml / depositphotos.com
anankkml / depositphotos.com

En af de bedste i dag er OpenWrt. Men for at blinke routeren, kan du have brug for en USB-port. Derfor, hvis du ønsker at få en tilpasningsindstilling, skal du bruge nogle penge og få en mere moderne enhed.

Derudover kan der kræves en større mængde permanent hukommelse: det garanterer enhedens funktion med yderligere funktioner og muligheden for at blinke.

Opret en torrent eller medieserver

En USB-port kan være nødvendig til andre formål. For eksempel at tilslutte en ekstern harddisk. Mange nuværende modeller af routere på indfødte eller tredjeparts firmware, har ikke kun de værktøjer til at skabe et hjem sky opbevaring, men også give dig mulighed for at installere “torrentokachalku” i sin egen hukommelse.

Nogle modeller af routere kan endda omdannes til mediecentre. Hvis den indbyggede hukommelse tillader det selvfølgelig. For at gøre dette skal du installere som en firmware et af de specialiserede * NIX-systemer, der er rengjort af alt unødvendigt. Som et resultat vil en fremragende energieffektiv hjemmeserver være tilgængelig, hvor adgang er mulig fra nogen af ​​de anvendte gadgets.

Routeren bruger betydeligt mindre strøm end computeren. En lignende konfiguration til mange erstatter NAS – en komplet netværkshemmets server.

Men for firmware, selv den mindste, tager det mindst 64 MB hukommelse. For effektiv brug af routeren som en server, er 128 MB at foretrække.

Øget dækningsområde

Jo højere datatransmissionsstandarden er, desto større er dækningsområdet. 5 GHz båndet, der bruges i mere moderne 802.11ac / n, passerer bedre gennem betonvægge på korte afstande.

På den anden side oftere for at øge dækningsområdet nok eller omlægge routeren eller ændre antennen eller sætte et repeater signal (repeater). Men den nye gadget kan vælges, så den unikke har en bedre transmission og et større dækningsområde.

Dette kræver to antenner (bedre aftagelige: de er bedre og kan udskiftes om nødvendigt) med en gevinst på 5dBi og støtte til MIMO. Sidstnævnte indikerer at antennerne er adskilt for at sikre maksimal ydeevne og ikke forstyrre hinanden.

Mere end to antenner, der bruges hjemme, giver ikke mening. Billige enheder kan skabe en tredje antenneinterferens selv, og dyre betaler sjældent.

fund

Routeren skal kun ændres, hvis der er problemer med dataoverførsel via Wi-Fi. Eller hvis dine gadgets understøtter mere moderne standarder end den nuværende distributør. Med stigningen i hastigheden på det trådløse internet og udvidelsen af ​​udstyrets flåde er det også værd at tænke på erhvervelsen af ​​en ny enhed.

Men hvis alt er installeret, fungerer alt og intet ændres, lad dine penge være med dig.

Loading...